Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ja ouerd

Kiedy zawieje niemowlę -można jakoś mu pomóc ??

Polecane posty

Gość Ja ouerd

Moj mąż wczoraj jeździł z dzieckiem do babci ,jednak mała zasnęła mu w aucie a on nie zdjął jej czapeczki.. W domu jak ją rozbierałam to miała na skroniu spoconą główke z jednej strony.. :/ mąż mówił że tą stroną niósł jją do domu żeby wiatr nie wiał po niej (bo jeszcze spała) Czy jeśli ją zawiało mogę jej teraz coś podać ? Tak PRZED ?

Gość ale o co ci chodzi?
????

Gość sfgtryujgtfres
cooooooooooo?

Gość PRZED czym?
??

Gość agatatatat mamamamma
hahahah :D nie ma czegos takiego kurcze , dopiero przy podwyzszeniu temperatury jej cos daj ale dopiero moze ja zlapac gdzies za kilka dni

Gość łolo
Ja bym podała na wszelki wielki wit C. No i może zrobiłabym ciepłą kąpiel i ubrała w ciepłe ubrania. Nie wiem czy by coś pomogło ale bym sobie uciszyła sumienie

Gość ooopleeeeeeeeeeek
ciepla kąpiel dla malucha? po czym? po przewianiu?:) bo mialo spocona ciupke glowke na skroni?:) litosci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Gość łolo
Nie wiem cóż w tym śmiesznego/dziwnego? Postąpiłabym tak jak z samą sobą jeśli mnie przewieje. Gdy jestem spocona i lekko mnie przewieje to czasem w domu zaczyna mnie pobierać, jest mi cały czas zimno- wtedy włażę do wanny, gorąca kąpiel, ciepłe skarpety i herbata z cytryną i przechodzi :o

Gość Ja ouerd
Chodzi mi o to czy dam radę jakoś ją "ustrzec" czy"zaradzić " przed np. przeziębieniem z tego że zawiało jak mąż wnosił do domu

Gość Daj małej witaminę C
Jeśli masz jakiś syrop Ceruvit np. (to jescze zależy w jakim wieku jest dziecko). Ceruvit to maliny, aloes, wit c, rutyna i tylko. Będzie dobrze.

Gość Ja ouerd
Mala ma 8msc.. :/ podałam jej wit. C i wapno ,bo nic innego nie można..al czy to pomoże.. egh

Gość ciemnogród że hej!
Zawiało? Kobieto lecz się na nogi. Bo na głowę już za późno. Owszem wiatr mógłby być groźny dla dziecka jakby było z mokrą głową bez czapki ale twoja miała czapkę więc o co tobie chodzi? po co dziecko szprycować? Bo być może, ewentualnie,możliwe jest,że coś się dzieje? No kretyni jak nie wiem co. najlepiej antybiotyk podaj tak na wszelki wypadek.

Gość Ja ouerd
i co z tego ze miała czapke jak pod nią miała mokre włosy...:/ opanuj sie ze swoimi komentarzami bo WIT C a antybiotyk to chyba różnica.. :/

Gość srujka
i do pieca na kilka zdrowasiek..... Nie masz wiekszych problemow kobieto? Biedny ten Twoj maz, nic nie moze zrobic dobrze niestety....

Gość Durny ciemnogordzeee
moja pedioatra mowila by podawać np. LIpomal jak widze jakies pierwsze oznaki choroby i tak robie : dziecko ma 3 latka a w tym roku bylo tylko 1 chore :)

Gość Durny ciemnogordzeee
aha ,zapomniałam napisać ze na bostońka :)

Gość srujka
Jasne, zamiast dzieciaka zdrowo odzywiac, pchaj w nia stuczne witaminy, bo moze ja zawiac. Co maja powiedziec osoby, ktore mieszkaja nad morzem? Przez pol roku lepiej wtedy z domu nie wychodzic? (np mozesz rosol ugotowac i jej podac na wszelki wypadek, albo cieply sok ze swiezo wyciskanych pomaranczy podac)

Gość ciemnogród że hej!
No i? Dostała od tych mokrych włosów pod czapką gorączki? a może drgawek? nawet suplementów i witamin nie podaje się tak na wszelki wypadek. dziecko witaminę c dostaje regularnie w kaszkach, mm, słoiczkach i sokach. Weź się ogarnij.

Gość ciemnogród że hej!
Lipomal na pierwsze oznaki przeziębienia-ok jak oznaki są to podawaj,ale jakie oznaki są tutaj? mokre włosy pod czapką? oj to chyba już na pogotowie trzeba jechać bo mokre włosy pod czapką to objaw ciężkiej choroby...ale u matki. macica na mózg uderzyła. A mąż to ją z tą mokrą głową przez 4 godziny nosił w trakcie sztormu? że przez czapkę przewiało?

Gość koniecznie wstaw go
na 3 zdrowaski do pieca powinno mu pomoc!!!

Gość fiwwkaa
Nic jej nie będzie, nie szprycuj jej niczym na zapas.