Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Keralain

Do wszystkich mam

Polecane posty

Gość Keralain

Witam mam problem, mam corke ma 2 latka i 2 miesiace. kiedy miala 13 miesiecy byla w szpitalu i byl potrzebny mocz do badania i lekarze kazali mi zasadzac ja na nocnik tak dlugo az zrobi bo woreczek nie zdawal egzaminu,straszyli mnie ze cewnik bedzie bolesny. Od tamtego czasu miala uraz do nocnika kupilam jej po 3 miesiacach i na jego widok plakala. Latem nie zakladalam jej pampersa i przy kazdym siku i kupce mowilam jej ze trzeba robic do nocnika, ona uparcie mowila nie nie nie ale potrafila wczesniej zawolac tylko nie chciala nocnik i to samo z toaleta. Nie oduczalam jej celowo tylko przy okazji bo pampers sie nie nadawal na upaly. Zaczelam uczyc ja w lipcu a dopiero we wrzesniu usiadla na nocnik. Owszem zdarzaly sie wpadki ale polubila siadac na nocnik. Od ponad miesiaca znowu nie chce siadac, robi w majtki, jak pytam czy chce kupke czy siku mowi nie ale za sekunde robi w majtki. Widze po jej zachowaniu ze chce dlatego pytam ona ucieka mowi nie powstrzymuje sie az w koncu robi w majtki. Nie wiem czy powinnam sie martwic czy to minie. Ciagle chodze i piore bo wszystko obsikane. Wiem ze dziecko ma prawo do dwoch lat ale ona ma juz powyzej 2 lat i nie wiem co jest przyczyna takiego zachowania przeciez juz wolala i lubila siedziec i to nawet dlugo. do ilu lat dziecko ma prawo tak sie zachowywac bo roznie matki mowia jedna mowi ze jej dziecko juz przed rokiem inne ze przed ukonczeniem drugiego roku i prawia mi kazania ze ona jest juz za duza na sikanie

Gość WilczycaApetytp
nie przesadzasz zbytno?jeszcze ma czas ma da lata,moj ma 26 mesiecy i dopiero powoli oswajam go z nocnikiem bo sie go wczesniej bal.do 4 roku dziecko ma czas,kazdy lekarz ci to powie.

Gość goonies
moje dziecko zaczelo zalatwiac sie do nocnika na dwa miesiace przed trzecimi urodzinami, nauczyla sie w tydzien, po 2 tygodniach sciagnelem tez pieluche nocna daj spokoj dziecku, ma czas tym bardziej ze ma traume:O

Gość Keralain
Dzieki bardzo ulzylo mi ;) ja tez uwazam ze nie ma co przesadzac, swoja corke zamierzalam nauczyc dopiero jak skonczy dwa latka ale moje kolezanki mi mowily ze trzeba ze trzeba bo pozniej sie nie nauczy tak szybko. Dzieki

Gość mama dwóch dziewczynek
spokojnie, nie sadzaj na siłę. Różne są dzieci, a w tym wieku jeszcze bunt dwulatka może się nakładać i wszechobecna w tym wieku przekora. Moja córka na wakacjach próbowała z nocnikiem, ale średnio szło, później odpuściłam, od kilku miesięcy niby korzysta z nocnika, ale jeszcze pieluch na dobre nie pożegnała. Ma 2 latka. Znam dzieci, które korzystają z nocnika około roczku i znam trzylatki w pieluszce. Nie zawsze to jest zaniedbanie. Myślę, że najrozsądniej odpuścić na jakiś czas i jak jej przejdzie ta niechęć to znowu sadzać. Moja jednego dnia niesie pampersy "dla dzidzi" a drugiego sama sobie zakłada. Jeszcze nie jest gotowa na ostateczne rozstanie, a po nocy pielucha mokra ;-(

Gość Keralain
Ja mojej corce zakladam tylko na noc no i jak gdzies jedziemy na zakupy czy gdzies bo zima to sie boje, ale dziekuje za odpowiedz bo moje sumienie jako matki sie uspokoilo. Zaczelam juz myslec czy nie robie czegos zle czy wlasnie jak mowisz ze zaniedbalam ta sprawe. Nie chce jej zakladac w ciagu dnia bo chce zeby jej pupa odpoczela bo robie jej sie czerwone krosteczki ale przynajmniej teraz wiem ze nie mam co sie martwic