Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klimatyzacja to zlo

sposob na klimatyzacje? ciagle chorowanie

Polecane posty

Gość klimatyzacja to zlo

hej, czy ktos z Was tez takbeznadziejnie reaguje na klimatyzacje?ja momentalnie jestem chora. tak sie stalo, ze zaczelam prace i pracuje w klimatyzowanym pomieszczeiniu.juz 2x bylam chora i to dosc intensywnie. chcialabym zapobiec kolejnym chorobom, ubieram sie grubo-2pary skarpet, cieple buty, 2 sweterki, pije gorace herbaty, ale czasami jest mi wciaz od srodka zimno, mimo, ze ogolnie jestem rozgrzana-ciezko to opisac. jest jakis posob?

Gość gość
Mam tak samo i leze wlasnie w lozku z anginą. w sobote bylam w klimatyzowanej restauracji i teraz leze chora. U mnie zawsze zaczyna sie od bolu gardla, a u ciebie?

Gość gość
Przy zakładaniu klimatyzacji, warto dobrze rozejrzeć się za odpowiednia firmą. Skorzystałem z usług DTSSERWIS - i na dzień dzisiejszy po 2 latach użytkowania jestem zadowolony.

Gość gość
nawiew to jedno a grzyby z niej to jeszcze gorsze nastepstwa.Od ponad trzech lat nie moge z tego powodu wyjsc z nieustannego kataru siennego,obrzeknietej śluzówki w gardle,łzawiacych oczu i kaszlu. Nigdy wczesniej na nic nie bylam uczulona.Leczenie laryngologiczne nie pomaga.

Gość spec spec
Jeśli chodzi o klimatyzację w aucie to: - musi być wymieniony filtr kabinowy (przeciwpyłkowy) - odgrzybiony parownik klimatyzacji CHEMICZNIE - dodatkowo po odgrzybianiu parownika należy dokonać ozonowania wnętrza auta i klimatyzacji - sprawdzenie szczelności układu wydechowego (rury, tłumik, tzw. plecionka przy kolektorze) - przedostające się spaliny do kabiny tez podrażniają nos i gardło - sprawdzenie szczelności chłodnicy (po nagrzaniu silnika może parować do środka płyn chłodniczy, który podrażnia gardło i nos).

Gość gość
No i nie można kierować nawiewów na twarz. I trzeba nawilżać gardło.

Gość gość
Uważam, że też trzeba mieć zainstalowaną porządną klimatyzacje i od czasu do czasu czyścić ja - to najważniejsze. Również korzystałem z usług firmy DTSSERWIS i do dnia dzisiejszego nie miałem żadnych problemów.

Gość gość
Pamiętaj też, że klimatyzację trzeba regularnie serwisować i czyścić. Ja w tym zakresie korzystam z usług firmy www.skic.com.pl. Posiadają profesjonalny serwis i duże doświadczenie.

Gość gość
Mieliście okazje poznać firmę www.dtsserwis.pl/ ?

Gość gość
A to chyba kiepskiej jakości klimatyzacja musi być. Albo po prostu zagrzybiała. W innym przypadku nie powinnaś chorować. W http://www.klima-venta.pl/pl/ maja wysokiej klasy klimatyzacje. Osobiscie bardzo polecam, warto jednak czyscic.

Gość Groov 23
Moim zdaniem klimatyzator split jest lepszym rozwiązaniem do domu, koszt montażu tego typu klimatyzacji może być wyższy ale można precyzyjnie dobrać moc urządzenia do powierchni domu, agregat klimatyzacji zawsze instalowany jest na zewnątrz budynku, sprawdź parametry tej klimatyzacji i zobacz, ja czekam aż mi założą fujitsu http://www.mirtor.com.pl/klimatyzacja-torun/ z sensorem podczerwieni który automatycznie kieruje chłodne powietrze na ciepło