Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Narzeczona89

Dekoracja sali

Polecane posty

Gość Narzeczona89

Czy 1500 zł za udekorowanie sali to duzo? Dekoratorka ma swoje materiały...

Gość popychaczka
napisz jaka to sala ,co na niej jest,co trzeba udekorować,jezeli wszystko od podstaw to bardzo tanio

Gość Narzeczona89
W zakres ma wchodzić dekoracja stołów, ściana za Młodymi, no i te wstęgi pod sufitem, nie wiem jak to się nazywa dokładnie. Praktycznie wszystko od podstaw :) Sala jest odremontowana ale nie ma na stałe żadnych elementów dekoracji. Są stoły,krzesła, scena ale wszystko trzeba ddekorować. ;/

Gość popychaczka
moja kuzynka wynajmowała salę na wesele,dekoratorka zrobiła wszystko,czyli pokrowce na wszystkie krzesła,wstęgi z organzy na stołach gości,specjalnie ozdobiony stół młodych,wazony na stoły,świerze kwiaty,serwetki,świece,ołtarzyka nie było bo kuzynka nie chciała,organza przy suficie,za wszystko zapłaciła 2600zł

Gość poweselna
To dobra cena. Ja też tyle płaciłam, ale wiele konkurencyjnych firm z mojego regionu miało znacznie wyższe ceny.

Gość Narzeczona89
No u nas na pewno pokrowców na krzesła ale chciałabym żeby całą reszte zrobiła nam właśnie dekoratorka bo nie mam ochoty siły ani zdolności żeby się bawić w to samej:)

Gość Narzeczona89
Tam miało być, że ,,pokrowców na pewno nie będzie" ;) Ucieło mi zdanie

1500 zł? Cena według mnie bardzo korzystna! Poproś Panią dekoratorkę o wstępny projekt do akceptacji (sprawdzisz co w tej cenie może się zmieścić ze szczegółami), wybierz paletę barw w których chcesz mieć udekorowaną salę weselną. Najlepiej wymień w kilku punktach wszystko to co chcesz aby wykonała, po czym przedstaw jej tą listę :)Życzę udanego wesela, Pozdrawiam! :)

Gość do Narzeczona89
Za dekoracje sali będziemy płacić około tysiąca ale będę tylko żywe kwiaty. Wybraliśmy salę która ładnie się prezentuje bez dekoracji. Nawet bez kwiatów pięknie by wyglądała. A już nie wyobrażam sobie jakichkolwiek "wstęg pod sufitem" czy dekoracji za parą młodą jakimiś gołębiami, bocianami, sercami, balonami. To wygląda fatalnie. Kiedyś był szał na balony, wstęgi ale to już przeszłość. Po co wybieracie brzydkie sale na najpiękniejszy dzień w waszym życiu ?

Gość Narzeczona89
Sala akurat brzydka nie jest bo jest po generalnym remoncie ale trudno żeby przez cały czas wisiały tam dekoracje a poza tym wiadomo, że każda Para Młoda chce mieć sale ustrojoną po swojemu. Akurat mi wstęgi pod sufitem się podobają. Co do balonów, gołąbków itd to się zgadzam bo też mi się nie podobają. Kwesta gustu. Pewnie że mogłabym wynająć sobie sale w jakimś dworku czy pałacu ale wyniosłoby to mnie o wiele drożej a nie mam zamiaru wydawać na wesele 50 tyś tym bardziej że mamy dom w budowie i ważniejsze jest dla nas to aby inwestować w dom a nie wydawać kase na wesele i tyle w temacie :)

Gość do Narzeczona89
Jeśli sala jest ładna to nie potrzeba nie wiadomo jakich dekoracji na ścianach czy suficie. Wystarczą wazony na stolikach z żywymi kwiatami, przy parze młodej również żywe kwiaty. Wiadomo sala już zajmuje się serwatkami, obrusami i pokrowcami na krzesła. Nie ma teraz sal takich które mają gołe ściany i sufity. Chyba że ktoś robi wesele na prawdę tanim kosztem i idzie po najmniejszej linii oporu. Teraz na suficie są piękne żyrandole dostosowane do wystroju sali i aż żal byłoby zasłaniać to wstęgami (Poza tym od góry są klimatyzatory). Ściany też są odrobione tak że zasłonić je to na prawdę szkoda. Reasumując wybierając ładną sale w zasadzie nie trzeba jej dekorować. Wystarczą cięte kwiaty i efekt bajkowy

Gość Narzeczona89
Masz racje akurat w przypadku tej sali jakiekolwiek dekoracje pod sufitem są zbędne. Nasz sufit nie jest aż tak okazały :) a poza tym sala jest dosyć wysoka i wydaje mi się, że lepiej bedzie jeśli będą te wstęgi żeby ja optycznie skrócić. Tak mi się przynajmniej wydaje ale wiadomo, że zapytam się dekoratorki jeszcze jakie ma pomysły. Ścian jakoś szczególnie dekorować nie chcę bo nie widzę takiej potrzeby. Też chciałabym jakieś kwiaty na stole i właściwie to tyle. Bez przesady jakiejś :) Chcę skromnie ale żeby było ładnie.