Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123abc456

Czy lepiej wyjechać z wykształceniem podstawowym czy zostać i kontynuować naukę

Polecane posty

Gość 123abc456

Czy lepiej wyjechać z wykształceniem podstawowym jak jest okazja,bo są wolne miejsca w stałej pracy u znajomej osoby,czy lepiej zostać w Polsce i kontynuować naukę i cudem znaleźć pracę uczciwą na umowę, którą się szuka od miesiąca....Za nie miłe komentarze dziękuje,są zbędne. Dziękuje za rady.

Gość fgty678777
lepiej wyjechać, mieć pracę i kształcić się dalej tam na miejscu

Gość 123abc456
A czy tam można kontynuować naukę zaocznie jak w Polsce? I czy też zdobędzie się średnie? Właśnie myślałam aby wyjechać i tam naukę kontynuować. Bo rzadko zdarza się okazja stałej pracy za granicą.

Gość a w jakim kraju?
Bo nic nie napisales

Gość amelka1989
wyjechać i kontynuować naukę

Gość 7uj67iu67t
123abc456,podstawowe wykształcenie masz? To ile ty niby masz lat? Jak masz powyzej 18 lat,to nawet nie mysl o wyjeździe ,bo jestes matołem i nie nauczysz sie niczego w PL,a co dopiero za granicą.

Gość 123abc456
7uj67iu67t Po wyżej 18 l. A mając wykształcenie podstawowe to uważasz,że ile trzeba mieć lat? Ludzie mają po 20-40 lat a zaczynają naukę w liceum w różnym wieku! Więc nie rozumiem Twojego nie miłego komentarza. a w jakim kraju? Anglia. Zastanawiam się by nie podjąć decyzji pochopnie. Ale jak tam jest okazja(praca,pomoc znajomej osoby) to może warto? Tylko czy poprzeczką nie jest brak wykształcenia,czy można tam pójść do szkoły zaocznej? Praca jak na razie na dłużej ale różnie to w życiu bywa.

Gość kartonowe pudelka na jajka
Tutaj ludzie ucza sie w roznym wieku wiec nie widze problemu. College i prace mozna pogodzic

Gość 123abc456
kartonowe pudelka na jajka Właśnie o to mi chodziło czy da radę pogodzić szkołę z pracą,czy są weekendowe jak w Polsce.

Gość nkmnjkn
123abc456,musisz byc niezłym bencwałem,że masz tylko podstawowe wykształcenie. Nawet jak masz 8 klas szkoły podstawowej,to jestes gorszym tłukiem od gimnazjalisty,bo konczac giim. zalicza się 9 klas.

Gość 123abc456
Ale ukończone mam gimnazjum. Tylko i tak to się uważa za wykształcenie podstawowe:-P a nie gimnazjalne....

Gość 123abc456
A tłukiem nie jestem,może Ty:-P

Gość kartonowe pudelka na jajka
nie sa weekendowe,ale bywaja kursy z zajeciami popoludniowymi, wieczornymi - takie part-time. Sa tez full-time kursy, wszystko zalezy czego chcialabys sie uczyc. Moze zajac Ci to kilka lat zanim dostaniesz dobre stanowisko,ale mysle ze warto sprobowac. Moim zdaniem lepiej byc tutaj z nizszym wyksztalceniem i zdobyc reszte na miejscu. Ja jestem po studiach a i tak zrobilam dyplom w college'u i dopiero po tym mam dobra prace. Wiele osob po studiach wykonuje tutaj prace niezgodne z wyksztalceniem, przynajmniej sadzac z kafeteryjnych topikow wiec Ty mozesz zrobic o wiele lepsza kariere. Wszystko przed Toba :) Jesli masz pomoc i prace na miejscu to do dziela.

Gość 123abc456
Dziękuje wam za miłe rady:)