Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 GuzikOdSukienki

Dlaczego matka nie traktuje dzieci jednakowo?

Polecane posty

Go艣膰 z艂oto 585 to lepsza pr贸ba, ale
To przykre, taka niesprawiedliwo艣膰. Rodzic powinien traktowa膰 dzieci tak samo. Ja si臋 staram tak robi膰. Po r贸wno pieni膮偶ki, kiedy艣 wi臋cej dostawa艂a starsza, bo starsza, ale od kilku lat dostaj膮 tyle samo. S艂odycze za t膮 sam膮 warto艣膰. Jak jedna chce ciastka kokosowe, a druga nie, to druga dostaje co艣 innego, ale tej samej warto艣ci lub daj臋 pieni膮偶ki, by dziecko wybra艂o to, co lubi, samo. Czas po艣wi臋cany na pomoc przy lekcjach staram sie tak samo, cho膰 starszej si臋 po艣wi臋ca艂o wi臋cej, bo pocz膮tkowo by艂a sama. Starsze dziecko wi臋cej wylelane, bo starsze, ale m艂odsze tak samo kochane. Nie da si臋 tak dos艂ownie tak samo, ale nie powinno si臋 faworyzowa膰, cho膰 mobilizowa膰 tak. Ja nie popieram olewajstwa i lenistwa, u mnie Twoja siostra sprz膮ta艂aby tak samo, jak Ty, a gdyby nie chcia艂a to za kar臋 jeszcze pod艂ogi i naczynia przez 2 dni. Dom to dom, a nie hotel. Ka偶dy chce mie膰 wolne, odrobin臋 czasu dla siebie, a nie do pomy艣lenia jest, aby艣 Ty si臋 trudzi艂a, a Twoja siostra robi艂a co jej si臋 zachce. Ta wypowied藕 o haku mi tu najbardziej pasuje, bo normlana matka nie dopu艣ci艂aby do takiej niesprawiedliwo艣ci. Porozmawiaj z mam膮 i wyperswaduj jej swoje zdanie i oczekiwania. Powodzenia!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 z艂oto 585 to lepsza pr贸ba, ale
Czasem mo偶na si臋 lepiej zachowywa膰, lepiej uczy膰, sprz膮ta膰 i pomaga膰, a by膰 traktowanym "gorzej", z mniejsz膮 czu艂o艣ci膮 i dlaczego? Nie wiadomo, ja nie wiem. St膮d powiedzia艂am sobie, ze moje dzieci traktowa膰 b臋d臋 na r贸wni, bo nie pozwol臋 sobie nara偶a膰 je na to, co ja prze偶ywa艂am. musi by膰 sprawiedliwie. Twoja siostra, Ty i mama powinny艣cie i艣膰 do psychologa wszystkie razem. Twoja siostra nie mo偶e terroryzowa膰 Was, a zw艂aszcza Ciebie. Zas艂ugujesz na spok贸j i mi艂e dzieci艅stwo, a nie wieczne m臋ki i nieprzyjemno艣ci czy pijackie burdy dziecka, bo Twoja siostra to jeszcze dziecko, niepokorne, ale dziecko, tak?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mmmm

temat stary jak 艣wiat ale odgrzewam bo pomimo up艂ywu czasu problem nadal aktualny i obecnie dotkn膮艂聽mnie - og贸lnie powiem 偶e najbardziej przer膮bane ma najstarsze rodze艅stwo a to m艂odsze - cho膰by odwala艂o najgorsze gafy - i tak b臋dzie faworyzowane.

a im bardziej si臋 starasz tym gorzej bo wtedy tylko rodzice wykorzystuj膮 ci臋 na wszelkie sposoby a m艂odsze rodze艅stwo pomimo licznych do艣c powaznych wad - nadal ma taryf臋 ulgow膮.

Og贸lnie jak b臋d臋 mia艂 dzieci to tylko 1no bo ju偶 wiem 偶e sam mog臋 powiela膰 schemat i gorzej traktowa膰 to starsze.A mi艂o艣膰 rodzic贸w do zieci winna by膰 jednakowa.

Udost臋pnij ten post