Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ech pytanie

czy przy skurczach brzuch zawsze

Polecane posty

Gość Ech pytanie

robi się twardy?

Gość Ech pytanie
bo mam takie uczucie jak na miesiączke myślałam że to skurcze dotknęłam brzucha a on miękki więc co to? :( 19tc i 2dni

Gość zau
A to widać nie skurcze a tylko macica się powiększa. Poczytaj sobie tu: http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie/bole_brzucha_w_ciazy_grozne_niegrozne_poczytaj.html "Macica coraz szybciej się rozciąga i w efekcie możesz czuć bóle w podbrzuszu, a także bóle pleców. Wzrost macicy jest uwarunkowany wzrostem znajdującego się w niej płodu. Rozciągnięciu ulegają również więzadła macicy. To rozciąganie w niektórych przypadkach może wiązać się z występowaniem okresowego, czasami dość silnego bólu. "

Gość kot bez butów
o, mam tak samo. u mnie kończy się już 21 tydzień i wydaje mi się, że zaczęły mi się skurcze. na krótką chwilę boli mnie brzuch. tępy ból, jak przed miesiączką. parę sekund i puszcza. wydaje mi się, że nie mam twardego brzucha wtedy, ale nie zdążę czasami się do niego dostać i obmacać

Gość nie zawsze twardnieje
weź 2 nospy, poleż najlepiej z nogami w górze godzinkę lub 2. Powinno pomóc, jak nie, to jedź do szpitala. Zbadają, obejrzą, dadzą leki albo wskazówki, albo zatrzymaja, jeśli trzeba.

Gość Ech pytanie
a czy taki ból nie występuje tylko na początku? To moja pierwsza ciąża i jestem kompletnie zielona a brzuch na pewno nie jest twardy chyba że mam pełen pęcherz:-) a może to stres?

Gość zau
Zajrzyj do zalinkowanego artykułu. :)

Gość Ech pytanie
dziękuje:-) moje bóle się nie nasilają sa takie same a jak poleże to przechodzi a przy skurczach brzuch robi się calutki twardy?

Gość zau
Takie bóle okresowe miewałam i własnie słyszałam że to od rozciągającej sie macicy. A prawdziwe skurcze gdy nadeszły to były bezbolesne i brzuch robił się twardy na krótki czas. Ale to było już w bardziej zaawansowanej ciąży,.

Gość Ech pytanie
No Ja mam tylko takie właśnie podobne @ ale plecy mnie przy tym jakoś strasznie nie bolą w ogole nie bolały tylko to uczucie jakby miała być poszłam tydzień temu do innej babki gin i sprawdziła mówiła że ona nie widzi żeby były skurcze i szyjka długa to może faktycznie to macica się powiększa i co jakiś czas mam takie uczucie? I też mam problem z wc nie mogę się do końca załatwić:(

Gość Ech pytanie
up up

Gość Ech pytanie
halo

Gość zau
skurcze wykaże ktg więc wybierz się na to badanie.