Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blagam.o.pomoc.betahcg

maly przyrost beta hcg pomocy

Polecane posty

Witam, mam do was pytanie. W poniedzialek robilam badanie beta hcg, wynik byl 5,65. Dzisiaj po 72 godzinach powtorzylam i jest 6,7. Miesiaczka spoznia sie tydzien. Wspolzylam ostatni raz 4 tyg temu. Ktos wie co jest grane? To jest ciaza?

Gość kiolil5895
za mały przyrost, pewnie poronisz lada dzień

Gość zau
Jak na taki czas od stosunku to nie jest to ciąża. Byłby o wiele wyższy wynik jak na taki etap. Może jakieś zaburzenia hormonalne albo torbiel.

Gość xioaolin
Wynik 5,65 jest niższy od normy przewidzianej nawet dla 3-4 tygodnia ciąży, czyli dla dwóch pierwszych tygodni po zapłodnieniu. Nie da się więc tu potwierdzić, że jesteś w ciąży, gdyż podwyższony poziom hormonu może być także efektem choroby. We wczesnej ciąży ważniejsze od poziomu hormonu będą jednak jego przyrosty. Jeśli więc po 2 dniach poziom B-HCG osiągnie u Ciebie 9-10 mlU/ml będzie można ten wynik uznać za potwierdzenie ciąży (szczególnie, że będzie się on już mieścił w granicach norm przewidzianych dla tego okresu ciąży).

Dla mnie to jakis horror, chodze czesto do lekarza i nigdy mi nie mowil ze mam problem z torbielem... Jestem tak zestresowana ze szok... Boje sie ze to moze byc ciaza obumarla...

Moj przyrost 5,65 po 72 godzinach 6,7

Gość to nie ciąża
$ tygodnie od ostatniego stosunku to byłby najmniej 6 tydzień ciąży, beta byłaby duuuuzo wyższa, przyrost też prawie żaden, pewnie w granicahc błedu lab.

Gość Kachna 1209
a byłas u lekarza? robił Ci USG? no tak szczerze mówiąc przyrost powinien byc o wiele większy,

Jest okres miedzy swiateczny i nikt nie prxyjmuje :( dodam ze przex ostatnie 2 miesiace bylam na antybiotykach...

Gość Kachna 1209
a starasz sie o dzidzie? a w którym tyg przypuszczalnie bys teraz byłą z twoich obliczen?

Gość Ciąża to
raczej nie będzie.

Nie staram sie , mam juz 2 :) bylam na anty i w tamtym miesiacu mialam okres w srodku brania opakowania czyli ponad 1'5 mies temu. Nie dostalam krwawienia z odstawienia i wzielam nadtene op i po tym tez nie ma krwawienia a powinno byc tydzien temu...

Przez te nieplanowane krwawienie w trakcie brania tabl nie wiem ktory to by byl tydz. Z mezem wspolzylam przed krwawieniem ostatnim jakis tydzien i teraz prawie trzy tyg temu... To jest jakis kosmos...

Jezeli bym zaszla w ciaze te 4 tyg temu beta powinna byc duzo wyzsza..., ale dostala bym okresu, a tu zero...tylko mnie jajnik kluje...

Gość Kachna 1209
to powiem Ci ja tez akurat mam 2 dzieci, i teraz ponad tydz spozniał mi sie okres, a czekałam jak na zabawienie bo chciałam przylepic plaster, i co sie okazało spozniał sie bo miałam zapalenie pęchęrza a robiłas testy?

Gość Kachna 1209
aha i w tą noc niesamowicie kuł mnie prawy jajnik a i rano o 6 przyszło krwawienie

Robilam, chyba z 5 :) na trzech po kilkunastu godzinach wyszla 2 kreska taka ze ja ja widzialam a maz nie... A na 2 nic nie wyszlo... Przez to czekanie przechodze gechenne...

Gość njkjbfc
po kilkunastu godzinach wynik nie jest wazny

Gość Kachna 1209
doskonale Cie rozumiem, ale nie zwracaj uwagi na te testy po paru godz bo są nie wazne ze wzgledu na zachodzace reakcje, sama sie doskonale o tym przekonałam na 6 testów 3 wyszły pozytywne po paru godzinach a tak naprawde w ciąży nie jestem bo mam normalny okres jak zawsze, nie martw sie lada dzień nadejdzie @

Taaa, w drugiej ciazy wyszla druga kreska na drugi dzien i nazywa sie kubus :)

Gość njkjbfc
"Taaa, w drugiej ciazy wyszla druga kreska na drugi dzien i nazywa sie kubus " zbieg okolicznosci

Gość gttyty
u mnie na trzy dni przed @ beta wynosiła ponad 200. U ciebie raczej juz po ciąży (o ile to była ciąża) i niedługo powinna pojawić sie @..:(

Szczerze mowiac to mam nadzieje ze to nie ciaza, mam juz 2 dzieciaczkow, i na razie 3 nie planuje, a poza tym przy antybiotykach jest duze prawdopodobienstwo chorego plodu...

Jutro ide na usg przezpochwowe... Mam nadzieje ze moje watpluwosci zostana rozwiane...

I dalej jestem w martwym punkcie... Na usg nic nie widac, chociaz macica "ciazowa". Prawdopodobnie ciaza pozamaciczna, ale tez nue na 100%. W pon mam powtorzyc bete, jak spadnie to ok, a jezeli cokolwiek wzrosnie to prawdopodobnie laparoskopia diagnostyczna... To jest jakis koszmar....

Gość dodododmisie
Współczuję :(