Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izaaaaaaaaaa1

Sumamed

Polecane posty

Gość izaaaaaaaaaa1

Witajcie.lekarz przepisal mojemu dziecko 20 miesiecy lek sumamed.Stwierdzil zapalenie tchawicy ucha.Jakie macie opinie o tym leku?Slyszalam tylko tyle ze to mocny antybiotyk.Dawkowanie to 1 lyzeczka co 12 h przez 3 dni.Dziekuje za opinie.

Co 12 h??? Nie co 24??? ...no ale lekarz decyduje...antybiotyk mocny ale skuteczny...jesli zapalenie ucha i tchawicy to serio bidulek złapał paskudztwo:(...lepiej podać....ja osobiście podaję ten antybiotyk starszej córce(już w tabletkach) i sama go stosuję bo ma dość szerokie spektrum działania, czyli na więcej szczepów bakterii niż np. amoksiklav i pochodne...

Gość goonies
skad ty masz takie dawkowanie???? sumamed podaje sie RAZ DZIENNIE przez 3-5 dni!!!!!!!

Gość no własnie to sie podaje raz
dziennie ! Z reszta zależne od wagi dziecka jest ,ile twoje ma ? Nie zapomnij podawać lakcidu zeby nie wyjałowić i zeby grzybicy nie dostał i zapalenia jelit

Gość izaaaaaaaaaa1
przepraszam,co 24 h.Napisalam przez pomylke bo dziecko od 2 tygodni leczone na zannicie i lek nie pomaga a zannit stosowalam co 12 h stad moja pomylka.Dzis poszlsmy do innego lekarza i przepisal sumamed.Powiedzcie mielsicie jakies skutki uboczne?

Gość u nas sumamed pomogl
za to po zinnacie miala wymioty

Gość izaaaaaaaaaa1
to samo,na zinacie wymioty po kazdym jakim kolwiek posilku.Do tego dziecko stracilo apetyt,zinat 7 dni podawany byl dozylnie poznej w zastrzyku,a na koniec w zawiesinie i zero poprawy.Dopiero dzisaj sie wkurzylam poszlam do innego lekarza i ten z gory na dol zjechal zinat,powiedzial ze to swinstwo ktore wogole nie leczy.

Gość goonies
no widzisz a mojemu dziecku sumamed nie pomogl,za to po zinnacie byla poprawa niemal natychmiastowa