Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość złotakarokowiaczka

Sylwester

Polecane posty

Gość złotakarokowiaczka

Jak przekonać rodziców, na sylwestra? Troszkę podpadłam w wakacje, bo wyczuła mama alkohol, ale do tej pory mnie sprawdza i nabiera zaufania, bo nic nie piję, nie palę. Strasznie zależy mi na tym, aby sylwestra spędzić w gronie znajomych. Wydaje mi się, że od wakacji, odbudowalam zaufanie w jakims stopniu, ponieważ, w niczym nie podpadłąm, jestem najlepsza w klasie ( w liceum ), dużo pomagam w domu, nie jestem bezczelna. Bardzo proszę Was o pomoc, to dla mnie ważne. Mam 16 lat. Nie chce odpowiedzieci typu:pomagaj w domu bo to robię. Potrzebuje złoty środek, argumenty , czy coś.

Gość jose stalino
jo bym sie wywiesił jakby moja krew w wieku 16 lat chlała

Gość złotakarokowiaczka
Ale zdażyło mi sie tylko raz w wakacje, piwo lech shandy.. I mama miała rację, ze mnie sprawdza , że mam chuchać, ale nie podpadłam znowu

Gość złotakarokowiaczka
I nie mam zamiaru pić w tego sylwestra, nawet szampana.

Gość taki jeden facet 28
no i co ty biedna bedziesz na tym sylwetrze robić ? w karty grać ?

Gość złotakarokowiaczka
zależy mi aby spędzić go ze znajomymi. nie ważne co będę robić, zastanowię się nad tym, jak będe wiedziała, czy gdziekolwiek pójdę

Gość złotakarokowiaczka
Dobra zostawmy temat alkoholu, jak uważacie że sylwester bez alkoholu nei ma sensu, to dajcie propozycje, jak namówić na niego rodziców? :p najpierw załatwie sobie sylwestra, potem szczegóły ;/

Gość złotakarokowiaczka
Mama nie pozwala mi nocować u znajomych, nawet u kolzanki blok obok. Potrzebuje to rozegrać dyplomatycznie, o dobre argumenty.

Gość musisz podac adres, namiary
do kolezanki i ze wrocisz szybko:)

Gość złotakarokowiaczka
Prawdą jest że marzy mi się cała noc, ale to tylko złudzenia, ale chociaż ta 2, 3 w nocy

to niezly terror masz w domu :O wspolczuje a poza tym jak twoja matka wyczula lecha shandy? przeciez to jest jak lemoniada, nie ma bata zeby w oddechu wyczuc to piwo

Gość złotakarokowiaczka
nie mam pojecia, jest wrogiem alkoholu. wyczuje na kilometr. też sobie współczuje, ale zależy mi żeby to rozegrać jak najelpiej, nie wymuszając, tylko dyplomatycznie , no. :c

Powiedz ze masz dobre oceny i ciezko pracowalas caly semestr i chcialabys teraz w nagrode spedzic sylwestra z kolezankami. Przysiegnij na co tam chcesz ze nie bedziesz nic pic, powiedz ze kolezanka sciagnela jakies filmy z neta i chcecie sobie urzadzic filmowego sylwestra przy chipsach, ciastkach i coli. Lepiej nie mow ze beda faceci, powiedz ze to sylwester w damskim gronie :P

Gość taki jeden facet 28
to idź na kompromis że o tej 2-3 w nocy będziesz .znając życie to 90% imprez o tej godzinie się właśnie kończy ;] ludzie się rozchodzą , zgony śpią itp

Gość taki jeden facet 28
dobra mała słuchaj co Ci powie starszy kolega jak myślisz czemu twoi starzy tak się cykają Cie puścić na noc ? Może porozmawiaj z nimi że jesteś prawie dorosla ,że nie jesteś głupia i nie dasz sobie zrobić dzieciaka ,że wiesz co to anty / mam nadzieję ,że wiesz/ itp itd no bo taka prawda starzy głownie tego się boją zamiast zaufać swojemu dziecku

taki jeden facet głupoty pierdolisz :O takie rzeczy to może do rodziców mówić dziewczyna pełnoletnia, a nie 16 latka :O nie mam dziecka, ale gdyby mi 16 letnia corka wyjechala z takim oswiadczeniem ze wie jak używać anty, że nie jest głupia i nie da się wrobic w dzieciaka, to tym bardziej bym jej nigdzie nie pusciła :O a uwierz mi że jestem liberalna i dośc nowoczesna, w dodatku młoda (22 lata) i sama lubie sie dobrze bawic :O

Gość taki jeden facet 28
no ,ale nie oszukujmy się to jest główny powód dlaczego rodzice nie chcą puścić młodej kobiety na imprezę. Więc warto chyba o tym pogadać ,a nie kurwa jakieś udawanki sranki. Jak będą wiedzieli ,że mala ogarnięta to ją puszczą ..przecież ona idzie do swoich rówieśników których zna ,a nie do jakiegoś stada gwałcicieli ...jak mądra dziewczyna to wiadomo ,że nie zaciąży bo się po prostu nie da /albo się zabezpieczy.

Gość hazo
skąd jestes ?

Normalnie im powiedz. Że chciałabys witać Nowy Rok w gronie znajomych. Jesli zabronią, spytaj dlaczego, niech podadzą argumenty. Sama przypomnij że zachowywałaś się nienagannie przez pół roku. Dodam jeszcze że jesli nie zawiedziesz zaufania bedzie Ci łatwiej następnym razem. Jesli jednak zawiedziesz, nie proś o rady.

Gość taki jeden facet 28
no więc właśnie więc nie ma sie czego też bać ..16 latkowie to prędzej się najebią niż doprowadzą do seksu. ..to nie tak hop siup ,a jak młoda zobaczy to i owo/ sama pokarze to coś złego ? ważne żeby nie zaciążyła chyba nie ? ..ty masz teraz 22 lata ,a gadasz jak byś zapomniała jak to jest jak się ma 16 lat

Gość taki jeden facet 28
nie ogarniam tych relacji rodzic- dziecko ..jakby rodzice zapomnieli jak to się ma 16 lat ,albo udawali jacy to oni nie byli święci ..zamiast szczerze pogadać o tych pięknych czasach to najlepiej trzymać w złotej klatce dzieciaka i udawać wielką świętą rodzinkę ...rzygać mi się chce

ale masz terror w domu. masz 16 lat!!! dobrze sie uczysz, nie imprezujesz...lecha shandy nawet nie da sie nazwac piwem. ida wszyscy i ty tez chcesz... powiedz im, ze nie zyczysz sobie, zeby mieli o tobie takie zdanie, bo umiesz zachowac umiar i znasz swoja wartosc czy chodzi o alkohol, czy o seks czy chociazby godzine powrotu do domu. wez ich na litosc... ze nie chcesz byc jak inne dziewczyny- ze nie chcesz ich oklamywac, tylko wolisz im powiedziec gdzie sie bedziesz bawic, zeby mieli do ciebie zaufanie... masz 16 lat a sama kombinowac nie umiesz.

Gość złotakarokowiaczka
matce dałam do zrozumienia, że sex nie dla mnie. Jestem z okolic Krakowa.

Gość złotakarokowiaczka
Myślę, że jakby pozwolili, co będzie dużym osiągnieciem, to bedzie zakaz na alkohol, godzina 2 w domu i bedą telefonować do kogoś dorosłego. a ja nie wiem, czy to bedzie mogłobyć u kogos w domu..

Gość złotakarokowiaczka
Ma ktoś jeszcze jakies pomysły ? :/