Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nina30zmartwiona

Polip na szyjce macicy.POMOCY!

Polecane posty

Gość Nina30zmartwiona

Dziewczyny mam polipa.Okres przychodzi jak mu sie podoba i już dwa razy plamiłam po stosunku(1 dniowe skąpe plamienie,krew na prezerwatywie).Lekarz stwierdzil ze bedziemy go obserwowac i to wszystko.Na kontrole za pol roku czyli od pazdziernika to w kwietniu.Nie wiem co mam robic.Isc wczwsniej czy jak?Dodam ze w marcu mialam przerosnieta szyjke macicy z torbielami nabotha i nadzerka.Wykryto rowniez HPV.Jestem wystraszona bo w marcu gin powiedzial ze jestem w gronie kobiet ktore narazone sa na raka szyjki ze wzgledu na te HPV i musze sie czesciej kontrolowac.Czy ktoras z was miala taki problem?Czy te polipy to cos groznego?Jakie objawy itd.Dziekuje

Gość Nina30zmartwiona
Nadal okresu nie mam a caly dzien tak smiesznie mnie brzuch pobolewa.Zauwazylam tez ze z pochwy wyplywa mi jakas czekoladowa wydzielina,takie dziwne skrzepy.Nie jest teko duzo,takie male kapki np.przy podcieraniu.No i dzisiaj pierwszy raz popatrzylam sobie na"mala"uzywajac lusterka.SZOK!Przy wejsciu do pochwy A moze juz troche dalej mam jakies dziwne zgrubienia,jakby dwie dziury:)Wargi sromowe ok.Jak siedze czuje taki smieszny nacisk jakby cos z tamtad chcialo mi wypasc.Dodam ze jestem po 2 porodach naturalnych.Dzw,do mojego gina i wizyte mam dopiero pod koniec stycznia.Dziewczyny juz sama nie wiem co mam robic.Co sie ze mna dzieje.Czy ten polip sie powiekszyl,jest ich wiecej czy jak.Pomocy!

Gość jam dlugie
W lusterku nie zobaczysz szyjki macicy, a co za tym idzie polipa. Polip nie jest szczególnie groźny i jeśli nie chcesz aktualnie zajść w ciążę to wystarczy kontrola, bo moze się sam wchłonąć lub zluszczyc.

Gość Nina30zmartwiona
Polipa zdiagnozowal lekarz przez usg dopochwowe.I martwia mnie te plamienia kontaktowe no i teraz brak okresu.A co do 2 postu to chodzi mi(moze zle sie wyrazilam)o wyglad wejscia do pochwy.Wyglada jakbym tam miala guzy,no nie wiem jak to opisac(nie wyglada to na te klykciny),jakby miesnie jeden na drugim.No nie wiem.A szyjke macicy to wiem ze przez lusterko to nie zobacze.Chodzi mi tylko o wyglad zewnetrzny tego co umie zobaczyc.Ciazy nie planuje.Mam juz 2 wiec starczy jak narazie.Bo po tej drugiej to mam ciagle problemy.

Gość jam dlugie
To jest normalne, pochwa to nie jest otwarta dziura.

Gość Nina30zmartwiona
ok dzieki.A co do tego polipa jak uwazasz co powinnam zrobic.Bo naprawde mam problem w trakcie stosunku.Jest bolesny od jakiegos czasu no i juz 2 razy plamilam po.Ten 2 raz byl we wtorek.Nie duzo ale bylo.Potem spokoj a teraz znowu te plamienia moze raczej brudzenia.Takie czekoladowe.Jak dzwonilam do poradni umowwic sie na wizyte to ta pani mi powiedziala ze jakby cos sie dzialo i bylabym zaniepokojona to mam pamietac ze szpital ma obowiazek mnie przyjac.I nie wiem czy jechac bo nie chce wyjsc na glupka.

Gość jam dlugie
Nie ma powodu, żeby jechac do szpitala czy na ostry dyżur, ale postaralabym się przyspieszyć wizytę lub poszła do innego.

Gość Nina30zmartwiona
Chyba tak zrobie.Zaraz w poniedzialek podzwonie i poszukam innego.Kicham niech jest nawet prywatnie.Tak sie martwie ze mi to obojetne a do mojego pojde w umowionym terminie.Dzieki za odp.Szczesliwego Nowego Roku.