Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krzyżowe dolegliwości

mam pytanie odnośnie pleców tzn

Polecane posty

bolu krzyża w 19tc prawie 20tc czy to coś nie pokojacego? Boli od ok 3 godzin.

:(

Gość posłuchaj mnie
Jeżeli trochę przybrałaś to normalne. z reszta te bole towarzyszom niektórym przez całą ciążę.

przytyłam 4 kg.

Gość posłuchaj mnie
Takie bole są normalne ale wspomnij o nich lekarzowi. Lub położnej:) Jeśli są nie do zniesienia to może ci coś przepisze:)

bo już tyle się naczytalam w tym internecie że aż płacze:(

Gość posłuchaj mnie
Ja się tyle naczytalam że byłam załamana że będę miała cc zapytałam lekarki. Zabroniła mi czytać tych bzdur:)

Ja Ciągle coś czytam tak się boję że poronie:( a po tym stresie zawsze boli podbrzusze:(

Gość Adela850
Brzuch caly czas rosnie, macica tez przemieszcza sie coraz bardziej do gory. I ogolnie zmienia sie postawa ciala. Nawet jesli duzo nie przytylas, to i tak te zmiany zachodza. Krzyze (w sensie dolenj partii plecow) od ktoregos tam tygodnia zaczynaja sie wyginac. Niestety bol plecow jest normalny w okresie ciazy. nie jestesmy spoleczenstwem, ktore ma mocne miesnie plecow: glownie siedzimy. Zwracaj uwage na to jak wstajesz, czy jak podnosisz siatki z zakupami- to wzsystko powinnas robic z lekkeigo przysiadu, zeby nie nadwyrezac kregoslupa. Jak wstajesz, to staraj sie opierac reke na udzie lub jakims stolku, zeby ciezar ciala z plecow przeniesc na dlon. Jesli natomiast bole plecow sa nie-do-wytrzymania, to poradz sie lekarza.

Gość co ty nie powiesz
Adela chodzi o to, że koleżanke boli też ze stresu... Boli ją podbrzusze bo się naczyta, a plecy od nieumiejętnego siedzenia przy komputerze :) Powinno się co 30 minut na chociaż 5 minut wstać :)