Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama ma pytanie

czy da sie wyleczyc wirusowe zap oskrzeli lub pluc

Polecane posty

Gość mama ma pytanie

czy da sie to wyleczyc tylko za pomoca inhalacji z berodualu i pulmicortu ?? czy potrzebny jest antybiotyk ?? jakie macie doswiadczenia mamay w tym temacie ??

Gość piszesz WIRUSOWE
wiec po kiego grzyba mówisz o antybiotyku?? ANTYBIOTYK NIE ZWALCZA WIRUSÓW - ZWALCZA BAKTERIE

Gość za Hel
marsz do szpitala

Gość teżżżżżżżżżżżżżżżżżż mama
wszystko zalezy od wieku dziecka i od tego, jak organizm radzi sobie z chorobą. Jeśli wszystko "idzie" w dobrą stronę to ok, jak dojdzie do nadkażenie, czyli np, gorączka na nowo wystąpi, stan dziecka się pogarsza itp., konieczna jest konsultacja lekarska i często antybiotyk. U mnie dwa razy (raz zap. oskrzeli, ale dziecko było maleńkie, więc antybiotyk był konieczny, a drugi raz wirusowe zap. płuc, dziecko 4 lata i też najpierw inhalacje, ale później antbiotyk).

Gość mama ma pytanie
czyli wystarcza wziewy jak dziekco nie ma goraczki?? nie zwalczy tego antybiotyk tak??

oczywiście... ponowna konsultacja lekarska. U mnie był ten plus, że obyło się bez szpitala, ale bez antybiotyku nie. Do osoby wypowiadającej się, że WIRUSOWE, więc antybiotyk nie. Poczytaj o nadkażeniach....

Gość mama ma pytanie
dziecko ma 2 lata nie ma goraczki, przestal kaszlec na mokro tylko swiszczy

To zależy. Moja córica mając 2,5 miesiąca miała wir. zap. oskrzeli. Tak małe dzieci często nie gorączkują, pomimo, ze choroba jest poważna. Córcia nie gorączkowała, a choroba się rozwijała. Najpierw lekarz zlecił berodual i clemastinum, ale jak u małej wystąpiły wymioty, zaczęła być bardziej osłabiona, wezwzałam lekarza raz jeszcze i okazało się, ze jest gorzej osłuchowo, zlecił antybiotyk plus inhalacje i dziecko wyzdrowiało. A synek przy zap. płuc gorączkował b. wysoko, miał inhalacje, różne syropy itp., gorączka opadła, kaszel okropny został i jak po 2 dniach znów gorączka wyst., to wezwałam lekarza, bo to była sugestia o nadkażeniu, też wówczas włączył antybiotyk i synek wyszedł na prostą. zdrówka życzę.

No to jak nie ma gorączki, to idź dziecko osłuchać, lub wezwij lekarza, bo pobyt w przychodni może go tylko dodatkowo "zaprawić". Jeśli lekarz zleci inhalacje to je rób i może syropy. Dawaj jakieś wzmacniające syropy - ceruvit, Bioaron i np. nacieraj Vickiem. Trzeba dziecko co kilka dni osłuchiwać i może uda się bez chemii. Pozdrawiam

Gość mama ma pytanie
dzieki za odpowiedzi.