Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dumny człowiek

Era szarlatanów...

Polecane posty

Młodzi już sami nie wiedza co robić i kogo słuchać. Są tak zagubieni i sfrustrowani, że obcych ludzi na czatach pytają jak maja pokierować swoim życiem. Szukają drogi wszędzie gdzie się da i popadają w rodzaj paranoi. Nikt nie potrafi im stworzyć warunków i perspektyw. Nikt nie wie tak naprawdę jak żyć i każdy miota się jak ryba w sieci. Nastała era szarlatanów i Ci będą kierowali społecznością, która szuka silnego przywódcy. Nie ma znaczenia kto to będzie. Wystarczy, że wskaże im cel i oni jak ślepe krowy będą mu służyć... bo zatracili poczucie własnej wartości i godności.

Gość hemafrodyta
nie wszyscy ale wiekszość i owszem. Przyczynia się do tego powszechna pseudo edukacja i brak odpowiedniego wzorca w rodzinie. Na nic nie ma czasu, ot co.

Gość AS26
Pranie mózgownic przed massmedia...

hemafrodyta Moim zdaniem to wina rozwoju cywilizacji, która brnie w złym kierunku. Nastawiamy się nie na człowieka tylko na pieniądz i tym samym zatracamy siebie. Przyszłe pokolenia są zagubione, niedojrzałe, porzucone na pastwę losu. Dorośli nie wiedzą co robić i powielają swoje błędy w przeświadczeniu, że nie ma innej opcji. Jak zatem taki młody człowiek karmiony tym wszystkim może wbrew logice wybrać rzeczywistość, która jest w gruncie rzeczy irracjonalna.

Gość hemafrodyta
w błędnym kierunku wznosisz palec winy. To nie wina cywilizacji ale ludzi którzy stoją na czele elit i mają największy wpływ na wiele kwestii dotyczących codziennego życia jednostki. To celowe działanie, tu nic nie jest dziełem przypadku. To zagubienie o którym piszesz jest celowo wywoływane w młodych umysłach bo takimi jednostkami potem łatwiej sterować.

podziękuj systemowi , mamonie i jej niewolnikom - rodzaj ludzki zasługuje na szyderę, a ktoś ma specyficzne poczucie humoru i ma zabawę z tego , że idioci w XXI wieku nadal nie potrafią rozróżniać - dobra od zła :classic_cool:

Gość hemafrodyta
system do końca nie jest taki zły, mamona też ma swoje dobre strony. Nie popadajmy w skrajności. To ludzie wynaturzają system, prowadzą swoje własne krucjaty mając na uwadze tylko swoje cele bez względu na koszty a przecież dla wszystkich by starczyło bogactwa tego świata. Niestety człowiek ma upodobanie w poniżaniu drugiego człowieka i dlatego tak się kręci.

system oparty na mamonie jest sam w sobie wynaturzony , ponieważ powstał od wynaturzonych istot oraz ich wynaturzonych idei i został wprowadzony bez względu na konsekwencje siłą - aby jak największą ilość masowego bydła , sprowadzić i karmić na swoich pastwiskach , bo wtedy - nikt już nie będzie wiedział czym jest dobro i zło :classic_cool:

Gość sutanniane miliardy und torebk
dokładnie, szarlata stworzył kolejny rozpierdowy watek w celu uszlachetnienia samego siebie:D cel jest pobieżny, rachuba czasu daje mu egzystencje potencjalnie wijącej sie ułomności życiowej w której udoskonalenia sposobności nie dają mu poczucia skazitelnej ułomności od petrofii ' :))niczym bog svolin'e staje przed surdutem na piedestale :) nie wiem czy pojmiesz rozumniei szlachetnie moja myśl-swawolną

Gość Krul MiDAS
Siedziałam w poczekalni u swojego nowego dentysty i rozglądałam się. Zauważyłam teeth na ścianie dyplom ukończenia studiów, na którym figurowało jego pełne imię i nazwisko. Znienacka mi się przypomniał wysoki, przystojny, ciemnowłosy chłopak o tym samym nazwisku chodził ze mną do liceum jakieś 30 lat temu. Czyżby mój nowy dentysta był tym chłopakiem, w którym się nawet trochę podkochiwałam? Jak go jednak zobaczyłam, szybko porzuciłam tę myśli. Ten prawie łysy facet z siwiejącymi włosami, brzuszkiem i twarzą pełną zmarszczek był zbyt stary, by mógł być moim kolegą ze szkoły. A może jednak? Po tym, jak mi przejrzał zęby, zapytałam go, czy nie chodził przypadkiem do XXIII LO. „Tak. Owszem, chodziłem i byłem nawet jednym z najlepszych uczniów, zarumienił się. „A w którym roku Pan zdawał maturę? zapytałam. On odpowiedział: „W siedemdziesiątym szóstym. Dlaczego Pani pyta? „To Pan był w mojej klasie! powiedziałam zachwycona. Zaczął mi się uważnie przyglądać. I następnie ten wstrętny, pomarszczony staruch zapytał: „A czego Pani uczyła?