Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaudiakrol

Jak wyliczyc dni plodne

Polecane posty

Gość klaudiakrol

Staramy sie z mezem o drugiego bobaska i probowalam juz wyliczac dni plodne, opbserwowalam sluz. Problem jest taki ze ostatnia miesiaczke mialam 9.12 a do tego czasu mialam 81 dni przerwy, wczesniej bywalo 40, 42, 26, roznie. kazdy kalkulator, kalendarz pokazuje inny termin, czytalam nawet jakie sa objawy owulacji. Wiem ze podczas dni plodnych ma sie sluz jak kurze bialko i jest rozciagliwy, u mnie nigdy taki nie byl, zawsze mam bialy, lepki, tylko z ta roznica ze z czasem jest go wiecej. Prosze o porady i podpowiedzi.

Gość 783963
Masz zaburzenia hormonalne, prawdopodobnie większość Twoich cykli jest bezowulacyjna. Zgłoś się do ginekologa-endokrynologa. A dni płodnych się nie wylicza.

Gość dzisiaj jest 28, więc
dni płodnych sie NIE WYLICZA, tylko OBSERWUJE i ja równiez jestem zdania, że powinnaś natychmiast udac sie do lekarza, bo Twoje cykle nie są normalne i możesz mieć poważne problemy z zajściem w ciążę

Gość klaudiakrol
Okejj, a teraz ciekawostka, do momentu zajscia w ciaze z moim pierwszym dzieckiem tez mialam nieregularne miesiaczki i rowniez nigdy nie zauwazylam zebym miala sluz zwiastujacy dni plodne. Czy to rowniez potwierdza ze mam zaburzenia hormonalne ?

Gość dzisiaj jest 28, więc
Twoje zaburzenia hormonalne na 100% moga potwierdzić odpowiednie badania i lekarz i to, że raz udalo Ci się zajśc w ciążę, to super, ale tak czy siak takie cykle, jakie masz- jak pisałam wcześniej- nie są normalne

O niczym to nie świadczy, bo pomiędzy bezowulacyjnymi zdarzają się i owulacyjne. Ja przed rozpoczęciem leczenia miałam cykle 45-55 dni, ale co któryś trwał 28-30 dni. To że masz zaburzenia hormonalne nie oznacza, że jesteś bezpłodna i że nie możesz zajść w ciążę naturalnie. Ale nie neguj tego, że jesteś chora, bo Twoje cykle na pewno nie są w normie. A nieleczone zaburzenia hormonalne prowadzą do innych chorób m.in. cukrzycy, nadciśnienia itd.