Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julia.em

Nie chcę być w ciąży

Polecane posty

Gość Julia.em

Proszę o nie udzielanie odpowiedzi nie odpowiadających bezpośrednio na moje pytanie. Cztery dni temu pękła nam gumka, bardzo bym nie chciała być w ciąży ale boję się, że może do tego dojść. Na antykoncepcję "po" już za późno bo minęły już 72h. U niektórych zachodzi bardzo wczesne samoistne poronienie, jak można się przyczynić do tego by takie wystąpiło? Lub czy mogę zrobić jeszcze coś innego. Nie proszę o umoralnianie tylko odpowiedzi, które mogły by pomóc ponieważ to przemyślana decyzja. Nie wiem czy doszło do zapłodnienia ale chciałabym jak najszybciej działać w razie co. I jak szybko można zrobić test ciążowy by się tego na pewno przekonać? Mam 22 lata, a to był mój pierwszy raz i od razu taka gafa...

Gość 783963
"U niektórych zachodzi bardzo wczesne samoistne poronienie, jak można się przyczynić do tego by takie wystąpiło?" Nie można. "Lub czy mogę zrobić jeszcze coś innego." Nie możesz. Test ciążowy najwcześniej dwa tygodnie po stosunku. W przypadku negatywnego powtórzyć po kolejnym tygodniu.

Gość daaaaa
na pewno gorace kapiele nie sprzyjaja zaplodnieniu, a co do testu mozna zrobic najwczesniej 10 dni po stosunku

Gość rozzzzmer
test 2 tygodnie po stosunku najwczesniej

Gość Krul MiDAS
Na ławce w parku siedzi chłopaczek i zajada cukierek za cukierkiem. Siedzący po przeciwnej stronie alejki starszy jegomość mówi: - Chłopcze, jak będziesz jadł tyle słodyczy, to bardzo szybko powypadają ci zęby. Malec popatrzył na gościa i odpowiedział: - Mój dziadek dożył 105 lat i miał wszystkie zęby. - Tak? A też jadł tyle cukierków? - Nie, on się po prostu nie wtrącał w nie swoje sprawy.

Gość pluto20
Dobrze wam tak :D

Gość pluto20
seks jest dla madrych ludzi :P

Gość panna marianna
Ne da sie sprowokowac bardzo wczesnego poronienia bo najczesciej odbywa sie ono jak kobieta jeszcze nie zdaje sobie sprawy z ciazy a powodem sa zwykle wady genetyczne. Jak ciaza jest zdrowa to przy normalnym a nawet intensywnym trybie zycia sie utrzyma. Ja przez pierwzy miesiac ciazy chodziłam na dlugie wycieczki takie kilometrowe i pod gore, pilam alkohol a corka zdrowa i ma 2 latka. Jak kobieta chce sie pozbyc ciazy to wtedy zwraca sie do lekarza ale nie bede poglebiac tego tematu bo jestem przecowna takim rzeczom.

Gość pluto20
To fastynujace co piszesz.

Gość kaska2112
hehehe:D Moja kolezanka miala podobny przypadek z chlopakiem. Babcia mu powiedziala, ze ma moczyć wacik w spirytusie i wkladac dziewczynie, wowczas zapobiegna ciazy. Bardzo ja podobno bolalo, szczypalo zgodzila sie na to, GŁUPIA! hehe ja nie wiem co te babcie wymyslaja. Przy jednorazowej takiej sytuacji nie musi dojsc do zaplodnienia. Ale skoro tak sie balas, to trzeba bylo kupic tabletki 72h. Skoro nie kupilas, to twoja sprawa, widocznie nie jest to az tak wazne:P

Gość A4 driver
Zawsze możesz wysrobać.

Gość Julia.em
Wiem, że niby dojść do tego nie musi, ale teoretycznie może, szczególnie przy moim szczęściu. A to czekanie strasznie męczące jest, ryje banie.