Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eeela La

Ból w dole brzucha. Pomocy

Polecane posty

Gość Eeela La

Otóż od kilkunastu dni mam bóle w dole brzucha, takie jak menstruacyjne ale to nie to. Miała któraś takie? Co to może być? Wizytę u lekarza po nowym roku dopiero mam

Gość Eeela La
Nikt mi nic nie pomoże? Znaczy nie powie co to może być?

Gość ja dziś
Może masz zaparcie?

Gość Eeela La
Sory już nie ważne,okazało się że mi kutas urusł/

do czasu wizyty warto załagodzi bóle brzucha, wypróbuj pyralginę sprint u mnie zawsze uśmierza takie bóle.

Slyszalem, że pyralgina ma dzialanie podobne do nospy jeśli chodzi o zwalczanie bólu związanego z kobiecymi dniami.

Gość kratka1985
Jak zaszlam w ciaze to takie mialam przez pierwsze tygodnie. Dla pewnosci bierz paracetamol a nie jakies pyralginy.

w sumie jest to kwestia indywidualna, u mnie akurat niezastąpiona w przypadku bólu jest pyralgina.

w sumie jest to kwestia indywidualna, u mnie akurat niezastąpiona w przypadku bólu jest pyralgina.

Paracetamol? Prawdę mówiąc ten lek nie ma startu przy Pyralginie, mówię z własnego doświadczenia związanego z zażywaniem leków, ale warto też wziąć pod uwagę faktyczny skład tych leków - metamizol zawarty w Pyralginie ma o wiele mniejszy odsetek ewentualnego wystąpienia skutków ubocznych a działanie jest najskuteczniejsze spośród wszystkich preparatów przeciwgorączkowych i przeciwbólowych.

no przecież metamizol, który jest składnikiem pyralginy to najsilniejsza substancja przeciwgorączkowa na rynku.

Nieprzypadkowo to właśnie pyralgina była zawsze częścią apteczek karetek pogotowia :)

no i tak naprawdę może być na wyposażeniu każdego z nas bo to jeden z niewielu tak silnych leków przeciwbólowych dostępnych w aptece bez recepty.

Może a nawet powinna, bo przecież nikt nie chce męczyć się całą noc z wysoką gorączką :)

to fakt, wystarczy zażyć tabletkę pyralginy przed snem i nie dość, ze ułatwia zasypianie to rano obudzimy się bez żadnych dolegliwości bólowych.

Gość meti
Zgadzam sie z użytkownikiem adelll, Pyralgina w tej sytuacji to najlepsze wyjście. Nic lepiej i szybciej nie działa na ból. Oczywiście mozesz stosować ją również w ciągu dnia, kiedy tylko pojawi się ból.

tak naprawdę zawsze warto ją mieć przy sobie bo nigdy nie wuiadomo kiedy i jak silny dopadnie nas ból, a to jest lek łatwo dostęny i tani, tak więc zawsze warto go mieć w pogotowiu.

Gość kakumbyk
Pyralgin mialem podawany w zastrzykach, jak kazdy lek ma skutki uboczne. Trujemy sie nimi kazdego dnia, i truja nas w szpitalach.