Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o pomoc :(

BIEGUNKA- coś co naprawdę pomaga. CO POLECACIE?

Polecane posty

Gość prosze o pomoc :(

wiadomo w święta sie jadło wszystko i o kazdej porze, jadłam na co miałam ochote na przemian sałatke, kanapki, potem sernik, ciastka itp itp- generalnie tak jak mowie na co sie miało ochote bez żadnych wyrzeczeń. I myslałam , że moj stolec jest taki rzadki przez to wlasnie co jadłam. Kolejny był taki sam, wodnisty, rzadki. ale święta juz przesżły a ja dalej mam taki stolec :( teraz w przeciągu 2-3h byłam w łazience ze 3-4 razy i ciągle wodnista kupa. Jutro musze wysłac kogoś do apteki po jakiś specyfik, bo sylwester w poniedziałek i nie mam zamiaru siedziec w domu :( PROSZE POMÓŻCIE - CO POLECACIE ALE SKUTECZNEGO I BEZ RECEPTY ?

Gość misiamarysia
węgiel, probiotyk, orsalit na uzupełnienie elektrolitów. do jedzenia ryż, marchewka gotowana, sporo wody. unikaj soków i owoców.

Gość ten temat był
wczoraj rany laska jeszcze nie kupiłas leku ?

Gość głodówka......
co najwyżej trochę ryżu z marchewką, jak radzi moja poprzedniczka ;) i do tego co chwilę trochę przegotowanej wody, slabej herbaty słodzonej odrobiną glukozy, smecta, węgiel itp

Gość taaaak i sie zakochałam
stoperan a potem probiotyk

Gość orzechP_
biegunkę można zatrzymać laremidem, ale czasami chyba lepiej żeby organizm oczyścił się z toksyn. polecam dobry probiotyk i orsalit do picia. powinien uzupełnić elektrolity.

Jeśli jesteś pewna, że ta biegunka to nie zatrucie, a "różnorodne" jedzenie to IMODIUM, jest bez recepty i działa jak korek w dupę. Biegunka przechodzi natychmiast.

Marchewka podawana jest dzieciom w szpitalach z rotawirusem, wymiotami...polecana nawet przez lekarzy;) Polecam Ci zjesc duzo surowej marchewki, chwilowo moze sie pogorszy ale potem ustapi, oczysci organizm z toksyn.

Gość lepiej sok
marchwiowy nawet gotowy kupny

rzeczywiście lekka dieta, ryż, marchewka, orsalit na uzupełnienie minerałów, jak nie musisz wychodzić z domu to wystarczy, jeśli potrzebujesz wyjść to kup jakiś środek w aptece, pij też wodę żebyś sie nie odwodniła

Gość kendert
Warto przeczytać - http://stopbiegunce.pl/ Ludzie w wielu przypadkach traktują biegunkę jako byle co, a to przecież choroba. I tutaj naprawdę trzeba szybko zareagować, bo inaczej to się nie skończy na prostym problemie. Tutaj trzeba naprawdę na maxa szybko reagować. To kluczowe.

Gość gość
Łyżka mąki ziemniaczanej