Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Uliulila

Wszędzie tylko Aleksander i Aleksander!!!

Polecane posty

Gość Uliulila

znam co najmniej 6 Aleksandrów urodzonych w przeciągu tego roku. Jeden z nich to syn mojej kuzynki, a reszta to dzieci znajomych, koleżanek. Strasznie popularne się zrobiło to imię

Gość cyrk-ufka
no to dla odmiany swojemu daj Bohdan przynajmniej nie będzie srał wyzej niz dupę nosi

Gość fsfsaf
julia i julia tez

Gość Uliulila
lecz się bo nie wiem o co ci chodzi wariatko i co to ma do tematu

Gość Uliulila
no Julia tez, znam sporo julek. Ale imiona dla dziewczynek są jeszcze w miarę rozłożone: Julka, Amelka, Majka, Lena, Wiktoria, Zuzia, Ola sporo ich A dla chłopców wczesniej był Kuba i Bartek teraz wszędzie Aleksander.

Gość Więc proponuje tak
mnie to cieszy, mój będzie Jakub a nie Kuba, ale też popularne :)

Gość fsfsaf
julia to ladne imie, ale powtórzone sto razy przekopiowane, znudzilo sie. aleksander mnie tak nie drażni,mniej tych olków

Gość fsfsaf
ostatnio mama wiktorii(setnej w Olsztynie), powiedziała że mój wybór klary jest niepoważny.

Gość A ja widzę same Leny.......
Aleksander to jeszcze coś znaczy, poza tym byl np. Aleksander Wielki.... Aleksander Macedoński... A Lena?? to imię bez przeszłości i nagle w Polsce same Lenki....

Gość I tak na jakuba
beda wolac Kuba wiec za wielkie roznicy niebedzie w zyciu codziennym.

Gość fsfsaf
nie powiem jakie imie meskie wybralismy, ale strasznie nas krytykowano... lenki?bo M jak Milośc

Gość gdy dawalam tak mojemu
synowi na imie to praktycznie, to imie nosilo niewielu. Bylo to 4 lata temu.

Gość gustagusciki
fsfsaf -Klara to piekne imie!!

w moim srodowisku zadne dziecko nie ma tego imienia.

Gość alemama
jakub i kuba to przecież jedno i to samo brzydkie imie kuba...kupa...kubek...rodzice dają je dziecku chyba z braku wyobraźni!

u mnie leon, lenki, julia, kuba, franek, marcel,milena,bolek, kryska,patryki,karolki.

Gość Więc proponuje tak
alemama widać że nie jesteś do końca wyuczona w tym temacie.. A Paulina i Paula to też te same imiona? Niestety Jakub i Kuba to 2 różne imiona :) Czas się zorientować a nie tłuc głupoty na forum :)

Gość alemama
a Aleksander jakoś "ciepło" brzmi...chłopczyk nazwany tym imieniem jest chyba skazany na bycie homo:( ja zanam dwóch i ci dwaj mają tak na imię i bardzo im ono pasuje...

Gość bardzoprosze
Więc proponuje tak-znajdz mi znaczenie imienia KUBA! Kuba jest skrotem od imienia Jakub tak samo jak Olek od aleksander.Wymysly 21 wieku raczej to sa

Gość alemama
ale jakub jak noi tak będzie kuba!!!co może zrobisz wykład dzieciom w szkole ,jak mają wołać na twojego syna??? śmieszne!!!!!!!! tak samo jak bartłomiej i bartosz-noi tak dla wszystystkich jest bartek!

Gość Więc proponuje tak
Giovinetta ta kobieta napisała wyraźnie że dała na imię dziecku KUBA a nie Jakub :) Nie ma znaczenia tego imienia, ponieważ tak naprawde można je nadawać bez problemu od jakiegoś roku-z tego co widze w gazetach. U mnie w Kościele chrzcili 2 chłopców jednego jako Jakub jakiś tam, drugiego jako KUBA. W tym samym dniu.

Gość bardzoprosze
Prosilam o oficjalne znaczenie imienia Kuba a nie link do tematu na kafeterii gdzie mama sie wydaje ,ze jak nazwa syna kuba a nie jakub to bedzie orginalnie.Caly czas podtrzymuje ,ze to wymysl 21 wieku.Zdecydowanie wole "imie" Jakub.

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyypppp
a jakie to ma znaczenie ze w dowodzie jakub a nie kuba skoro i tak i tak beda mowic na niego kuba... moj brat ma na imie jakub a nikt w zyciu nie powiedzial do niego tak, wszscy mowia kuba...

bedzie w zyciu tym kim bedzie chcial. Wychowam go najlepiej jak sie da. Co do twoich znajomosci z Aleksandrami gejami, no coz nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Ja znam 2 Moniki ktore sa jak dziwki, wiec czy mam pisac ze wszystkie moniki to puszczalskie? Kazdy rodzic dla swojego dziecka wybiera takie imie jak jemu sie podoba. Ma do tego prawo. My duzo jedzimy i wybralismy imie ktore jest rozpoznawalne w europie czy stanach. polskie imiona sa problematyczne dla obcokrajowcow. Ot i tyle w temacie.

Gość alemama
rany i co z tego!niech sobie będzie takie imię-przecież nie neguję tego,że takiego nie ma! chodzi mi o to, że noi tak Jakub będzie Kubą !i tak wszyscy będą wołali na twojego syna ,nawet jak zrobisz w szkole prelekcję na rozpoczęciu roku jak mają na niego wołać!!!!proste jak polska!

Gość Bywam subiektywnie wredna
E tam autorko przesadzasz. Znam tylko 2 Aleksandrow-jeden ma 4lata,a drugi... prawie 80 :D Jakub i Kuba to JEST JEDNO I TO SAMO IMIĘ droga koleżanko dla której temat na kafeterii jest wyznacznikiem i źródłem wiedzy :O Kuba to zdrobnienie od Jakuba podobnie jak Lena od Eleny. Ale po pewnym czasie zaczęło funkcjonować jako samodzielne imię,ale jego etiologia jest jasna-wywodzi się od hebrajskiego imienia Jakub.