Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Uliulila

Wszędzie tylko Aleksander i Aleksander!!!

Polecane posty

Gość bardzoprosze
Endlessly -Uczepilas sie jednej literki i robisz z siebie pania madra i czepliwa.

Gość Więc proponuje tak
wywodzi, ale jest to inne imię, czyli według tego: Paulina. Imię pochodzenia łacińskiego. Żeńska forma imienia Paulin (wariant Pawła). Oznacza: "należąca do Pawła" albo "pochodząca od Pawła". czyli na Pauline mówmy Paweł-wywodzi się od tego imienia :) albo na Pawła Paulin. Bedzie ciekawie :) Jagoda. Wywodzi się z języka germańskiego i stanowi funkcjonujące samodzielnie zdrobnienie imienia Jadwiga, albo jest imieniem rdzennie polskim, pochodzącym od nazwy owocu leśnego. a na Jagode Jadwiga :) Ja znam niejednego Jakuba na którego mówią Jakub a nie Kuba.

Gość Mam syna Aleksandra
Mój synek ma 3 miesiące, dałam mu na imię Aleksander. Kiedy byłam w ciąży i nie znałam jeszcze płci mówiłam że jeśli będzie dziewczynka to nazwę ją Ola, no ale gdy zobaczyliśmy siusiaka na USG plany się zmieniły:-) Szukaliśmy imienia...podobało mi się właśnie Kuba, Adrian lub Kamil ale moja mama do swojego wnusia w brzuszku mówiła od początku Oluś i tak już zostało:-) chociaż teraz jako zdrobnienia używamy imienia Aluś:-)

Akurat to imię jest popularne od lat. Mój Dziadek miał na imię Aleksander, mój Bratanek (lat 20) też ma tak na imię, dziecko sąsiadów (lat 7) też. Więc wiesz... nie wszystkie dzieci mają na imię Paweł lub Piotr. :D

Gość dgsdgs
przyszla moda na aleksandry po 91 roku. jezu. do 97-2001 wiktorie, a potem po 2008 znowu wiktorie:( amelia 2002,2003,2004,2005-szok oliwie po 2003 leny-2007 i pozniej no i julie-od 2007 roku zawalisko jak mew nad jeziorem

Gość jugo
ja nie znam żadnego małego aleksandra. znam natomiast 5 michałków. więc może to przypadek, że wokół Ciebie są akurat aleksandry. a swoją drogą alek to śliczne imię. co do imienia "kuba" to zupełnie nie rozumiem tego fenomenu, tym bardziej że w Polsce to żeńskie imiona kończą się na "-a". co nie zmienia faktu, że super - popularnym imieniem w Polsce jest "Jakub" (zdrabniane oczywiscie do "kuba") więc jak twierdzić, że to oryginalne imię to gruba przesada ;)

Gość hgghjgfh
a moja corka ma helena. piekne imie z rodowodem. byla najpiekniejsza kobieta w niebie i na ziemi wedlug homera :) i bardzo podoba mi sie zdrobnienie helenka