Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka92

Płodne, niepłodne? Ile dni po okresie?

Polecane posty

Gość Anka92

Witam, ma pytanie.. Ostatni okres zaczął mi się 21.12, a skończył 26.12. I jak to jest z tymi dniami płodnymi? Czy 31.12 mogę już bez obaw uprawiać seks, czy jeszcze zbyt krótko od zakończenia okresu? Dziewczyny pomóżcie :)

Jeśli chcesz zajść w ciążę to możesz śmiało uprawiać seks bez przerwy. Jeśli nie chcesz zajść w ciążę to stosuj SKUTECZNE zabezpieczenia (np. antykoncepcję hormonalną, prezerwatywy, NPR). A o cyklu miesiączkowym poczytaj chociażby na wikipedii, bo z Twojego postu można wywnioskować, że uważasz, że kobieta ma dni płodne jak suka, podczas cieczki. :classic_cool: :D

Gość Anka92
Problem w tym, że mam nieregularne cykle.. Kompletnie nie mogę obliczyć tych dni płodnych. A słyszałam, że ileś po i przed okresem jest bezpiecznie. Prezerwatywa to wiadomo, ale pewniej bym się czuła wiedząc, że dzień w którym chce to robić jest niepłodnym.

Gość Anka92
Poradźcie czy mogę być spokojna, czy raczej maximum ostrożności...

Dni płodnych się NIE WYLICZA. Chcesz uprawiać seks w dni niepłodne to mierz temperaturę codziennie i obserwuj śluz. Uprawiając seks 31. grudnia z dużym prawdopodobieństwem wstrzelisz się w dni płodne z dużą szansą na dziewczynkę.

Gość rudarudzienka
w necie mozesz znalezć kalendarzyk gdzie wpisuje się poczatek okresu i kalendarzyk wyznacza Ci dni płodne i niepłodne. Mozna mnie zlinczowac ze to stare i niemodne, ale przy moich regularnych cyklach ta metoda i ten sposob wyznaczania dni płodnych działał bez zarzutu. Co prawda teraz stosuję plasterki, ale wczesniej polegajac tylko na prezerwatywie dopomagałam się kalendarzykiem. Teraz mam go po to zeby zaznaczac kiedy zaczyna mi się kolejny okres. Na prawde przydatna aplikacja w telefonie komórkowym.

Gość agiew
Co do wyznaczania dni płodnych...ja używam Cyclotestu do metody objawowo-termicznej. Tańszą alternatywą sa mikroskopy owulacyjne, również skuteczne. Pamiętaj by nie sugerować się kalendarzykiem czy kalkulatorami.