Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie rozumiem mam

nocnik przed roczkiem

Polecane posty

Gość ihiihhi
a ja pieluchy i sloiczki zamawiam za darmo na www.free.amciu.com polecam

Gość dfdvdvdvd
autorko dlaczego wrzucasz wszystkich do jednego garnka? ja tez nie mieszkam w pl od 20lat i tutaj nikt nie pluje na sloiczki. nikt nie zmusza sadzania dziecka na nocnik ponizej roczku. pediatrzy twierdza ze w takim wieku to tylko tresura bo dziecko nie czuje jeszszcze takich potrzeb. nie czuje swojego pecherza. jak ktos chce to niech sadza. moja corka ma dokladnie 2 latka i uczyc ja bede w lato. dlaczego ten pospiech zeby dziecko wyskoczylo z pieluch juz w wieku 12m-cy? jakka jest roznica miedzy dzieckiem ktore umie sikac na nocnik w wieku roku a dzieckiem ktore sika w wieku 2-3 lat? wytlumacz mi. pediatrzy i psycholodzy twierdza ze do 5 roku zycia dziecko ma czas na nauke ale statystycznie dzieci uzywaja nocnika badz toalety miedzy 2-3 rokiem zycia. nie wiem czemu zakaladac takie glupie tematy. czy w przyszlosci twoje dziecko bedzie inteligentniesze bo sikalo juz w wieku roczku?? glupie takie tematy. niech kazdy robi jak uwaza

Gość nie rozumiem mam
Do Pani wyżej: Przeczytaj cały topik to będziesz wiedziała po co jest zakładany, nie będę wszystkiego powtarzać od początku.

Gość ghyyy
A ja zgadzam się z autorką. Mnie mama nauczyła robić na nocnik jak miałam 8 mc i ja również moją córkę zacznę niedługo uczyć. Nie ma nic gorszego niż 5 latek w pieluchach.

Gość dfdvdvdvd
przeczytalam to co napisalas na poczatku i to wystarczy i do tego sie odnioslam rob jak uwazasz i daj innym robic po swojemu. prosta sprawa i tyle w tym glupim temacie

Gość Zamiast
U nas w rodzinie też tak się robi. I większość dzieciaków do roku już nie robi kupy w pieluchy. Ja też tak będę robić, dziecko dostało nocnik już a ma 7 miesięcy.

Gość asdvs
ghyyy ++++ no i co dostałas nobla w zyciu dorosłym, zarabiasz krocie ?? czy jests zwykłym zjadaczem chleba pracujacym w biedronie. ? tak jak pisałem moja zaczeła sikac sama jak miala rok i 3 miesiace około, bez zmuszania czy nakuki sama usiadłą i zaczeła sie załatwiac. plus jaki widze to oszczednosc i wygoda... nic wiecej, zadna rewelacja .

Gość a ja nie rozumiem
autorko, ale to nie ja twierdzę, że dziecko jest gotowe w wieku 2 lat tylko psychologowie tak twierdzą;) i potwierdzają tę regułę dzieci jakie znam;) nie znam ani jednego dziecka, które świadomie i bez pomocy mamy i żadnych wpadek załatwiałoby się do nocnika i byłoby przed 2-gim rokiem życia, a Ty znasz? poza tym sama zauważ, że obowiązek załatwiania swoich potrzeb do toalety jest dopiero w wieku przedszkolnym, czyli około 3 roku życia i nie bez powodu raczej;) naprawdę nie ma co się dziwić czy upierać przy swoim, bo zgadzam się, że dziecko można próbować przysposabiać do nocnikowania, gdy już potrafi samodzielnie siedzieć, ale nie oszukujmy się, że takie dziecko załatwia się już świadomie, bo gdyby tak robiło nie zdarzałyby mu się wpadki, a trudno żeby nie zdarzały mu się skoro dziecko nie ma świadomości swoich potrzeb fizjologicznych ta świadomość z punktu widzenia psychologów pojawia się dopiero około 2-go roku życia

Gość do aroganckiej autorki
Może i mieszkasz za granicą ale i tak jesteś typową polską kwoką,która w swoim mniemaniu wie wszystko najlepiej i robi najlepiej. Jesteś żałosna i słoma z butów Ci wystaje.