Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aihdkajdalkjal

To nie moze byc ciaza-tylko nie teraz...

Polecane posty

Gość aihdkajdalkjal

MAm juz 2je dzieci-mlodsze ma 5miesiecy niedawno przestalam karmic piersia i czekalam na okres,od 2ch tyg brzuch boli mnie jak na okres i nic. Wspolzylam z mezem 2razy stosunek przerywany...ale przez 10lat ta metoda nas nie zawiodla a nagle by sie stalo... Jejku ostatnie 2tygodnie czuje sie jakbym zaciazyla-chyba zwariuje...

Gość Glupie gadanie i tyle
To zrob test bedziesz miec pewnosc w przypadku niechcianej ciazy im wczesniej sie o niej dowiesz tym korzystniej:O

Gość aihdkajdalkjal
zrobie test-ale tak sie chcialam troche na forum pozalic...

Gość kreceglupakreceglupa
to nie wariuj tylko zrób test. a jeśli chodzi o stosunek przerywany to jest to raczej ryzykowna metoda. a tak w ogóle to nie słyszałaś że jak kobieta kończy karmić piersią to jest bardziej podatna na zapłodnienie?

Gość aihdkajdalkjal
nie mialam pojecia...;( Jejku,konczymy budowac dom,mialam wrocic do pracy-3cia ciaza by wszystko pochrzanila..;( Zaraz mnie tu zjada madre mamy,ze to nie zadna metoda ale stosunek przerywany stosujemy od 10lat,2razy jak planowalismy bylo po calosci i ciaza...ale teraz...;(

Gość aihdkajdalkjal
Kurde a moze to na pierwszy okres po porodzie mam takie bolesci...? Bol brzucha jak na okres nonstop i takie charakterystyczne w k u r w i e n i e na okolo ..moze tak ktoras miala i pocieszy?

Zrob test bo zadna z nas Ci niestety nie wywrozy. Jedna powie ze miala objawy ciazowe i dostala okres a druga ze ja brzuch tak ciagle bolal a byla w ciazy ... Sama wiesz jak jest ;) Powodzenia zycze i daj znac co wyszlo

No ja Cie nie pocieszę....bo ja akurat z trzecim w ciąży właśnie takową wpadką:):)Mało tego u nas podobno miało się w ogóle nie dać!!!!!!!!!!!!!A tu bach....w maju rodze a mój średni ma ledwo roczek....miałam też wracać do pracy...no ale cóż.....tragedii nie ma:) Mąż akurat najbardziej się cieszył.....ja byłam początkowo podłamana....ale już jest ok....W każdym razie moje koleżanki czekają i czekają na ten okres po karmieniu...i też cyry są w sensie...raz jest, raz nie ma....bóle brzucha, za chwilkę ustają...najlepszy jednak ten test jutro...:(

Gość ja z narzeczonym
tez stosowalismy jako "zabezpieczenie" stosunek przeryany. A to dlatego, ze prezerwatywy mnie uczulaja ( po prostu parza mnie ), a tabletki anty (wszelakie) powodowaly okropne skutki uboczne. Stosunek przerywany nie zawiódł nas przez 4 lata aż do poprzedniego miesiąca :) do tej pory nie wiemy jak to sie stało ale ejstem w ciązy . Na początku panika, panika, panika bo nie teraz, bo to nie czas i takie tam ale teraz sie cieszymy :)

Gość aihdkajdalkjal
o fuck ;(

Gość kslslkdslksl
mamamłodegoD na jednym z tematów chyba wczoraj tak okropne jechała po dziewczynie, ze wpadła. Na prawdę aż się nie miło Ciebie czytało takie hasła żeby dziewczyna się powiesiła. A tu się okazuje, ze sama zaliczasz wpadki jedna za drugą! Córa zdaję się w bardzo młodym wieku o czym wtedy myślałaś? W ogóle mam jakąś awersje do Ciebie po tych twoich chamskich wpisach na poprzednuim temacie.

Gość kslslkdslksl
Dziwi mnie, że kobiety w XXI w. uważały stosunek przerywany za metodę antykoncepcji albo, ze przy karmieniu nie zajdą w ciążę.

Ale to była zdzira która się pytała jak poronić...to chyba różnica.....co innego wpaść i zachować się jak człowiek a nie ostatnia suka na ziemi....to jest moje zdanie i pomarańczko jak taka odważna jesteś to podaj swój nick...ja się nie wstydzę swoich przekonań pod tym względem....jak co niektóre tchórze...

jesczze jedno...widocznie tematu nie doczytałaś tam kochaniutka:)Bo ja na samym początku wpisałam że córkę pierwszą miałam z wpadki, byłam sama i musiałam zarobić na nas obie i do tego szkołą się zająć....więc jak mi ta o zgrozo marna studencinka zaczęła pisać że z niczym nie da rady i odrazu prosić o namiary na metody domowe poronienia...to wybacz....ale ktoś to jest nie fair...:)

Gość kslslkdslksl
Powiem Ci, że sama poroniłam dwa razy (naturalnie) ale jakoś nie miałam negatywnych odczuć do dziewczyny, która chciała poronić wszystkimi możliwymi sposobami. Pomożesz jej jak urodzi w wychowaniu dziecka? NIE. To, że Ty miałaś możliwości to nie znaczy, że każdy ma i że należy Ci się pomnik bo dałaś radę! Bo być może też przeszła Ci przez myśl aborcja albo poronienie ale może nie miałaś odwagi, pieniędzy?? Nie wiem ale kurwa nie wolno nam oceniać innych za ich decyzje bo Ty ani ja na chleb jej nie damy. Wolę, żeby takie dziecko skończyło swoje życie na tym etapie niż na śmietniku lub maltretowane. Mam kilka znajomych, które urodziły w wieku 16lat!!! i 18 i na ich temat mam swoje zdanie (ja dziewictwo traciłam w wieku 22lat!!!! z wyboru żeby nie było)więc dla mnie rodzenie, sex przed 18 to kosmos! ale żadnej z nich nie powiem, że są dla mnie pustymi laskami, którymi zamiast myśleć wtedy o nauce, koleżankach :D myslały o seksie a w rezultacie nie były na tyle dojrzałe żeby się zabezpieczyć!!!!!!! A potem właśnie różnica wieku miedzy dziećmi po 15lat bo znajdują nowego tatusia dla drugiego i kolejengo dziecka i tworzą happy family. TYlko jak się czuje to pierwsze dziecko? Świadome, że z wpadki, matka w szkole średniej daj boże i nowa lepsza rodzina. Teraz widziałam własnie na fb znajomą i jej córkę matka 31lat córka 16lat i w tym wieku już mogłaby zostać babcią gdyby córka myślała jej kategoriami. A teraz jak wyżej roczny synek, mąż (ojciec syna) i pozowanie do zdjęć. Żałosne.

Gość kslslkdslksl
Wiem o co tam chodziło. A może tak naprawdę to Ty wkurzona byłaś tak bardzo na nią bo widziałaś w niej siebie, że Tobie nikt nie dał tej możliwości usunięcia, podsunięcia strony web on women??? Tak to wyglądało taka wściekłość, może Tobie córa za dużo odebrała? Jakieś szanse, możliwości? Może musiałaś się poświecić - napewno! Pokrzyżowała Ci ciąża plany. A dziewczyna chce zdecydować sama! jak ma wyglądać jej życie na tym etapie bez dziecka. A Ty liczysz na pochwałę bo dałaś radę? BO MUSIAŁAŚ! Mam kuzynkę dziecko w wieku 15lat fakt skończyła studia każdy w rodzinie ją chwali jak to dała radę ale jakim kosztem, młodości, opinii, bardzo dużym kosztem za własną głupotę!!!!

żałosne to jest Twoje podejście....poroniłaś, masz rodzinę , dzieci....tłumaczysz zdzirę(sorry ale inaczej jej nie nazwę) która chce sobie spokojniutko w domciu poronić a te które nie poroniły sobie w domeczku kupując tableteczkę są dla Ciebie tymi gorszymi....:)chore no!!! Chore do potęgi....a co zazdrościsz innym rodziny??? To moze Ty nie masz ....ważne że rodzinę dało się stworzyć dla każdego dziecka...!!!anie wybiórczo...teraz sobie poronimy...za rok wpadnie...ojjj nie ten tatuś to sobie znowu poronimy...a szóste z kolei może zasłuży na mamunie???????Ja pomnika nie żądam:)A kto ci pisał że chce?? Tylko że wiem jakie miałam warunki i skoro ja dałam radę to każda da tylko trzeba chcieć!!!!!!!A nie leżeć dupą do góry dalej na studiach i na kafe szukać domowego sposobu na poronienie w foteliku i najlepiej żeby jeszcze ktoś kapciuszki i soczek podał w trakcie......

Gość kslslkdslksl
Ja tylko mówię : KAŻDY MA WOLNĄ WOLĘ I WYBÓR!!! WŁASNE SUMIENIE!!!

Gość kslslkdslksl
Czemu mam zazdrościć innym rodziny?? Mam wspaniałego męża, z którym jestem już 10lat, jest moim pierwszym mężczyzną z czego jestem bardzo dumna. Mamy wspaniałego syna, planowanego, wyczekanego teraz czekamy na drugie dzieciątko. Czego mam zazdrościć, ze masz dzieci z różnymi mężczyznami? Że masz dzieci w wpadek? No rozczaruję Cię - nie zazdroszczę Ci ani innym w podobnych sytuacjach. Mogę tylko współczuć.

Gość wrtrwte78
fakt- strasznie jesteś wkurzająca mama mlodegoDe i widzisz tylko czubek własnego nosa. gdyby to nie było za duzo zachodu, to zaszłabym w ciążę tylko po to żeby rzucić ci abortowany płód w nos:) drażnią mnie takie nadęte pro lif-owe wariatki.

Gość kslslkdslksl
Studia dzienne i podyplomówkę kończyłam o czasie równocześnie już pracowałam. Decydując się na dziecko już miałam unormowaną sytuację zawodową i teraz spokojnie mogę być na wychowawczym z synem, czekając na następne dzieciątko. A nie na wariata szkoła, egazminy, pieluchy, pierwsza praca.

A ja miałam na wariata:):)Tyle tylko że ty to wywlekasz zeby sobie ulżyc....noszzzzz coś długo Ci na te dzieci zeszło...z czterdziechę masz:)Ale wywlekasz bez konkretnego celu....ja cały czas zaznaczam że wkurzają mnie cizie i zdziry które wpadają a potem cały świat niech jej pomaga "coś z tym zrobić".....bo ona teraz nie może!!!! No biedna sucz no.....dlatego piszę że ja mogłam to i inny leń może......a nie będzie się sama nad sobą użalać i usprawiedliwiać....O TO MI CHODZI.....udało ci się o czasie studia to gratulacje:)Bardzo dobrze i prawidłowo...czy ja każę każdej wpadać i dzieci na studiach chować???Też nie.....ale nadal powtarzam jak mantre JAK SIĘ DUPY NIE POTRAFIŁO TRZYMAĆ ( jak ja!) TO SIĘ BIERZE ZA TO ODPOWIEDZIALNOŚĆ...dlatego życzę takim babom żeby nigdy przenigdy w życiu nie mogły wiecej mieć dzieci po takim czymś....

Gość konstantynopolitanczykowianecz
spokojnie nic nie jest pewne kazda kobieta roznie reaguje na rozne wydarzenia:) To ze po pierwszj ciazy sie czlowiek czuje tak a podrugiej juz nie tak samo to nie oznacza ze zaciazyl ;) głowa do góry

Gość ja z narzeczonym
nie wiem skąd tyle nienawiści w niektorych. Przecież nie każdy ma silna psychikę, nie każdy ma sytuację domową i finnsowA taką, że na 100% da sobie rade i to przy dzisiejszym rynku pracy. Są osoby słabe psychicznie i trzeba je jakoś podbudowac, podac miejsca w których znajdą pomoc itp itd a nie wyzywać od ździr i mówić że mają się powiesić

ale ona nie chciała żadnej pomocy poza podaniem domowego sposobu na poronienie....reszta dla niej była nieważna....to co to niby ma być??? Człowiek? Kobieta??? Zresztą nie będę tu zaśmiecać autorce topiku....chcecie to sobie nowy stwórzcie pod hasłem....chcę poronić...:)jak wczorajsza "koleżanka"

Gość kslslkdslksl
Dokładnie tak jak pisze ktoś wyżej. Zamiast wyzwać ją od suk, ździr albo żeby poszła się powiesić podaj jej namiary na jakieś ośrodki pomocy, opowiedz swoją historie jak sobie dałaś radę jaką miałaś sytuacje. A ty się zachowałaś jak ograniczony prymityw!! A co do mnie to czytaj uważnie, chyba, ze masz problem z matematyką. Dziewictwo straciłam mając prawie 22lata jesteśmy razem 10lat 22+10=32 w przyszłym roku ;) Mając 32lata 2 dzieci to bardzo dobry czas na wyrobienie się z wszystkim. Ty pewnie jesteś w podobnym wieku tylko dzieciaki starsze przynajmniej córa już nastolatka.

Gość kslslkdslksl
Ale czemu Cie tak bardzo wkurzają?? Bo Ci przypominają Ciebie sama tylko bez takiej "szansy" stąd ten jad :(:( I to jest smutne. One mają sobie dac radę bo Ty dałaś! Tok myslenia zajebisty!

Gość ja z narzeczonym
a może własnie ta chęć poznania sposobów na poronienie to był apel o pomocććała jakis sposób naprawdę znależć to już by go znalazła, poszukałaby w necie a nie zakładała topik na forum. Jak ktos pisze, ze chce sie zabic to naprawde chce sie zabić? taka osoba zazwyczaj szuka ratunku. Nie wiem jak matka 2 dzieći , własciwie już 3 może mieć w sobie tyle nienawiści.

Gość kslslkdslksl
Tu potrzebna jest empatia a matcemłodego widac jej bardzo brakuje.

Gość kslslkdslksl
Widać, że to prosta kobieta jest :D