Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

złudzenie_optyczne

Jak uratowac rosol?

Polecane posty

Pierwszyu raz probuje zrobic, gotuje na udkach, dodalam juz 4 kostki rosolowe a nadal smakuje jak woda :( mozna jakos uratowac? dodac jeszcze kostki albo sol? nie chce popsuc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hhhgggg
" na ratunek rosołowi "

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jukyuilol
sól, liście laurowe, ziele angielskie oczywiście włoszczyznę dałaś? marchew, pietruszkę, seler, por, kapustę włoską, cebulę, czosnek?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kajaluch
a warzywa?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a warzywa ? ziele angielskie ? liść laurowy ?opalana cebula ? :) i po co te kostki nieszczęsne ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nioki
jak ja gotuje na udkach świeżych i żółciutkich to w ogole nie dodaje kostek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nioki
dodaję jeszcze świerzy korzeń kopru. opalam go zamiast cebuli i smakuje wyśmienicie i super pachnei

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jukyuilol
Więcej soli. Gotuj długo, bez przykrycia. Dodaj też ze 3 ziarenka pieprzu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 89Sylwester
też kiedyś próbowałem, bez kostek nie da rady kto twierdzi inaczej ten kłamie :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jukyuilol
Daj trochę zmielonego. I dodaj sól, nie bój się. Sól się sama nie stworzy. ja gotuję rosół ok. 3 godziny. ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 89Sylwester
ja bym wrzucił jeszcze jedną kostkę :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Olaaaa22
Rosół nigdy nie wyjdzie gdy mięsa jest za mało bądź ma za mało tłuszczu. Ja zawsze robię na kurze, to na nóżkach+ kawałek korpusu albo na samym korpusie. Można dac 1 kostkę rosołową, ale nie więcej bo rosół wyjdzie słodki i niedobry. Najpierw na zimną wodę walę kostkę + całą włoszczyznę czyli marchew por seler pietruszka. Jak się zagotuje daję dobrze umyte mięso i gotuję NA MAŁYM OGNIU, w międzyczasie daję całą opaloną na czarno cebulkę. No i tak gotuję aż rosół zrobi się żółty i warzywa i mięso zmiękną. Na koniec doprawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hckdfiv
Nie ma sensu gotować bez mięsa. Jak juz jestes taka glodna to wyjmuj a do rosołu wrzuć te kostki. ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×