Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka_chce_

wrzesień 2013

Polecane posty

Gość anka_chce_

hej czy może są już jakieś nowe mamusie? czy może są jakieś co na dniach będą testowac? ja do takich należę!! @ mam mieć 2 stycznia, jak nie dostanę to będę testować:)

hejka! ja testować będę po 01-01-2013, to może się tutaj dopisze

Gość katarinka :)
Ja też :)

Gratulacje Ja urodziłam we wrześniu córeczkę i chcemy drugą dzidzie Tak na jednych pieluchach i zmęczeniu Trzymam kciuki

Gość anka_chce_
Monika96-->> gratulacje!!!!! moj M też ma urodziny we wrześniu i też będzie dla niego to prezent

Gość anka_chce_
dziewczyny, ten topik założyłam specjalnie dla wrześniówek My dopiero bedziemy testować no i jeszcze nie mamy potwierdzenia a na tamtym topiku są dziewczyny które ju z maj a potwierdzenie i widzialy swoje fasoleczki na USg

Gość pod słońcem toskanii
Ja dziś mam niby dostać okres ale nie nadchodzi. Jak nie będzie do jutra to rano robię test:)

Gość anka_chce_
moj M też mówi abym jutro zrobiła bo nie wiadomo czy mogę jakieś winko na sylwestrze wypić, a testować powinnam dopiero 2, nie wiecie czy jutro już moze coś wyjśc?

anka mi w pierwszej ciąży test wyszedł 5 dni przed terminem okresu także ja bym próbowała ale negatywny wynik nie będzie świadczył, że w ciąży nie jesteś.

Gość anka_chce_
no ale jak będzie negatyw to mogę jakieś winko wypić? czy szampana???

ja bym nie piła bo negatyw przed okresem może wyjść a w ciąży możesz być. Po prostu może być za małe stężenie gonadotropiny kosmówkowej w moczu i test nie wyczuje ciąży. Jak wyjdzie pozytywny to NA PEWNO jesteś w ciąży. Jak negatywny to nadal nic nie wiesz.

dziewczyny, ja też będę testować po1 stycznia na mikołajki dostałam prezent:( poronienie w 7 tc dwóch pęcherzyków jednak coś mi się wydaję ze może znowu coś być, przytulanko było 21 grudnia, ale wyglądało jak dni płodne, objawy mam podobne do poprzednich, zatem tak mi sie tylko wydaje, ale cóż jak będzie to będę bardzo zadowolona.

Gość Kiwi Kisia
Hej :) Ja 27.12.12 zrobiłam dwa testy ciążowe i wyszły dwie kreseczki choć blade ale wyszły :P 28.12 poleciałam zrobić beta hcg no i Pani mi obwieściła, że około 4 tydzień :) Teraz zastanawiam się kiedy powinnam pójść do ginekologa aby nie było za wcześnie? A może powinnam iśc jak najszybciej a nie odwlekać?? Zaznaczam, że jest to moja pierwsza ciąża i jestem w tych sprawach nieokrzesana a dzidziusia tak szybko nie planowaliśmy :)

Gość anka_chce__
masz rację, daję spokój...i tak jadę samochodem jako kierowca to chociaż głowka mnie nie będzie rano bolała

Gość anka_chce__
Kiwi Kisia---> myślę, że pod koniec 5 tc, a na początku 6 tc możesz śmiało iść do gina wcześniej powiedzą że albo nic nie widzą albo coś jeszcze wymyślą a jaki miałaś poziom hcg?

Gość anka_chce__
no i GRATULACJE!!!!! Kiwi Kisia!!!!

Gość Kiwi Kisia
Bardzo dziękuję za odpowiedź i za gratulacje :) Nie znam poziomu beta hcg bo babka podawała mi wynik telefonicznie a jak same wiecie dla mnie najistotniejsze było potwierdzenie czy jestem w ciąży czy tez nie. Jutro idę odebrać wynik więc napisze. To moja pierwsza ciąża, o dzidziusia planowaliśmy z mężem starać się po wakacjach ale widocznie los chciał inaczej. Jesteśmy młodym małżeństwem bo dopiero 3 miesiące minęły od ślubu. Teraz najważniejsze aby lekarz potwierdził ciążę, zobaczył na us zarodek i powiedział, że wszystko jest w porządku :0 A za Wad dziewczyny trzymam kciuki, zwłaszcza za te, które już długo się starają :)

Gość Ciążę widać
zazwyczaj przy becie 1000-1500 ,w 5 tc( licząc od ost miesiączki) nie ma co iść do gina, może nic nie zobaczyć. W 7-8 już zabije serduszko, stwierdzą żywą ciąże i założą karte.

Gość anka_chce_
jak była ostatnio na kontroli, to gin powiedziała mi że przychodzą dziewczyny którym jeszcze nie minął termin spodziewanej miesiączki a już chcą wiedzieć czy są w ciąży dlateogo napisałam że najwcześniej na potwierdzenie można iść pod koniec 5 tc a początek 6 tc

Gość Ciążę widać
Ja w końcówce 6tc miałam pierwsze USG (w szpitalu) to nawet pęcherzyka nie było widać. Dzień później drugie USG- pęcherzyk wraz z zarodkiem widoczny, tydzień później serduszko.

Gość Ciążę widać
Ja myśle, że nie ma co się tak spieszyć. Potem dziewczyny się denerwują, że pęcherzyk jest pusty, serduszko nie bije.

Gość anka_chce_
no masz rację, ale tak już z nami jest że nie możemy wytrzymać:)

Gość anka_chce_
dziewczyny ciekawe jak długo tutaj wytrzymamy widziałam właśnie topik dziewczyn z wrzesnia 2012 i do tej pory ze sobą rozmawiają czy my też damy rade????

Gość jupijka
hej ja też testuje 1 stycznia i jakby coś dopisuję się do was a jak nie wyjdzie to może zaczniemy wspólne staranka? co wy na to?

Kiwi gratuluję:) Ja dziś zrobiłam test i nadal negatywy a okres spóźniony już 2 dni.