Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawakhemd

Czy widziałyście zarodek po poronieniu?

Polecane posty

Gość ciekawakhemd

Czy był w jaju płodowym czy luzem? Jak wyglądał zarodek/płód???? Miał już wyraźnie zaznaczone poszczególne części ciała?

Gość brakujeslow
nie powinnas pytac o takie cos , dla kazdej matki to katastrofa a ciebie interesuje zarodek;/

Gość ciekawakhemd
Nie dla każdej matki to katastrofa, wiele z nich świadomie przerywa ciążę np. farmakologicznie, nawet jest taki wątek poniżej. Poronienie wtedy wygląda tak samo jak naturalne, tyle, że jest sprowokowane

Gość ghyjuknbgg
widziałam, bo wypadł mi na dłoń :( niezapomniany widok niestety

Gość Autorko znajdziesz zapewne
takie zdjęcia na stronach o aborcji. Czasem (zalezy od wieku ciąży) wypada całe jajo płodowe z zardkiem ale najczęściej są to skrawki tkanek takie jak złuszczone endometrium podczas okresu zabarwione krwią więc mało co można odróżnić....chyba że to nie wczesna ciąża więc jak wiadomo widać coś więcej ale takie przypadki trafiają juz do szpitala więc nie za dużo się człowiek naogląda skoro cierpi na leżąco.

Gość ciekawakhemd
Widziałam sporo zdjęć z aborcji i jest to naprawdę smutny, przykry widok :(

Gość ja poroniłam w 8-9 tygodniu
byłam akurat w pracy i na bieliźnie znalazłam takie coś bardzo podobnego jak pestka jabłka--takiej wielkosci i koloru. potem zaczęłam krwawić i szybko wzięłam taksi i do szpitala---zrobili usg i stwierdzili,ze jaja płodowego brak:( to była ta pesteczka,która znalazłam na bieliźnie--gdybym wtedy to wiedziała to bym zarzymała. ta pestka bya calkiem sucha. normalnie pestka jabłka. po 2-3 miesiącach od poronienia juz byłam w 2 ciązy. do tej pory nieraz zastanawiam się czy to byłaby dziewczynka czy synek.

Gość sdfegr
to jak na ósmy tc to bardzo malutki zarodek. Ja w 12 tc na usg widziałam już paluszki u rąk i nóg, dziecko się ruszało jak miniatura niemowlęcia dosłownie

Gość ogień--gorące
zarodek obumarł widocznie wczesniej. miałam łyżeczkowanie,żeby oczyscić macicę.