Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przewaga prostych robotników

Intelekt, elokwencja, prezencja są przereklamowane, często poza nimi nic nie ma

Polecane posty

Gość Przewaga prostych robotników

Pełno teraz magistrów, którzy wyżej s... niż d... mają, niby elokwentni, zadbani, świetnie wyglądający, lotni, oczytani, inteligentni, z ciekawymi hobby, z dobrych domów, ze świetną prezencją, z wyczuciem gustu i smaku, ale tak naprawdę nic nie potrafią, do tego mają dwie lewe ręce do roboty i nie mogą znaleźć żadnej dobrej pracy biurowej, a do fizycznej nie pójdą, bo nie po to się uczyli. A taki prosty chłopak po zawodówce może nie wysławia się często zbyt poprawnie, ale żadnej pracy się nie boi, jest pracowity i nie wybrzydza, tylko ciężko pracuje, żeby coś mieć z życia

Gość mgr kafeteriiii
zgadzam się. też mam mgr, ale nie boje się żadnej pracy i jakby była potrzeba to i Biedronka nie byłaby mi straszna. Mam koleżanki, które pokończyły jakieś prywatne szajse, a teraz pracy znaleźć nie mogą, ale do sklepu to nie pójdą pracować, bo "wykształcone" buhahaha. I siedzą 30 letnie na utrzymaniu rodziców :D

Gość ja jestem facetem
i niestety alergikiem, wiec praca w brudzie i kurzu odpada. no ale mam prace w urzedzie i nie narzekam

Gość też mg kafe:)
też sie zgadzam mam mgr ale często pracowałam z ludzmi bez mgr i współpracowało się super :) no problem nikogo nie dyskryminuje ze względu na brak wykształcenia a czasem wykształceni potfarią być okrutnymi bufonami i chamami

Gość bo niestety
niestety ale kultury nikt nie nabędzie na studiach to się ma albo nie ma i tyle . Są ludzie wykształceni na poziomie ale nie znaczy że ktoś bez wyższego nie ma swego poziomu i kultury ........

Gość czesto jednak ludzie
zle wyksztalceni sa strasznie prosci i niepoprawnie sie wyslawiaja

Gość pewne rzeczy to podstawa
np. oglada i wysoka kultura osobista

Gość mgr kafeteriiii
Nie jestem po polonistyce, ale czasem uszy puchną jaką polszczyzną mówią dzisiejsi magistrowie!

Gość Only True Pani Wątroba
Niekiedy zastanawiam się, kto pisał pracę "magistrom" :o Ile razy to słyszałam: poszłem wczoraj do kina i trochu sie wynudziłem :o

Gość ikifiki
nie ma to jak chamstwo

To jest prawda. Są studia i studia. Kierunek kierunkowi nie jest równy, Właśnie dlatego trzeba iść albo na konkretne studia albo jak piszesz do zawodówki. Żeby mieć pracę trzeba być fachowcem. W teraz jest mnóstwo chłopaków męczących się niemiłosiernie na humanistycznych kierunkach(jakieś stosunki międzynarodowe czy politologie) którzy w zasadzie nie wiedzą co ze sobą zrobić a poszli na to bo mgr niby daje pracę. A mogliby być dobrymi elektrykami albo hydraulikami.