Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Jedrek181818

Problem z konfiguracją głośników 5.1

Polecane posty

Witam! Chciałbym koniecznie na dzisiaj (sylwestrowo) podłączyć moje nowe głośniki 5.1 firmy Logitech x530. Mam w swoim laptopie 3 wejścia na jacka mikrofon + 2x słuchawki. Jeśli podłączam według instrukcji zawartej w głośnikach to grają 3 głośniki + cicho subwoofer lub 4 głośniki (bez centralnego) + cicho subwoofer, mogę też podłączyć 2 głośniki i subwoofer też wtedy gra głośno, a problem polega na tym, że chciałbym aby głośniki mogły być w pełni użyte czyli wszystkie 5 głośników i subwoofer normalnie grały. Ściągnąłem najnowsze sterowniki do karty dźwiękowej i niestety nic to nie zmienia... Najgorsze jest to, że nie mogę zmienić ani w windowsie, ani w menadżerze realtek konfiguracji głośników na 5.1. Jak w pierwszym tak i w drugim jest na szaro napisane "stereo" i pokazują się tylko 2 głośniczki i żadnych opcji więcej nie ma nawet po przeinstalowaniu sterowników na najnowsze do mojej karty. Nie wiem czy moje karta jest 2-kanałowa czy jak ?? Wydaje mi się, że nie ale tak konkretnie to się na tym nie znam więc proszę o pomoc! Własnie minęła 5-ta godzina jak przeglądam wszystkie tematy w google.pl i nic nie mogę znaleźć na ten temat mimo, że wiele już było podobnych tematów zakładanych :( Dodatkowe informacje: System operacyjny: windows vista Nazwa płyty głównej Asus M50Vn Series Notebook Mikroukład płyty głównejIntel Cantiga PM45 Karta dźwiękowa nVIDIA HDMI @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller [A-3] Karta dźwiękowa Realtek ALC663 @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller [A-3]

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować