Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gruszka jak pietruszka

Pije dzisiaj szampana mimo ciąży

Polecane posty

Gość adfafd3434
ze tez takie qrwy zachodza w ciąże a porzadne kobiety ktore nie pija wcale przez caly rok nie moga zajsc!! gdzie sprawiedliwosc Boże!!!

Gość oj tam,oj tam;-)
Albo prowokuje...

Gość bgbghgh
do 3 tygodni mozna pic, palic, nawet brac sporadycznie leki takie jak afobam, nie ma to wplywu na zarodek, nie mowie o cpaniu czy chlaniu wodki ale jak napijesz sie piwa czy zapalisz kilka papierosow dziennie to do 3 tyg ciazy nie powinno miec to znaczenia dla dziecka

Gość poczytaj sobie o FAS
to zespół alkoholowy płodu - dużo dzieci rodzi się z niepełnoobjawowym fasem, czasem wystarczy napić się jeden raz a akurat w takim momencie, że uszkodzisz dziecko - pierwsze tygodnie należą właśnie do tych najbardziej zagrożonych - chcesz ryzykować jakość życia twojego dziecka i całej twojej rodziny dla lampki szampana? Hmmm... matki zwykle są zdolne do o wiele większych poświęceń a ciebie nie stać na takie małe... po co zachodziłaś w ciążę?!

:D

http://www.rodziceradza.pl/Ciaza/FAS--%28FETAL-ALCOHOL-SYNDROME%29-Zespol-Alkoholowy-Plodu,art,243428.html ku przestrodze... a tak na marginesie, nie jestem lekarzem, ale mam w pracy styczność z dziećmi z FASem o różnym stopniu nasilenia i zawsze jest to dramat nie zawsze natomiast matka jest przechodzoną alkoholiczką ...

Gość bgbghgh
około szóstego tygodnia rozpoczyna się kolejny bardzo ważny okres zarodek jest teraz szczególnie narażony na działanie szkodliwych czynników środowiska. Powinnaś o siebie dbać (uważać na leki, zdecydowanie nie pić alkoholu, nie palić, dobrze się odżywiać). do tego czasu jezeli matka nieswiadomie wypije jedno piwo czy zapali papierosa ,nic sie nie stanie! szkoda aby te ktore planuja ciaze i probuja zajsc ( czasami latami) ,nie wypily juz lampki wina czy szampana przez caly okres staran, to byloby chore po 6 tygodniu trzeba bardzo juz uwazac

a niech robi jak uważa, jeśli coś sie stanie to ona będzie sobie w twarz pluła nie wy. Tym bardziej że to druga ciąża, więc nie jest pierworódką i powinna wiedzieć co i jak. Ale autorko proszę nie mów że w 8 tygodniu masz dość bo przed tobą jeszcze 32 :) akurat dzisiaj kończe 32 i uwierz mi, mam więcej zakazów niż ty-rodzina i mąż nie mogą się doczekać, a tak się wszyscy boją, że może się coś stać, że nie dźwigam, nie chodzę w szpilkach, nie pracuje-ale akurat gdybym pracowała tam gdzie pracowałam na 99% bym poroniła, poprostu meksyk ale jakoś tak się ciesze, że mi to nie przeszkadza.

i po co się tym chwalisz? I to jest niesprawiedliwe! Taka będzie miała szczęście i żadnych komplikacji ! Ja 20 tc i nawet nie powacham

Gość Autorko 8 tydzień ciąży to
bardzo newralgiczny czas. Pewnie że nic nie musi się stać ale powiem ci że ja straciłam 7 tygodniową ciążę bo miałam infekcję (przeziębienie w czym lekki katar) a ty teraz jesteś przeziębiona więc może lepiej nie pij tego alkoholu. Co ci da ta lampka szmapana? Poczucie że zrobisz jak chcesz? Jaś zdjął czapkę i odmroził sobie uszy na złość mamie ;).

Gość letthebodieshitthefloor
ja tez sobie wypije szampanika na pol z mezem(butelke), 10ty tydzien:) nie dajmy sie zwariowac

Gość slodka_sliwka
ja sie nie napije, mimo tego że jestem w ciąży. Dziecko ważniejsze- sylwester to jedna z 366 nocy w roku ;) za rok tez mozesz sie napic ;)

dziecku nic nie bedzie alkohol to nie trucizna

Gość search
A po co wypijesz ten kieliszek?Upic sie nie upijesz,dla smaku? Ja jestem juz na koncowce,zostalo mi 17 dni do cc,ale od dnia testu nie ruszylam alkoholu,bo nie widze sensu,wypic tak duzo,zeby cos poczuc to by byla glupota,a dla smaku nigdy nie pilam,wiec nie bardzo rozumiem co ci da ten jeden kieliszek?

tez mysle,ze kieliszek to bez sensu,ja wypije butelke na spolke z mezem, mam slaba glowe to troszke mi sie zakreci :) chociaz tyle bede miec z tego sylwestra,raz to nie grzech,nie zaszkodzi po razie w pierwszej ciazy pilam czasami po piwku a dziecko zdrowe jak rybka

Gość jakie jebniete świętoszki
tu są !! No i co z tego ze autorka napije się kieliszek szampana !! skąd wy w ogolę bierzecie chore informacje o alkoholu i niedorozwiniętych dzieciach no chyba ze z autopsji -wasza stara chlała i dlatego takie pojeby sie urodziły jak WY !!!!!!! Pewnie co druga z Was chlała wódę w ciąży na swoim weselu po wpadce a teraz świętą udaje

Gość jabdeeeeeeeeeee
Wypilam w Swieta mala lampke swojskiego wina i zyje. Bylam wtedy prawie w polowie ciazy. Bez przesady z tym FAS.