Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemjakinick94

Nawrot bulimii/anoreksji

Polecane posty

Gość niewiemjakinick94

czy ktoras z was miala nawrot ktorejs z tej choroby po dluzszym czasie? chorowalam na anoreksje ,ktora po okolo roku zamienila sie w bulimie (bardzo 'intensywna', wymiotowalam po 8. razy dziennie, do siatek, w publicznych toaletach itp). trwalo to okolo 2 lat, nie jestem w stanie sobie dokladnie przypomniec. od dwoch lat nie wymiotowalam, ani sie nie glodzilam, jednak uzaleznilam sie od narkotykow. przechodze teraz zalamanie nerwowe, jestem w glebokiej depresji, mam mysli samobojcze i rownoczesnie z tym wrocily mi obie choroby. przestalamc w ogole jesc, nie czuje takiej potrzeby, zalezy mi na tymc,zeby schudnac jak najwiecej (nie wiem dlaczego, waze 49 kg przy 170 cm ), a gdy wypije kawe lub cokolwiek , to wymiotuje. mialam nadzieje, zeprzez te dwa lata abstynencji oducze sie tego,jednak wymiotowańie przychodzi mi z ta sama latwoscia co wtedy, gdy wystarczylo,ze nacisnelam na brzuch. boje sie, ze znow zaczne sie objadac... zapisalam sie dzis na terapie dla narkomanow, dostalam indywidualnegp psychologa,ktory ma mi pomoc rowniez z zaburzeniami odrzywiania, ale boje sie, ze mi to nie pomoze ...cpoza tym anoreksja mi nie przeszkadza, nie chce tylko miec bulimii, to obrzydliwe.

Gość niewiemjakinick94
apropo tego,ze sylwestra spedzam w domu ... mam juz psychozy, paranoje, wpadamcw furie bez powodu, niszcze rzeczy, wczoraj pierwszy raz wybuchlam przy mamie (musze byc chodzacym idealem dla matki) i mam kare. ńie mam za co sie nacpac, wiec siedze icmysle o tej bulimii

Gość fredyroz
a co cpasz? masz jakis przyjaciol? ile masz lat?

Gość niewiemjakinick94
przez rok palilam caly czas dopalacze,nawet w nocy wstawalam zeby zapalic. otaczalam sie przez caly czas 'ludzmi imprezy ', mam kilka przyjaciolek,ale wszystkie tez cpaja albo pija. mam 18 lat

Gość niewiemjakinick94
plus jakies groszki na imprezach, czasem amfetamina,ale tez z dopalaczami

Gość obawiam się,że
Zwykła terapia ci ni pomoże, powinnaś pójść do ośrodka, tam zajęliby się tobą specjaliści. Twoja psychika jest w strzępkach dziecko.

Gość takie pitolenie
Dziewczyna sama narobiła sobie szkód, a teraz oczekuje pomocy. Do roboty sie weź, a nie lataz sz po impezach, ćpasz, a potem nagle zdziwiona, że sobie nie radzi.

Gość 3405804585465
Od tego sa ci wszyscy lekarze, zeby pomagac takim zagubionym, mlodym ludziom. Mam nadzieje, ze terapia ci pomoze ! Tez kiedys chorowalam na zaburzenia odzywiania, ale to juz za mna i jestem pewna, ze nigdy do tego nie wroce.

Gość nie chce mi sie o tym gadac
dopalacze to najgorsze ścierwo, jakie powstało, coraz więcej ludzi trafia do szpitali psychiatrycznych z psychozami, chorobami psychicznymi po tym właśnie gównie. chyba wiedziałaś na co sie piszesz, paląc to tyle czasu. zdziwiona, że wróciły ci choroby? są one na tle nerwowym, więc skoro doprowadziłaś się do takiego stanu psychicznego, nie dziw się, że one wróciły. Na to jest się chorym przez całe życie.

Gość pielusia
czy mnie oczy nie myla? dobrze czytam ze dopalacze sa jeszcze dostepne w Polsce?

Gość w polsce nie
ale dzieciary zamawiaja przez internet, a potem sprzedaja.

Gość pielusia
autorko posta skad bierzesz dopalacze? sprawdzalam w internecie nie mozna kupic

Gość liisc
ja mam nawrot, po 1,5 roku przerwy bez bulimi.

Gość nie zal mi was w ogole
głupie dziołchy :classic_cool:

Gość Nie mogę tego pojąć
Anoreksja ci nie przeszkadza? Czemu ty jeszcze nie jesteś w żadnym zakładzie narkomanko?

Gość a po co wy ja od razu
wyzywacie???? glupie tepe kafeteryjne scierwa,nie chcesz doradzic,nie masz nic normalnego do dodania to wypierdalac!!!!!!! kurwa jak ja was nie cierpie,tepe dzidy,tylko zdolowac potraficie,autorka prosila o rade a wy....szkoda slow

Gość liisc
to prawda, tez to zauwazylam na tej stronie zero wyrozumialosci, normalnosci, wszyscy tylko opluwacie i krytykujecie, ciekawe czy w zyciu tez takie hieny jestescie...

Gość bo nie tolerujemy glupoty
😴

Gość olabogaolaboga
Dla was każdy człowiek z problemami jest głupi?

Gość narkomani to ludzie
drugiej kategorii nie należy im się współczucie ani porada, hej

Gość uhmhuhmdsf
ciężko, że nazbierało ci się to wszystko w jednym czasie, jesteś bardzo młoda i z tego co widać słaba psychicznie, więc bulimia, anoreksja, narkotyki - nic dziwnego, że wpadłaś w depresję, a może nawet jakąś psychozę. konieczna jest pomoc specjalisty ! o ile nie ośrodek ...

Gość santamikołaj
pielusia jest pełno stron w internecie przez które można zakupić, poza tym jak wspomniał ktoś wcześniej są one normalnie rozprowadzane przez dilerów.