Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SamaNieWiem28

Czy to jest karmienie nocne? Dziecko 2l.

Polecane posty

Gość SamaNieWiem28

Dziewczyny poradźcie. Syn od około pół roku nie śpi w dzień, sam z tego zrezygnował na rzecz wydłużonego snu nocnego. Śpi teraz 14-15h w nocy. Od początku dużo spał, nawet miał badania w kierunku cukrzycy, ale wszystko ok. Problem polega na tym, że po około 11-12h budzi się na jedzenie- zasypia o 18, ok 5-6 rano pije z bidonu mleko i zasypia do 8-9. Wczoraj byłam na bilansie dwulatka i wspomniałam, że syn je w "nocy", bo wg wszelkich poradników powinien spać nieprzerwanie. Lekarka stwierdziła, że to już przecież rano i wg niej to nie jest nocne karmienie- rzekomo przyjmuje się, że przerwa nocna bez jedzenie powinna wynosić co najmniej 8h? Ja się martwię jedynie o zęby, bo i tak o tej 5-6 wstaje, więc to dla mnie nie problem. Próbuję mu przemyć zęby zawsze po tym mleku żelem z ziajki, ale zaciska szczękę. Próbowałam go oszukiwać wodą, po 12 dniach konsekwentnego podawania, poddałam się. O dziwo nie wstawał wtedy, a dalej próbował spać, ale budził się wtedy od tej 6 co 10-15 min. i mówił "am". Potem cały dzień był nieznośny. Jednego dnia nie dałam mu już spać, to był koszmar, a w dzień i tak nie zasnął. Jak to jest/było u Waszych dzieci? Ile w nocy spały i czy któraś z Was miała takiego śpiocha?

Gość mama007
dziecko Ci śpi bez karmienia 11-12 godzin. Stary by zgłodniał! :) Mój tyle nie śpał nigdy na dobę, nawet jako noworodek, su,mując wszystkie drzemki nawet.

Gość djcjxjcn
Nie sluchaj w slepo lekarza! Wez na logike, ze poprostu zglodnieje dziecko!

Gość SamaNieWiem28
mama007 no właśnie ja też głodna jestem po tych 12h, mąż nawet 10 nie wytrzyma ;) tylko martwią mnie te zęby, 2x dziennie myje elmexem, a po tym jedzeniu staram się ziajką coś tam przetrzeć, ale nie daje :(

Mnie najbardziej zastanawia fakt dlaczego Twój syn juz o 18stej śpi. Mój odkąd skończył drzemać w dzień (ok. 1,5 roku) zasypia nie prędzej jak o 20stej a wstaje ok. 7.

Gość SamaNieWiem28
dlaczego o 18? Bo jak idzie spać o 20, to wstanie o 11, a to już dla mnie środek dnia, ja wstaje o 5-6. On potrzebuje tych 14-15h snu na dobę. Jak spał 2h w dzień to wtedy w nocy około 12. Gdy zrezygnował z drzemki w dzień, tyle przesypia w nocy

Bardzo długo śpi :) A z karmieniem to dziewczyny wyżej mają rację, nocne by było jakby się o trzeciej obudził :)

Gość SamaNieWiem28
bardzo Wam dziękuję, będę kontrolować zęby :) z tym spaniem to rzeczywiście aż przesada, ale skoro wykluczyli cukrzyce, nie martwię się

Gość Gertruda30
Moja dwulatka śpi od 21 do 10. Twoje dziecko nie wytrzymuje 6 h bez jedzenia? To jest karmienie nocne

Gość dobciociadobrarada
Gertruda, przecież dziewczyna pisze, że mały budzi się po 11-12 godz. na jedzenie! Wytrzymuje dwa razy dłużej niż 6 godz. bez jedzenia. To nie jest karmienie nocne, tylko normalne śniadanie. A później drzemka po śniadanku, widocznie taki typ, szczególnie że z opisu wynika że to mały śpioch :)