Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala_mimi

po co komu Beta HCG ??

Polecane posty

Gość mala_mimi

Jestem w ciąży, podzas pierwszej wizyty u lekarza cos go chyba zaniepokoiło bo wysłał mnie na badanie Beta HCG i to dwa razy ?? po co ?? dlaczego ?? nigdy o tym nie slyszalam i nawet nie wiem po co sie to baddanie robi !!!

no nie zartuj :O b;hcg robi sie dla potwierdzenia ciazy, 2 proby pokazuja czy jest prawidlowy przyrost hormonu :O

Gość mala_mimi
no ale przeciez robiłam testy ciążowe.

Gość mala_mimi
wybacz ale za cholere nie rozumiem. mozesz mi to wytłumaczyc jakos prosto ??

testy nie dają 100% pewności to po 1 po 2 jeśli hormon przyrasta prawidlowo można stwierdzić czy z zarodkiem jest wszystko ok. Brałaś jakieś leki?? w sensie związane z jakąś chorobą lub cos w tym stylu??

Gość zapomniałas dodać że
masz chyba 10 lat...Dorosla osoba, kobieta, takie oczywisne rzeczy wie...A potem sa takie niedouczone matki co miesieczne dzieci schabowym chca karmić. No ja cieee...

Gość mala_mimi
nie chorowałam i nie brałam zadnych lekow. tak mam 10 lat.

Gość mala_mimi
codziennie wieczorem zatrzymuję na ulicy karetki pogotowia i składam pacjentom życzenia powrotu do zdrowia :classic_cool:

zapomniałas dodać że ja przed zajściem w ciąże wiedziałam tylko że można zrobić test na to czy jest się w ciąży czy nie z krwi i moczu. Też nie wdrążałam się nigdy w temat czym to się różni. Poprostu przed 1 ciążą nie było mi to potrzebne. Jestem w 8mc i też nie znam schematu żywienia noworodków-będę się wdrażać jak dzidzia skończy 4mce bo z tego co się orientuje, gdy się karmi piersią stałe pokarmy wdraża się od 5 albo 6 mca. Poprostu dziewczyna chce się dowiedzieć. Założe się, że gdybyś się nie starała też byś nie wiedziała na czym to polega.

mala mimi mi kazała lekarka powtórzyć BETE(robiłam przed wizytą Bete żeby się upewnić, gdyż ten test jest najbardziej wiarygodny) dlatego, że przed zajściem brałam depakine i w szpitalu podali mi leki jakich nie wolno brać w ciąży, ponieważ są to pierwsze tygodnie w ten sposób najlepiej sprawdzić czy wszystko się dobrze rozwija :)

Gość mala_mimi
jaaaaaaaaaa

Gość mala_mimi
jaaak ja jestem niekumata. przeciez moglam poszukac w googlach tak mi radzili a ja myslalam ze to takie narciarskie okulary. ehhh

Dziękuję Ci fajniebyc ciezarna za odpowiedz pozdrawiam. pozdrawiam równiez szczeniaka ktory sie podszywal ;)

Gość maIa_mimi
poza tym z pochwy zaczęły mi sie wysypywać znaczki pocztowe, ale jak poszłam do ginekologa to powiedział mi, że to nie znaczki tylko naklejki z bananów

Gość oj tam,oj tam;-)
Zapomniałaś dodać,że Kiedyś (nawet 10lat temu) nie robili badan na cyto,toxo,hiv i bety -nikt nie mial shiza typu -'jeśli mama robi mieso i nie umyje rak,a dotkie klamki,a pote ja jej dotkne i siegne reka do ust to czy zaraże sie toxo?' Laska ma fajne,zdrowe podejscie, i pyta bo nie jest z tych o o śluzikach,owulkach i przytulankach pieprza,bo juz dawno sama by ta bete zrobila. Ja osobiscie gratuluje ciaży,życze szcześliwego rozwiazania i zazdroszcze podejscia,bo ja przez 1trym swirowałam wrecz

Gość malamimi.
taaa tylko ze pyt "po co" "dlaczego" to chyba lekarza powinna zpytac skoro nie wie co to... Mądra na kafe a u lekarza siedzi jak mysz pod miatlo i głupio potakuje zamiast sie zapytać. Dziekuje za takie podejsie. To tchorz a nie normalna laska. Normalna os jak czegos nie wie to odrazu pyta a nie na jakims forum z pseudo eginekologami

Do pani idealnej(podszywającej się)niestety jak ma kilka pytań to czasem można zapomnieć. Ja na pierwszej wizycie miałam 100 pytań do, zadałam jedno z wrażenia że zobaczyłam to moje Małe Szczęście.

Gość malamimi.
to sobie zapisuj na karcte zanim pojdziesz na wizyte, jak masz skleroze...