Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eskas

przygotowanie do ciąży, chudnięcie, a6w

Polecane posty

Gość eskas

Hey kobietki:) Za około 4 miesiące chciałabym zajść w ciąże. Powoli zmieniam diete, bo fatalnie się odżywiałam, chciałabym także schudnąć 3-5 kg. Wiadomo w ciąży odchudzanie odpada więc biorę się za siebie już dziś:) Mamy akurat początek nowego roku, jakaś motywacja jest. Codziennie będę robić a6w, dziś już mam za sobą (kiedyś robiłam i efekty super były), zdrowe odżywianie, więcej ruchu. Boję się, że w ciąży zbyt dużo przytyję... Ktoś jest ze mną?:)

Gość asdfghjklpoiuyt
po co przed ciążą się odchudzasz? skoro w ciąży dużo przytyjesz i nie jest powiedziane że mniej jak schudniesz.. masakra

Gość raczej im mniejsza waga
startowa tym więcej się w ciąży przybiera :/ I nie jest łatwo zajśc wiec juz dzisiaj zacznij staranka

Gość bez sensuuuu
:O:O:O

Gość eskas
mimo wszytsko wolę zrzucić niepotrzebne kilogramy przed ciążą. Teraz jest za wcześnie na starania:) kwiecień najwcześniej. Lekarz powiedział, że mam się dobrze przygotować, wspomniał też o ewentualnym odchudzaniu, lepiej teraz niż w ciąży czy zaraz po urodzeniu.

Gość dlaczego bez sensu?
Ja też się odchudzałam przed zajściem w ciążę, dzięki temu przez całą ciąże trzymałam dobrą wagę i po urodzeniu szybko schudłam bo też wzmacniałam mięśnie brzucha, ud i pośladków. Mi wyszło na korzyść więc myślę że dobrze robisz:) Nie przejmuj się komentarzami

Gość ze cooooooooo
a ile ty wazysz ze sie chcesz odchudzac????wogle to sie mija z celem dziewczyno

Gość też coś
Tylko odchudzaj się z głową! Zacznij brać kwas foliowy i dobrze się odżywiaj,bo musisz mieć wszystkie minerały i witaminy w swoim organizmie na przyjęcie dzidzi. A to co ktoś wyżej napisał,to prawda! Nie jest łatwo tak sobie dokładnie ustalić daty zajścia w ciążę i w nią zajść. Powodzenia!

Gość eskas
Ale ja tylko napisałam ze od kwietnia zaczynamy starania, co nie znaczy ze zajde w ciążę:) owszem chciałabym ale wiem, ze nie ma na skinienie:) Kwas foliowy biore, diete mam bogata w warzywa, owoce, staram sie omijać słodycze które kiedyś pochłaniałam. Dlaczego uwazacie ze bez sensu? Lekarz mi powiedział, że jak się ćwiczy przed ciążą, później troszkę w ciąży to mniej się przytyje, szybciej później schudnie no i łatwiej przechodzi się przez poród. Skoro mówicie, że to bez sensu podajcie proszę powody

Gość głupoty gadacie
to najlepiej o siebie w ogóle nie dbać? Osobiście uważam, że to dobry pomysł. Jak ktoś może niech się do ciąży przygotuje jak najlepiej. Dieta, ćwiczenia na mięśnie brzucha, co w tym złego? ja widze same plusy ;)

Gość eskas
to nie jest jakieś mega odchudzanie, 3-5 kg to max. Widzę, że ktoś mnie rozumie... Ogólnie lubię sport ale trochę się zaniedbałam prze ostatnie pół roku i przez to źle się czuję. Chcę wrócić do formy by w ciąży czuć się dobrze.

Gość a kto ci broni sie
odchudzac twoja sprawa przeciez to jest nie nasza :D

Gość miosonna
O jezu mam wrazenie dziewczyno ze na sile robisz afere z najnormalniejszego na swiecie dbania o siebie.... Ja po swietach chce zrzucic ze 3-4 kilo, cwicze regularnie, jadam ( raczej) zdrowo..i co mam z tego powodu zakladac topik na kafe? No wybacz:O Nie dbalas o siebie wczesniej ze teraz rozdmuchujesz banalne sprawy do tak wielkiego wydarzenia?

Gość miosonna
I jeszcze jedno-to ze zaczniesz sie starac za 4 miesiace o ciąże nie znaczy ze w ta ciaze zaraz zajdziesz...bo moze sie okazac ze poczekasz rok albo dwa..i co wtedy?

Gość eskas
oczekiwałam jakiegokolwiek wsparcia :( tutaj chyba go nie uzyskam. Pytałam, kto również ma podobny plan. Ale tutaj tylko można sie załamać :( :(

Gość eskas
to będę w ciąży za rok albo za dwa:) nie spieszy mi się... po prostu od około marca, kwietnia przestajemy sie zabezpieczac... i liczę się z tym że w każdej chwili moge zajść. Ale nie o tym tu było.

Gość A ILE WAZYSZ
????

Gość miosonna
no ale czego ty tutaj oczekujesz? odchudzasz sie? swietnie cvwiczysz? super jesz zdrowo? jeszcze lepiej ale dlaczego ma to byc powod zakladania topiku na kafe, miliony ludzi tez to robia i nie leca i nie oczekuja oklaskow JESZCZE RAZ-CZEGO OCZEKUJESZ, O JAKIE WSPARCIE CI CHODZI?

Gość eskas
to równie dobrze mozna powiedzic po co brac wczesniej kwas foliowy? 3 miesiące wczesniej? bez sensu bo nie od razu można zajsc... a widzicie jednak witaminki przyjmujecie.... to dlaczego o swoja sprawnosc fizyczna nie mozna zaczac dbac, wlasnie ze wzgledu na planowane dziecko, niezaleznie od tego czy pojawi sie za miesiac rok czy dwa...

Gość niska_miska__
A jednak jest duzo prawdy w stwierdzenie ze staraczki to odmożdzone kretynki:d Autorka jest tego najlepszym przykladem:D:D:D:D

Gość miosonna
O braniu kwasu foliowego tez przylecisz i zalozysz topik?

Gość GorąceSłońce9999
o ludzie, ile jadu w was, co z wami ?? Dbanie o siebie, zmiana diety i złych nawyków zawsze jest OK! A zrzucenie nadwagi, wzmocnienie mięśni, organizmu, dostarczenie mu odpowiednich minerałów- to wszystko działa na korzyść zarówno poczęcia dziecka jak i samego porodu i oczywiście szybszego powrotu do formy po ciąży. Mam nieodparte wrażenie, że osoby, które krytykują takie zachowanie same mają sobie wiele do zarzucenia i nie bardzo mają ochotę to zmienić. Zdrowe odżywianie i sport przynoszą same dobre efekty, więc autorko życzę CI dużo wytrwałości w utrzymaniu dobrych nawyków, łatwego zajścia w ciąże i urodzenia zdrowego dziecka :)

Gość loveohhhlove
Boze, jaki kałmuk z ciebie dziewczyno. Czytaj co ci tu pisza a nie pierniczysz dalej swoje.

Gość miosonna
Goraceslonce99...ok, jest chyba dzial "Diety" oraz "Fitness i uroda"..Jest? Nikt nie pisze ze w dbaniu o siebie jest cos zlego, wrecz przeciwnie tylko zadziwia mnie takie paplanie na kafe co to panienka nie bedzie robic :O...takie bla bla..a pewnie dalej siedzi na kanapie i wpiernicza chipsy:O

Gość Gorące Słońce9999
miosonna- jad aż kipi.. Każdy kto umie czytać widzi, że dziewczyna chce przygotować się jak najlepiej do ciąży.. i BARDZO DOBRZE!!!! I dlaczego ma o tym nie pisać? I dlaczego nie w tym dziale, skoro to dotyczy starań o dziecko ? Tutaj ludzie często piszą się o takich pierdołach, że aż dziw bierze.. a taki topik uważam, że jest przydatny ..Może dzięki niemu będzie mniej przyszłych matek bez wyobraźni.