Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teztakchcejakcelebrytki

celebrytki zawsze wygladaja super, jakich podkladow uzywaja?

Polecane posty

patrzac na zdj celebrytek widze ze maja zawsze super idealne cery, matowe. zastanawiam sie, jakich kosmetykow moga uzywac. nigdy nie uzyskuje takiego efektu matowej cery mimo ze uzywam kosmetykow matujacych. orientujecie sie jak wizazysci to robia ?

Gość oj tam, oj tam :)
Kupilam ostatnio zestaw Cream BB plus korektor na wypryski z garniera- ten do cery tlustej - zestawy swiateczne byly. Pare razy go użyłam na to puder mineralny w kamieniu - powiem ci ze efekt lepszy niz po wiekszosci fluidow ( ooooooojjjjjjjjj multum probowalam, bo mam cere naczynkowa - wiec nie jest doskonala). Buzia matowa, ale rozświetlona. Rozswietlona a nie błyszczaca. Z tym, ze po m-cu go odrzuce niestety na jakis czas bo buzke mi wysuszyl. Sprobuj, kosztuje grosze

Gość ffffuuuuzzj
BB krem z garniera koło prawdziwego BB nawet nie leżał, to zwykły rozrzedzony podkład.

Gość ghsnna
Kosmetyki matujące tylko problem przetłuszczania pogarszają, bo odtłuszczając przelotnie stymulują gruczoły łojowe do zwiększonej pracy. O tłustą cerę dba się zupełnie inaczej.

serio? nie sadzilam ze ten krem daje jakikolwiek efekt. ja mam cere tlusta. nie mam wypryskow ani zaskornikow (czasem na czole jakis zaskornik wyskoczy na skroniach) za to mam lekko rozszerzone pory przy nosie i na nosie. efekt zmatowienia najlatwiej mi uzyskac przez nie nakladanie podkladu a jedynie pudru w kamieniu. po nalozeniu podkladu zaraz sie swiece mimo ze na fluid daje puder matujacy. gdy dam jaki kolwiek krem czy to matujacy czy normalny to swiece sie szybciej niz bez kremu. nie mam jeszcze najgorzej bo widzualam bardziej tluste cery u kolezanek ale chetnie bym ja jakos zmatowila i ujednolicila. moze faktycznie sproboje tego bb kremu

wkleje Wam tutaj przyklad. edyta pazura na pierwszych zdj wyglada dobrze, ma matowa jednolita cere a ponizej swieci sie okropnie, duzo bardziej niz ja. musi znac jakis trik lub jej wizazysta. musza uzywac w koncu czegos co tak swietnie matowi cere. http://www.pudelek.pl/artykul/46713/edyta_pazura_z_czarkiem_na_premierze/38/#comment_50e36194e23b39b77f000007

jakies pomysly jak uzyskac taki efekt?

Gość oj tam, oj tam :)
Nie wiem, nie używalam prawdziwego bb creamu - slyszalam ze te garniery, nivee itp do badziewie, ale nie mam porównania :) Chodzi mi o to, ze dla mnie efekt był fajny, tyle że - wysuszyl mi cere i czuję, momentami, ze jest ściagnieta. Tyle ze jestem w ciązy i różne niespodzianki miewam w tym stanie z moja skóra :)

no tak to o piekegnacji a mi chodzi o makijaz, jakich kosmetykow uzyc aby wygladac tak jak delebrytki, swiezo, ladnie, makijaz bez skazy.

Gość ghfcf f f
Też mnie to interesuje. Kiedyś rozmawiałam z dziewczyna, która maluje aktorów serialowych i ona polecała kosmetyki Kryolanu (jest tam m.in. puder matujący i jakiś fixer). Któras z was używała? Bo nie chce wydawac kasy w ciemno.

Gość ha ha, dużo
fotoshopy sie sprawdzają. lubicie, kobiety klamać co? nie daj boże ktoś prawdę zobaczy, lepiej warstwa tapety? macie facetów malowanych debili, co?

Gość farba dulux do lazienek
Zeby byc szczerym to ten makijaz ktory widzicie w telewizji na zywo by nie przeszedl. To jest po prostu maska. Bylam po tamtej strony kamery kilkakrotnie w czasie studiow. Bralam udzial w programach publicystycznych i ten makijaz ktory nosza prezenterki (aktorki podobnie) to gruba warstwa tapety, ktora bez swiatel i kamer wygladalaby dziwacznie. Inaczej musisz sie malowac do kamery a inaczej na codzien.

A na tym zdjeciu Pazury z zona jasno widac ile ona ma pudru na twarzy :D

Gość ewfefedgerfg
ja nie musze martwic sie o blyszczenie cery ale jezeli chodzi o ukrycie naczynek to polecam estee lauder double wear lub double wear light. jezeli chodzi o korektory to mac studio finish concelear lub max factor pan stick (chyba sie tak nazywal)

Gość Lokatek24
One są piekne i ładnie bo skacze koło nich masa ludzi, jednak w rzeczywistości a co dopiero bez makijażu już tak nie wyglądają dlatego nie mamy co sie martwić. Jeśli moge Wam polecić na świecąca sie cere i niedoskonałości to będzie to świetny podkład z Jojobą (gdzie sama Jojoba jest zdecydowanie lecznicza i pomaga nawet zlikwidować strefe T) z Everyday minerals. To zupełnioe nowość na rynku dlatego dostałam , gdzieś próbke. Idealnie dla mnie pasuje, dlatego zmówiłam sobie pełnowartościowy produkt i mam nadzieję że i Wam pomoże :))

Mnie twarz sie przestala swiecic odkad zamiast fluidu uzywam podkladu mineralnego. Na poczatku sceptycznie do tego podeszlam,ale twarz wyglada naturalnie i lekko jest zmatowiona a przynajmniej nie nakladam na nia maski. Uzywalam wczesniej dosyc dobrego podkladu z Lancome,ale ten mineralny daje o wiele bardziej naturalny efekt. Oczywiscie pielegnacja przede wszystkim-dobry krem, srodek oczyszczajacy(na bazie olejow sa swietne), tonik. Wizyty u kosmetyczki czasami nie zaszkodza :) W domu maseczki, dobry krem na noc.

ja gdy uzywan jakiwfokolwiek podkladu to skira przerlyszcza mi sie bardzuej niz bez. a czasem chcualabym zrobic sobie pelny makijaz. na codzuen uZtwam jedynie pudru matujacego bez kremu. od wyjscia podklad mineralny marki ingrid. na nic krem nawilzajacy, czasem jakis retinoid. i tak skora mniej mi sie przwtluszcza niz kiedys, mize to stopniowo mija z wiekiem. mam 24 lata

ale bledy robie piszac na telefonie :/ mialo byc na noc krem nawilzajacy ;)

Ja jednak uzywalabym jakiegos kremu lekkiego nawilzajacego na dzien a nie tylko pudru matujacego. Nawet z Lirene znajdziesz jakis lekki krem, zreszta nie wiem jakie marki lubisz. Ja majac 20 lat mialam bardzo przetluszczajaca sie cere (polepszylo sie z czasem) i pamietam ze kosmetyczka wrecz zakazywala mi wysuszajacych kremow, sciagajacych, itp. Ewentualnie punktowo specyfikow a tradzik. Poza tym: nawilzac, nawilzac i jeszcze raz nawilzac. I miala racje - mam 35 lat moja skora wciaz wyglada na 24 bo jest gladka i nieprzesuszona.

Chociaz ja teraz to na twarz klade troche wiecej kosmetykow niz w wieku 20 lat. Na dzien: myje zelem do wrazliwej cery Dermalogica, psikam takimze tonikiem, potem serum kojace z tej firmy i barrier repair - takie zel zamieniajacy sie w kolderke ochronna. Na to pedzlem troche pudru mineralnego plus lekki makijaz. Na noc: zmywam twarz dermalogica precleanse(ale kazdy bazujacy na olejach zmywacz sie nada-dobrze odtluszcza), tonik, na to olej do twarzy (ja mam taka mieszanke) i krem na noc. Mam jeszcze zel pod oczy, zapomnialabym. Z tym ze to jest juz skora po 35 roku zycia wiec wymaga intensywniejszej ochrony.

A na przetluszczajaca sie cere z problemami moge polecic 2 produkty Weledy - jeden to ziolowe mleczko oczyszczajace a drugi to taki fluid do twarzy. Nazywaja sie Aknedoron. Nie przesuszaja nadmiernie a dzialaja bez zarzutu. Ta firma ma rowniez dobra serie nawilzajaca, nie zapychajaca Iris ,ale dla mnie konsystencja kremow byla zbyt wodnista i wole ich serie Wild Rose dla dojrzalej skory,ale dla mlodszej i problemowej skory Iris bylby idealny.

Gość Lokatek24
Zastanawialam sie ostatnio , bo dużo czytałam róznych artykułów jaki produkt jest lepsze na przetłuszczczająca sie cere puder czy podkład. I myśle ze jednak podkład tyko wazne zeby miał fajną i lekka konsystencje , dlatego to postawiłam na minerałki. A do tego dla uzupełnienia puder, w miejscach w którym widzoczne sa przebarwienia. A Wy jakie macie zdanie na ten temat?