Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeden kierunek

zmiana pościeli

Polecane posty

Gość jeden kierunek

czy możecie podzielić się ze mną informacją co ile zmieniacie u siebie pościel? Śpicie pod jedną kołdrą z parterem czy każde ma swoją?

Gość TO ZALEZY
Co 1,5 tygodnia, czsem częściej jak pies połozy brudna łapę...

Gość hibiskus12
Co tydzien, dwa. Spimy pod jedna.

Gość nie mam nicka
co tydzien. kazdy ma wlasna koldre ;)

Gość powiem i ja.....
ja zmieniam w zależności od potrzeb wiadomo że jak jest np choroba ...gorączka itd...to nawet codziennie trzeba ale w normalnych warunkach co 2 tygodnie...każdy ma swoją kołdrę

Gość raz na miesiąc,
częściej nie ma potrzeby, czasem prześcieradło częściej zmieniam

co tydzień średnio- uwielbiam świeżą Każdy ma swoja kołdrę i dwie poduszki.

Gość TO ZALEZY
no i kołdra jedna, nie wyobrażam sobie inaczej, czasem jest walka ale noc jest od mocnego przytulania

Gość jeden kierunek
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi:) Ja też zmieniam średnio co tydzień. w świeżej lepiej się zasypia. Kiedyś prasowałam pościel a teraz odpuściłam. Wy prasujecie?

Każdy z nas ma własną pościel. Nie wyrobiłabym z cotygodniowym zmienianiem pościeli! Musiałabym mieć przynajmniej 10 kompletów i prać ja co parę dni. Pościel zmieniam średnio co miesiąc.

Na punkcie ręczników i pościeli to mam lekką obsesję;-) Musi być często zmieniana pachnąca i wyprasowana bo lubię bawełnianą.

Gość mama dziewczynki
każdy ma swoja pościel a zmieniam co 2 tygodnie

Gość nie mam nicka
prasuje ;) aha i zeby zmieniac posciel co tydzien ...nie potrzebuje 10 kompletow poscieli :D:D:D:D

Gość jeden kierunek
Ja mam 4 komplety i to mi wystarcza zdecydowanie

Gość jesteście niepoważne
nam wystarczą tak naprawde 2-moje ulubione chociaż jest ich więcej. Zmieniamy różnie raz co tydzień raz co miesiąc, prześcieradło nie raz codziennie-jak pies wskakuje brudny. Mamy jedną kołdrę-nie wyobrażam sobie dwóch, kiedyś spaliśmy pod osobnymi ale to była jedna noc bo w rzeczywistości wyszło że mąż się odkopał a potem przykrył moją :D

Gość jesteście niepoważne
a i nie prasuje strata czasu :) ciuchów po praniu też nie prasuje, dopiero jak mam założyć :)

Gość często. średnio co 2 mies., a
prześcieradła jeszcze częściej bo co kilka tyg. często się pocimy, dlatego trzeba częściej zmieniać pościel, szczególnie teraz w sezonie infekcji. śpimy pod jedną kołdrą.

Gość często. średnio co 2 mies., a
w razie potrzeby zmieniamy też raz na miesiąc.

Gość noxeliaaa
co tydzien , przescieradło i poszewki. chyba ze zabrudzi sie od analu czy czegos innego.

Gość ja na pomarańczowo
bo mi wstyd, ze zmieniam bardzo rzadko, co misiąc albo i gorzej. Sama nie wiem dlaczego, jakoś zapominam o tym. :( Ręczniki i ścierki - zmieniam co parę dni, a o pościeli zapominam. Ciągle sobie obiecuję, ze będę tego pilnować, a potem znów zapominam. :(

Gość Tak to jest jak sie kupuje
Według mnie co 1-2 miesiące to wcale nie jest rzadko. Nie daj się wkręcić ludziom na Kafe, którzy najczęściej grubo ściemniają, że są takimi czyścioszkami. Forum jak kartka wszytko przyjmie, a prawda jest pewnie taka, że wielu zmienia pościel dopiero jak robi się żółta od potu, albo zaczyna brzydko pachnieć. :) Ludzie są z natury leniwi, ale na forum każdy błyszczy i pachnie. Nie wiem kto ma tyle zapału żeby co tydzień zmieniać pościel. Ściema jak się masz. :D

Gość noxeliaaa
niezle . ja reczniki zmieniam codziennie . kompie sie zawsze z rana wiec to nie problem wrzucic do pralki na odswierzanie 30min.

Gość noxeliaaa
jak nie wierzysz to zapraszam do mnie na miesiac. za friko mieszkac nie beidzesz , bedziesz musiała popuszczac szpary .. pasuje ?

Gość jlkjmkm
ja zmieniam co 2 tyg. mamy wspolna koldre 220-220cm wiec wielka:) kiedys prasowalam ale teraz juz nie

Gość chyba w snach
Tak to jest jak sie kupuje- nie wrzucaj wszystkich do jednego worka :O

Gość a ja chętnie pomogę
też mam hopla na punkcie świeżej popscieli i ręczników ,pościel co weekend ,ręcznik codziennie.

Gość zonaKraka
Ja co 2-3 tyg. zmieniam, fakt że wystarczyłby jeden komplet na zmianę, ale problem z praniem i suszeniem... częściej zmieniam w razie potrzeby no i w lecie kiedy jesteśmy bardziej zgrzani czy po prostu jak się wybrudzi. Synu ma nie rzadziej niż co 2 tyg. zmienianą. Na dzień przykrywam narzutą, więc się nie kurzy. Nie prasuję, fakt że taka jest przyjemna ale to na 1 noc... Kołdrę mamy jedną, i to niedużą- 160x200, ale śpimy przytuleni.

Gość ja raz na 3 miesiące
bez przesady z gównani sie nie bijemy

Gość qweqerer67o9
ja zmieniam co tydzień i nie jest to zadna sciema. jak byłam na studiach miałam 2 komplety i prałam na zmianę- nie wiem dlaczego z prania robicie takie "wydarzenie" jakbyście prały w rzece, a nie pralce. nie prasuję.