Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dr_Hoffman

jak ogarnac allegro???

Polecane posty

zamówiłem fanta za 90 dych + przesyłka miało wyniesc 115 pln. kurier przyniusł i okazało sie ze mam zaplacic 139 pln - nie odebrałem. gosa ma w aukcji ze nie odpowiada na meile i sms wiec mu nawet nie pisałem a dzwonic nie dzwoniłem bo nie bede wpadał w koszta jakie by nie były. dzis dzwoni i mowi ze skieruje sprawe do allegro bo musiał zapłacic 50 pln i ze w aucji ma dodane ze cena za przesyłke jest przykladowa i moze ulec zmianie jesli gabarytowo fant bedzie duzy. wszedłem na aukcje ktora wygrałem i nic takiego nie ma ale dodał to cwaniak w innych toczacych sie aukcjach. zrobiłem screeny mojej aukcji czy mam działać/ zgłaszac allegro ? czy czekac na jego ruch ?

Gość prawictwo pospolite141
kupisz towar na przyklad za 100 zł to płacisz 100 zł plus koszty przesyłki czyli razem na przyklad 120 zł a koszt przesyłki masz podane według cennik poczty polskiej albo wedlug sprzedajcego .

Gość fitomed są niezłe ale
zglos do allegro

Gość 987juh6tgrfde
Wyślij mu te skriny i powiedz, żeby się gonił, a jak dalej będzie miał pretensje, to zgłoś to Allegro.

powinienes sam mniej wiecej wiedziec ile wazy towar .. jesli waga jest na przyklad 30 kg to przesyłka rzeczywiscie moze kosztowac 50 zł

prawictwo ja wszystko kumam . tylko koszt wysyłki wzrósł sprzedajacy nie raczył mnie o tym poinformowac a teraz wmawia ze miał wpis na aukji o mozliwosci wzrostu ceny przesyłki a nie miał. zrobiłem nawet screeny. teraz dopiero pododaał to w swoich aukcjach.

jezeli sprzedajcy nie podał ceny przesylki to masz dwa wyjscia sprawdzic koszt wedlug poczty polskiej albo zapytac go na skrzynke ..

Gość 90090-0
dobrze zrobiłeś, nie odzywaj się do niego, gość cie straszy, guzik ci zrobi.

jezeli sprzedajcy nie podał ceny przesylki to masz dwa wyjscia sprawdzic koszt wedlug poczty polskiej albo zapytac go na skrzynke .. towar ktory wazy 30 kg albo wiecej oznacza koszt przesyłki 50 zł

Gość drazni mnie hipokryzja tego
dlatego ja nic nie kupie przez internet,bo można się naciąć ostro. trzebabyło kupic w sklepie stacjonarnym nygusie to bys teraz nie miał problemu. widze,że ludzie lubia komplikowac sobie zycie.

prawictwo ja wszystko kumam . tylko koszt wysyłki wzrósł sprzedajacy nie raczył mnie o tym poinformowac a teraz wmawia ze miał wpis na aukji o mozliwosci wzrostu ceny przesyłki a nie miał. zrobiłem nawet screeny. teraz dopiero pododaał to w swoich aukcjach.

nie znam wagi twojej paczki , ale jesli waży ona 10 kg to przesyłka na pewno nie powinna kosztować 50 zł tylko mniej . 30 zł najwyzej

90 pln całokształt miał wyniesc 115 pln ... .... koszt wysyłki miał podany i se wybrałem . tylko pewnie zaniusł na poczte i mu nie wzieli i wysłał dhl drozej nie informujac mnie o tym. i teraz chce mi wmowic ze było podane ze cena wysyłki jest orientacyjna a tak nie jest ... mam 2 screeny z aukcji - opis i sposob wysyłki

Gość 987juh6tgrfde
Naciąć się? A co on mu niby zrobi? Koleś ma dowody, że sprzedający próbował go robić w chuja.

nie znam wagi twoje przesyłki , ale jesli było to 10 kg , to 50 zł za wysyłe jest zbyt dużą sumą .. 10 kg - nie wiecej niz 30 zł

jakos zamula albo kaffe albo moja opera. napisze jeszcze raz. gosc podał cene przesyłki i se wybrałem. ale ze gosc pewnie zaniusł na poczte i mu nie chcieli wysłac bo duzy gabaryt to poszedł do DHL a tam wyszło drozej. typ nawet mnie nie poinformował i wmawia mi ze mial w aukcji zaznaczone o mozliwosci zmiany ceny przesyłki a tak nie było. mam 2 screeny z aukcji.

czyli co informowac allegro czy czekac az on to zrobi i to serwis aukcyjny zwróci sie do mnie z zapytaniem ?

Gość kkkosppał
Jezeli wystawiam cos na sprzedaż, to przed ustaleniem kosztow dostawy najpierw waze towar, zeby nie było takich własnie niespodzianek jak twoja. Dlatego uwazam, ze to wina sprzedającego. Czesto gesto tez sprzedajacy wystawiaja przedsprzedaz czyli wystawiaja cos czego nie maja, oczywiscie nie ma wzmianki o tym w opisie. Dlatego tez nie moga podac dokładnych kosztow wysyłki. Ale to jest problem sprzedającego. Moze na przyszłosc sie nauczy. Kiedys miałam taka sytuacje od tamtej pory wszystko wrzucam na wagę. I napisałam wiadomosc do kupujacego ze przesyłka wyszła wiecej niz na aukcji i powiedziałam, ze dobra wola bedzie jesli mi dopłaci, ale nie wymagałam, bo to był moj błąd i tyle.

hehe naciac sie ... własnie dlatego wybieram paczki za pobraniem. a jak suma przekracza jakas kwote to wybieram paczke z mozliwoscia otwarcia przy listonoszu. moge wtedy jej nie odebrac ... to jest włansie wygoda postep cywilizacyjny. ale pewnie tego nie ogarniasz.

Gość instalowanie
gon gnoja tepych ludzi trzeba gonic skoro ma wysylka 25 zl wiec .. jego zadaniem jest informowac dlatego allegro to dziadostwo

Gość fllfłłłł
Jezeli wystawiam cos na sprzedaż, to przed ustaleniem kosztow dostawy najpierw waze towar, zeby nie było takich własnie niespodzianek jak twoja. Dlatego uwazam, ze to wina sprzedającego. Czesto gesto tez sprzedajacy wystawiaja przedsprzedaz czyli wystawiaja cos czego nie maja, oczywiscie nie ma wzmianki o tym w opisie. Dlatego tez nie moga podac dokładnych kosztow wysyłki. Ale to jest problem sprzedającego. Moze na przyszłosc sie nauczy. Kiedys miałam taka sytuacje od tamtej pory wszystko wrzucam na wagę. I napisałam wiadomosc do kupujacego ze przesyłka wyszła wiecej niz na aukcji i powiedziałam, ze dobra wola bedzie jesli mi dopłaci, ale nie wymagałam, bo to był moj błąd i tyle.

Gość Dr_Hoffman111
wylogowałem sie bo jakos ciazko chodiz jak na czarnym.. a do tego to nowy alegrowicz ma jakies zielone listki zamiast ...kiedys były chyba gwiazdki teraz nie wiem . ale czytełem ze te listki to ze ma mniej niz 5 tranzakcji.

nic z tego na pomaranczy zamula tak samo. no wiec co robic czekac na jego reakcje i sie tłumaczyc jak alegro mi cos przysle czy samemu cos wysłąc do serwisu aukcyjnego .

Gość fllfłłłł
ja bym od razu do nich napisała.

Nigdzie nie pisz, czekaj na jego ruch. Jeśli napiszą do Ciebie z Allegro to wytłumaczysz co i jak było, wyślesz screeny i nie będziesz miał problemu. Sprzedawca zawinił.

ale jaja fant kosztował 90 pln a koszt przesyłki 110 w obie strony . hehe ale ty psie wydymał. nie dosc ze wruciło do niego niesprzedane to w plecy za przesyłki.

tez mysle nie pisac. bo zrobi sie afera i bedzie tylko w huj klikania. jak gosc zacznie motac to przedstawie swoja wersje .