Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lukiiiiiiiiii

ile kosztuje leczenie kanałowe i załozenie korony

Polecane posty

Gość lukiiiiiiiiii

?

Gość prawictwo pospolite141
okolo 600 zł .. Ale nie jestem w stanie dokladnie okreslic ceny

Gość no nie padne
zalezy ile korzeni od 300 do 1 200 zł za kanałowe koronka ok 600-1000 zł

Gość prawictwo pospolite141
powiedzmy miedzy 450 - 600 zł

Gość ja bylam ,dopiero na
1 wizycie i bede miala to co ty, podczas 1 wizyty udroznila mi kanaly, dobrala sie do zeba, zalozyla jakies lekarstwo, placilam 250zl , kolejna wizyta to bedzie 550 i pozniej odbudowa na koronie nie wiem ile ale to w chuj kosztowne:(

Ludzie, nie szkoda Wam takiej kasy? :o Za to co Ty zapłaciłaś 250 zł na NFZ miałabyś za darmo :o al Wy głupi jesteście, że dajecie się tak naciągać :o

Gość no nie padne
ile sie u was czeka na nfz?

U mnie? Max tydzień. Za kanał płacę 40 zł, plomba światłoutwardzalna to 50 zł, znieczulenie 10 zł albo czasem nic :) I nie ma tu znaczenia, że ząb leczony prywatnie lepiej jest wyleczony. Bo zarówno z tych na NFZ i tych prywatnych plomb wypadały.

Gość no nie padne
to powiedz mi jak to rozumieć ? to wyciag z nfz o usł stomatologicznych leczenie endodontyczne (kanałowe) zębów przednich od +3 do 3+, od -3 do 3- u wszystkich ubezpieczonych; zeby boczne i dwukorzeniowe u osób do 18 roku bo mnie sie wydaje ze nfz nie sfinansuje Ci kanałowego tylnych zebów

Gość alez na NFZ nie ma leczenia
kanałowego za darmo ! za darmo są tylko opatrunki i wypełnienie korzeni i to tylko w zebach :jedynki, dwójki, trójki, niestety za poszerzenie i wyczyszczenie kanałów trzeba płacić +plomba która niesttey jest amalgamatowa ta za free a ta na nfz jest w tej samej cenie co prywatnie ! Ząb kanałowo trzeba dobrze przeleczyć będzie na lata a nie na pół roku ! Koronek na NFZ nie robią.

Gość meeno
nic dobrego nie moge powiedziec na wizyty u dentysty z NfZ

Gość xanula91x
w zaleznosci od ilosci kanalow ja mialam 3.. i placilam 800 zl + plomba 120zl

Gość kamila reszka
Za samo leczenie kanałowe płaciłam 500 złotych, składało się ono z 3 wizyt. Generalnie polecam systematyczne wizyty i mycie zębów. U mnie to było pierwsze kanałowe i doszło do niego dlatego, że ukryło się pod starą plombą i nic nie było widać.

Gość meeno
Kanałówka tak naprawdę nic nie boli - wszystko dzieje się pod znieczuleniem. Ból możecie odczuwać po zatruciu zęba, ale ja np. moim ostatnim razem, nawet wtedy niczego nie odczuwałam.

Gość xanula91x
Od 6 lat myję pastą bez fluoru, o nazwie ajona. Nigdy nie miałam leczenia kanałowego, zęby wyglądają ładnie, są białe, więc wychodzę z założenia, że kanałówka jest po prostu efektem niedbalstwa. Czy chodzicie co te pół roku na wizyty dentystyczne?

Gość edukatorki przepracowane
w gabinetach NFZ pracuja pseudo dentysci .Oni tam sie ucza a jak juz sie naucza to otworza prywatne gabinety Moje zeby nie sa krolikami doswiadczalnymi

Gość marta murdzik
xanula91x - temu da się zapobiegać, właśnie w ten sposób jaki opisujesz, ale na pewno nie ma gwarancji tego, że każdemu uda się zapobiegać kanałówce podstawowymi metodami.

Gość gość
aaa, ja dbam o zęby a i tak mi się posypały i musiałam robić kanałowe. Z zewnątrz ząb ładny, a w środku okazał się być dziurawy jak durszlak. Bolał niesamowicie, myslałam, że umrę! Poszłam do Bamedu w Łodzi gdzie w razie konieczności leczą pod mikroskopem i Pani doktor zrobiła wszystko dokładnie i profesjonalnie. 50zł to to nie kosztuje, ale wolę mieć zrobiony ząb porządnie, niż po łebkach i go wyrywać za rok

Gość gość
A mnie bolal zab gdzies w kanale bo na zewnatrz nic nie widac. Zaczelam jesc czosnek codziennie 1 -2 glowki. Po kilku dniach przeszlo. Polecam naturalny ubijacz bakterii i taniii!!!!

Gość gość
Zycze powodzenia w leczeniu zebow czosnkiem ;) Co do samego pytania – ceny kanałówki są rozne w zależności od rejonu polski i ilości kanałów. Stosunkowo niedrogo u mnie w Lublinie maja np. w New-dencie na nowowiejskiego.

Gość gość
ceny zależą też od regionu Polski, przy wyborze dentysty warto też zwrócić uwagę na wysoki poziom usług gabinetu, ja na koronki porcelanowe zdecydowałam się u http://j-dent.com.pl/ Gdynia