Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhuaisa

Tabletki antykoncepcyjne a biegnka :/

Polecane posty

Gość jhuaisa

o 15:45 wzięłam pigułkę a o 16:30 coś mnie mocno zakuło w jelitach i musiałam wyjść do toalety, miałam biegunkę, nie jakąś dużą ale jednak. Wczoraj kochałam się kilka razy bez zabezpieczenia z moim facetem. Nie wiem co teraz robić, czy brać następną tabletę z opakowania czy nie, do końca blistra zostało jeszcze 4 tabletki.

Gość polcia87
mozesz miec uczulenie na kttorys ze skladnikow w tych tabletkach.. wiec na pewno powiedz o tym lekarzowi.. i nie wiem czy czasem po biegunce tabletka nie przestala dzialac , przynajmniej tak pisze przy moich tabletkach

Gość jhuaisa
ja biorę je już prawie rok i pierwszy raz mam biegunkę więc to na pewno nie przez tabletki ale nie wiem co robić czy brac następną czy nie :o

Gość sdfvveve
biegunka musi byc napraaaaawde ostra i trwac bardzo dlugo, tabletka nie przelatuje ot tak od razu przez ciebie, poczytaj ile sie trawi

Gość komkauo
minęła ciebie prawie godzina więc tabletka już na pewno była w jelitach i na pewno ją wydaliłaś !! jak się ma biegunkę to tabletki własnie tak przelatuja przez jelita.

Gość sdfvveve
jak sie bardzo boisz to oczywiscie mozesz wziac dodatkowa pigulke,a przerwe zrobic wtedy wczesniej, po 7 dniach wziac nowe opakowanie(czyli zaczac o dzien wczesniej niz zazwyczaj zaczynalas). Ta biegunka pewnie byla zlozona z rzeczy, ktore jdłas kilka godzin temu.

Gość jhuaisa
no ale boje się brać jeszcze jedną bo kiedyś już wzięłam i wszystko mi sie rozregulowało, miałam jakies plamienia czułam się okropnie, dlatego nie wiem co robić :o

Gość polcia87
no to ciężko powiedziec.. ;/

Gość jhuaisa
wcześniej to ja własnie nic nie jadłam bo byłam w pracy a jak przyszłam zjadłam obiad połknęłam tabletkę i pół godziny 40 minut póxniej byłam juz w toalecie :o

Gość sdfvveve
wyczytalam ze nawet woda trawi sie przez godzine,a biegunka raczej wydala to co juz czeka na wydalenie, a nie to, co dopiero do zoladka doszlo, to bys raczej zwymiotwala... raczje branie 2 tabletek nie powinno miec na nic wplywu, ale poczekaj ze 3 godziny i wtedy wez. lepiej to niz stresowac sie kilka tygodni.

Gość jhuaisa
czyli wziąc teraz kolejną tabletkę i skończyć cały blister dzień wcześniej ? Zrobić 7 dni przerwy ? Czy w tym czasie i podczas przerwy trzeba się dodatkowo zabezpieczać ??

Gość sdfvveve
najlepiej wez teraz ulotke swoich tabletek (jakie bierzesz?) i tam bedziesz napisane miala, co zrobic w 3 tygodniu. JA nie zdazylam wziac jakis czas temu ostatniej tabletki, wiec przerwe zrobilam dzien wczesniej, co wyszlo mi na dobre, bo na Sylwestra juz nie mialam krwawienia z odstawienia:)

Gość jhuaisa
a czy np. mogłabym teraz nie brac tej dodatkowej ale zabezpieczać się już do końca opakowania i podczas 7 dniowej przerwy ??? Czy wtedy byłoby bezpiecznie ??

Gość jhuaisa
ja biorę madinette i tam tylko pisze że skutecznośc jest obniżona kiedy wystąpią wymioty lub biegunka do 4 h po wzięci tabletek :o

Gość sdfvveve
to sa normalnie jednofazowe? wszystkie w jednym kolorze? ja biore mercilon i o trzecim tygodniu pisza, ze mozna zaczac przerwe szybciej, mozesz ją dowolnie skracac, nigdy wydluzac, jezeli zostaly ci tylko 4 tabsy do konca, to mozesz uznac ze dzis byl pierwszy dzien 7-dniowej przerwy i zaczac brac tabletki za 7 dni, przestawisz sobie wtedy okres tak czy siak. Albo mozesz wziac teraz dodatkowa, potem reszte normalnie i bedziesz zaczynala przerwe i nastepne opakowanie dzien wczesniej

Gość sdfvveve
ja juz uciekam,najlepiej wejdz na forum wizaz, ginekologie, tam masz temat o tabletkach, na pewno w wyszukiwarce znajdziesz takze swoj problem:)

Gość jhuaisa
pewnie bym zrobiła już teraz przerwę gdyby nie miała wczoraj stosunku z facetem 3 razy :o plemniki żyją do 72 godzin i przez 3 dni może zawsze dojść do zapłodnienia :o ech nie wiem co robić :(( moje tabletki są jednofazowe ...