Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dietetykmistrz

Jak pozbyć się kilku kilogramów

Polecane posty

Gość dietetykmistrz

Póki co stosowałem się do mojej diety przez 3 miesiące i straciłem około 18 kg. Teraz do niej wracam i chce się nią z wami podzielić. na twitterze można śledzić co jem, kiedy i w jakich ilościach :) Zapraszam i mam nadzieje, że komuś to pomoże! https://twitter.com/dietamistrza

Gość dietetykmistrz
w zasadzie to nie napisałem wam jak się odżywiam. Generalne zasady to 30% białka 30% tłuszczy 40% wegli. Staramy się jak najzdrowiej nie więcej niż 2500 kcal (duża masaa własna + siłowania więc zapotrzebowanie jest na poziomie 3500) co daje nam średnio około 1kg tygodniowo - czasem więcej czasem mniej. Ps. Dużo nabiału (serki wiejskie, twarożki, sery) i płatki owsiane - podstawa, a i jeszcze Kuskus.

Gość sexualna kloda
dożuć jaglaną

Gość dromaderia
Oj, jakbym ja miała zapotrzebowanie rzędu 3000 kcal dziennie to też nie byłoby problemu odchudzać się na diecie 2500 kcal ;) Ja niestety mam zapotrzebowanie około 2000 kcal, więc musiałabym ograniczyć do co najmniej 1500... Ale i tak daję sobie radę z tym zrzucaniem, wystarczyło że zmieniłam kilka złych nawyków. Najbardziej jednak waga zaczęła mi spadać, jak zaczęłam jeść dużo ryb, a inne tłuszcze zwierzęce zamieniłam na roślinne, w postaci oleju rzepakowego, bogatego w omega-3. Omega-3 pomaga utrzymać prawidłową wagę i obniża poziom cholesterlou we krwi.

Gość homo ignorus
jedz kupe