Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość superstars.

Są tu Chrześcijanie ??

Polecane posty

Gdzie tak było napisane?? AAAAAAAA rozumiem, na wikipedii, no tak najbardziej wiarygodne źródło informacji dla tępych internautów. Polecam wiec historię Reformacji przestudiować i może wtedy się poprawisz w swojej niewiedzy :D::D nie sa to doktryny, niestety dla ciebie, ale są to Religie, oparte o zupełnie inne podstawy i fundamenty od samych podstaw po sklepienia świątyń - bo nawet tym się różnią. Dzieje się tak odkąd książęta przedstawili swoje wyznanie przed obliczem Cesarza Niemiec Karola V. Od tego momentu nie mamy do czynienia z doktryną ale z RELIGIĄ. Za historią reformacji XVI wieku.

Gość superstars.
No rzeczywiscie bardzo Chrzescijansko sie topik zaczął :O

Być katolikiem to znaczy być tępakiem :/ niestety nie doświadczyłem tego, bo się urodziłem w rodzinie protestanckiej :D:D:D ale dawajcie te swoje śmieszne argumenty.

Gość superstars.
I jak zwykle kłótnie o religie :( Wojny religijne były 500 lat temu, są dzisiaj i beda za 500 lat to co...

"No rzeczywiscie bardzo Chrzescijansko sie topik zaczął" jeżeli ktoś pisze bzdury na poziomie przedszkola, to jak się ma zacząć?? Głupoty wrodzonej się nie wyleczy, należy ją wyrwać z korzeniami :D:D

Gość superstars.
RELIGIA - Chrześcijaństwo, Islam, Judaizm WYZNANIE - Katolicyzm, Protestantyzm, Prawosławie, Swiadkowie Jehowy NURT - Protestanci klasyczni, Protestanci ewangeliczni, Katolicy Rzymscy, Staro katolicy KOŚCIÓŁ/DENOMINCJA - Kościół Rzymsko-Katolicki, Kościół Ewangelicko-Augsburski, Kośćiół Zielonoświątkowy

Warto zwrócić uwagę na to że to katolicy zaczęli pierwsi stosować taktykę podmiany nicków itp itd. Tak się dzieje jak chce się obronić własną głupotę, prawda sie sama obroni:D Od 500 lat nic się nie zmieniło :D:D cały czas budują na kłamstwie i fałszywym obrazie :D:D

Gość xxxxxxxxxxxxffffffff
pobierampliki - ale ty jesteś boski, jesuuuu jesteś czarny, jesteś ponad, jesteś cool, wyrywasz głupotę z korzeniami niczym laski na imprezie :classic_cool: jesteś hardkorem und debeściakiem, mogę Cię dotknąć, pomacać? podnieca mnie Twoja zajebistość prowadź mnie🌼

@ superstar - to jest uogólnienie. Podział na trzy religie panujące i te inne. to jest taki polski podział. Na świecie jest zupełnie inaczej. Religia jest podzielona na kościoły, i ten podział jest bardziej zasadniczy niż napisałeś. Protestantyzm, katolicyzm jest wyróżniony jako religia a samo chrześcijaństwo już nie funkcjonuje w taki sposób. Stało się tak dlatego że dominujący katolicyzm bardzo często chciał się wedrzeć po cichu na pole działania protestantów. ale to zbyt dlugi wywód aby tutaj go opisać.

"obierampliki - ale ty jesteś boski, jesuuuu jesteś czarny, jesteś ponad, jesteś cool, wyrywasz głupotę z korzeniami niczym laski na imprezie jesteś hardkorem und debeściakiem, mogę Cię dotknąć, pomacać? podnieca mnie Twoja zaj**istość prowadź mnie" Nie jestem tym zainteresowany w najmniejszym stopniu. Fakty sa faktami a nie debilizmami. nic na to nie poradzę :/

Gość xxxxxxxxxxxxffffffff
mistrz ateistycznej i pseudo-intelektualnej zajebistości mnie odrzucił 😭 nie mam po co żyć:(

Gość zew ryczacej gesi
do popobierampliki pycha nie jednego zgubiła