Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Roxana1777

Preejakulat

Polecane posty

Gość Roxana1777

Cześć, jest taka sprawa, czytałam o tym już na wielu forach, ale nie satysfakcjonowały mnie wypowiedzi innych ludzi bo nie były bardzo konkretne, dlatego zwracam się o pomoc do Was, i mam nadzieję że mogę na Was liczyć. Otóż, nie wiem w końcu, czy w preejakulacie (tej substancji która uwalnia się z członka podczas podniecenia) znajdują się plemniki zdolne do zapłodnienia i czy jeśli w jakiś sposób ta substancja znalazła się na palcach mojego chłopaka które później we mnie włożył, czy mogłoby przez to coś z tego być? I czy jeśli np. ta właśnie substancja znalazłaby się na mojej pochwie, bez penetracji, czy również mogłoby to w jakiś sposób grozić ciążą? Wiem, że dla niektórych te pytania mogą być zabawne, ale nie jesteśmy w tym aż tak jeszcze doświadczeni, i martwię się tym, czy ta substancja jest w stanie doprowadzić do ciąży. Proszę o konkretne i poważne odpowiedzi. Pozdrawiam :)

Gość też coś
Według mnie,mogą być plemniki tyle,że nie liczne. Poza tym do zapłodnienia pewnie nie doszło.Nie znalazły się w środku a poza tym w tak małej ilości to musiały by być naprawdę wściekłe plemniki,żeby powędrować do macicy i jeszcze mieć siłę przebijać się przez ściankę jajeczka ( o ile miałaś owulację) ;)

Gość Roxana1777
a co jeśli chodzi o tej substancji na palcach ?

Gość też coś
Do zapłodnienia (tzn.do dotarcia do celu)potrzebne są miliony plemników. Myślisz że te ewentualne kilka dały by radę??? Inne kobiety monitorują owulację,badają temperaturę. robią inseminację i inne takie a Ty naprawdę myślisz ze akurat Tobie się przydarzy ciąża????

Gość też coś
Poza tym plemniki potrzebują specyficznych warunków do życia a palce Twojego partnera takich nie zapewnią....

Gość hfjhfhf
Konkretnie to ci nikt nie odpowie chyba że trafiłby się jakiś specjalista który robił badania latami w tym kierunku. :D Ja za to wiem że w taki sposób w ciążę nie zaszłam latami a przecież jedno dziecko mam - z jednego stosunku, jedynego do końca więc płodna jestem, i to jak! :D

Gość kmjknjijh
ha ha ha , i tu was rozczaruję, istnieje taka możliwość , przeniesienia na palcach , jeżeli facet ma mocne plemniczki to niestety te w tej "wydzielinie" też będą mocne i może dojść do zapłodnienia. i do zapłodnienia nie jest potrzebnych miliony plemników wystarczy jeden :) można mieć szczęście i nic nie będzie a można niestety mieć też pecha :)

Gość znam sie trochę na tym
do zapłodnienia akurat nie są potrzebne miliony plemników tylko jeden, to do postu powyżej. Po drugie są w tym preejakulacie plemniki i jeśli on dostanie się do pochwy to jest możliwe zapłodnienie. Oczywiście szanse są dużo mniejsze niż przy normalnym wytrysku ale niemniej te szanse SĄ! I po trzecie, to że jedne kobiety starają się latami i nie mogą zajść w ciążę w niczym nie przeszkadza że inne zachodzą natychmiast, po pierwszym razie, przez wprowadzenie spermy do pochwy na palcach i w wielu dziwnych przypadkach, które wydawałyby się na pierwszy rzut oka niemożliwe. Bo w naturze prawie wszystko jest MOŻLIWE.

Gość też coś
Ale raczej szansa na ciążę jest zerowa....

Gość kmjknjijh
jest tylko jeszcze jedno palce z tą "wydzielina" musiałyby znaleźć sie w pochwie a nie na niej

Gość też coś
Dobra,to inaczej.... W którym dniu cyklu byłaś w dniu tej waszej zabawy w ginekologa,Roksana?

Gość kmjknjijh
znam się trochę na tym właśnie! już myślałam że wszytskie wierzą że tylko penetracja i pełny wytrysk są w stanie doprowadzić do ciąży :)

Gość znowu ty
Bodajze takim sposobem mama 6 latki zaszla

Gość Roxana1777
Był to 9 dzien. Czyli jesli sie to tak znalazlo NA a nie W to jest mozliwosc ciazy?

tak, jeśli było NA a nie W , innymi słowy jeśli sperma czy preejakulat nie dostał się do środka żadnym sposobem to nie ma takiej opcji, bo jak pewnie wszyscy wiemy plemniki jednak przez skórę nie są w stanie się przedostać. Mogą wiele ale to nie są piranie :)

Gość też coś
Nie mogłaś zajść w ciążę.Jestem tego pewna.

Gość Roxana1777
A jeśli w jakiś sposób znalazł się preejakulat na palcach to coś może być? :/

Gość Roxana1777
I slyszalam tez, ze sam preejakulat nie zawiera plemnikow, tylko przy wydostawaniu sie, zbiera z cewki pozostalosci po wczesniejszym wytrysku, i ze jesli oddawalo sie mocz to tych plemnikow nie ma wcale, to prawda?

inaczej, jeśli chłopak by miał wytrysk na rękę i potem włożył palce do pochwy to jest to możliwe, jeśli to był preejakulat i zrobił podobnie to teoretycznie też jest to możliwe. Ale generalnie uważam tak jak ktoś powyżej, że szanse są bardzo bardzo nikłe. Też uważam że w ciąży nie jesteś. Nie panikuj aż tak strasznie.

Gość Roxana1777
No wlasnie nie umiem, strasznie sie martwie:/

Gość bez żartów
No i tak to jest jak się dzieci bawią w zabawy dla dorosłych. A może pomyślelibyście o jakiejś antykoncepcji,co?