Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość płacić leszcze płacić

Niemcy Nas naucza jak ściągać abonament RTV mamy

Polecane posty

"Abonament radiowo-telewizyjny trzeba płacić, nawet jeśli nie ma się radia ani telewizora - takie przepisy obowiązują od tego roku w Niemczech. Miesięczna opłata abonamentowa to niecałe 18 euro." mamy już wzór, tylko czekamy na wdrożenie pomysła:D

Tylko ciekawe za co tu płacic jak nasza publiczna TV nie ma nic ciekawego do zaoferowania

Gość List tatusia
siedzą p wpociągu ważni unici grubi, nadęci, lekko podpici... reszta w google :classic_cool:

oferta programowa to rzecz gustu i nie podlega negocjacji:)

A co jak ktos nie oglada tej publicznej żenady tylko oglada programy telewizji komercyjnych z kablówek czy anten satelitarnych . Nie dość że trzeba płacic oeratorowi co jest zrozumiałe to jeszcze abonament za co jak nie oglada tego.

No wiesz, jakby tak uczciwie podjeść do sprawy to nie ma takiej osoby co nie korzysta z publicznej, uwierz mi, że każdy korzysta, tylko w necie setki jest tych co piszą że on nie korzysta:D Płacić trzeba ale w tym chorym kraju nie masz wpływu na nic, na oferte, na to kogo sie tam zatrudnia, jakby zatrudniali młodych i zdolnych było by max 5-10tys za etat, po co komu te zatwardziałe betony po półmiliona za mieisac, zwolnił bym dziadów i problem z głowy, i kaska na lepsze programy by soe znalazła, ale to juz inny temat, płacić tak czy inaczej trzeba, tak samo jak za OC, za ZUS, za napęczniałą do granic biurokrację.

Tu się zgodzę w naszej TV brakuje świezości. W koło to samo , powtórki nic nowego .

Gość kata234
zdecydowanie zgadzam się z poprzednimi komentarzami - jak nie wszyscy, to większość jednak z tv publicznej korzysta, ale w tym momencie modnie jest się pochwalić tym, że się nie ogląda, a nawet nie ma telewizora;) w praktyce nierzadko okazuje się, że "nie mam telewizora" znaczy tyle co "nie mam u siebie w pokoju, stoi w pokoju obok" ;p radzę nie narzekać i nie narażać się na niepotrzebne kary i dodatkowe opłaty - zobaczcie na cennik za opłaty długoterminowe: http://e-prawnik.pl/wiadomosci/informacje/abonament-rtv-2012-kolejna-podwyzka.html - w najlepszym przypadku zapłacić można 200 zeta i mamy spokój na cały rok.

Gość dfsfdsdfs
nie ma sensu placic rtv jesli telewizja ma pieniadze z reklam

Gość dfsfdsdfs
albo mozna placic abonament jesli przestana puszczac reklamy

Ale dlaczego mam płacić za tą beznadzieje , której prawie nie ogladam ? Mam telewizor , kablówke i naprawdę TV publiczną oglądam sporadycznie .Bo nic tam nowego nie ma. Wszystko już było.

Gość wygląda na to że rozpuściłaś
ty nie płacisz za to czy oglądasz czy nie, tylko za to, że jak włożysz wtyczkę do prądu to tv czy radio zacznie działać :) Kablówka czy talerz nie mają z tym nic wspólnego. Skoro masz więcej programów to płacisz za możliwość odpalenia tv czy radia, a dodatkowo za oglądanie tego, co chcesz. Poza tym skoro nie masz radia czy tv w domu, to na pewno masz w samochodzie. Więc też cie to obowiązuje. A nie będziesz płacić, to ci odsetki dopiszą i w końcu dopadną. Nie przeskoczymy tego i już

Gość dfsfdsdfs
ale abonament to 10 zł co daje rocznie tvp 500 mln zł nie sądze zeby nadawanie sygnału siegało takich kosztow niech zmniejsza abonament do 2 zł to kazdy bedzie go placił

Gość hohohoho..,,
ja zas publiczna tylko oglądam, włąsnie z powodu braku reklam, te reklamy pomiędzy programami to pikuś do reklam na filmie w tvn czy polsat, a za pakiet hbo czy canalplus nieco drogo wychodzi a przez miesiac 3 te same fajne filmy puszczaja do zrzygania, płaczecie jak cioty jakies

Gość dfsfdsdfs
na pewno telewizje nie kosztuje nadanie sygnalu rocznie wiecej niz 100 mln zł wiec dlaczego placic dodatkowo 400 mln ?

Gość hohohoho..,,
ale w tym kraju wszystko zostało zawyżone, takie ceny na wzór unijny a my bulimy, za paliwo, za drogi, za tv, za żarcie, za lekarza, za usługi pana jurka od kafelek.....

Gość dfsfdsdfs
2 zł przyniesie im 100 mln zł zysku .. i wtedy bedzie to odpowiednie

a jak obliczyliście te 500 milionów? Mamy 48 milionów ludzi, załóżmy że jedno gospodarstwo domowe to 3 osoby czyli wychodzi 16 razy 200 zł czyli 320 milionów :)

Gość xzfvzdxcbh
No sory ale ja nie oglądam TV. Ostatnio obejrzałam tylko Titanica na polsacie a tak to wogóle nie oglądam. To co potrzebuje mam w necie. Czyli kafeteria,sexfotka,facebook i gry online. A reszte mam gdzies

Gość Nina211
Jak uczciwie podejść do sprawy to za programy tv publicznej płacimy dwa razy - raz płacąc za kablówkę bo przecież mają w ofercie te programy a drugi raz abonament :o Nie wiem że nikt się za to złodziejstwo nie weźmie.

Gość :////
Ha dla nich to nie jest złodziejstwo. Gorzej jak nie masz radia ani tv i też musisz płacić to dopiero jest złodziejstwo. Za niedługo będziemy płacić abonament za pralkę, bo też działa po włożeniu wtyczki do prądu :/

Gość xzfvzdxcbh
Tylko frajer będzie płacił. Nic nie trzeba tak naprawdę płacić,bo tak naprawde do sądu można kogoś podać na podstawie podpisanej umowy z której ktoś nie nie wywiązuje. My nie podpisaliśmy żadnej umowy więc nas mogą co najwyżej cmoknąć w tyłek. Tylko postraszyć mogą ale takie coś wtedy podchodzi pod nękanie więc z czystym sumieniem możemy ich podać do Trybunału o próbe wyłudzenia od społeczeństwa pieniędzy.

haha a masz jakąś umowę na płacenie podatków?

Gość Latkauvatka
Lis juz pewnie zaciera ręce. Kolejne miliony wpadna w jego łapska. A podatnicy będą zmuszeni płacić przymusowa składke.

Gość zew ryczacej gesi
jezeli bende płacił czego nie mam to politycy zaczna wyciagac od nas pieniadze za wszystko

Gość retgdzg
To niech nikt nie płaci. Przecież nie wsadzą wszystkich do więzienia ani nie wyrzucą na bruk. A co do podatków to ja nie płacę,wole pracować na czarno

Gość hohohoho..,,
na czarno ok, do czasu a potem płacz chyba ze nazbierasz na wszystko, na lekarzy, jedzenie mieszkanie.... nie wsadzą ale na wypłate siądą, samochód zlicytują, jak coś masz, cokolwiek to nie masz szans