Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaajjjjajaaa

karta kredytowa,kto sie zna?? poradzcie.

Polecane posty

Gość jaajjjjajaaa

kto sie zna na kartach kredytowych,ich dzialalnosci i wogole???? mam problem i niewiem....czegos nie rozumiem.

Gość no niestety niestety moi mili
pisz o co chodzi

Gość jaajjjjajaaa
hej...nikt nie pomoze??? jesli np karta ma 1000 zl a ja miesiac temu wyciagnelam 1000 ale w ciagu tego miesiaca splacilam 700zl. a w opcjach splaty mam do wyboru miedzy innymi splate calosci zadluzenia i jest tam 630 zl....jakim cudem? dlaczego???

Sprawdź sobie w historii na co Ci pobrali-opłaty, odsetki, ubezpieczenie, kary. Poza tym jeśli niedawno wpłacałaś to może być jeszcze nie zaksięgowane.

Gość jaajjjjajaaa
co miesiac na wyplate splacalam cala karte tzn 1000zl a w ciagu mies wyciagalam te 1000. i tak do nast wyplaty. teraz splacilam tylko 700 zl bo niemam wiecej no ale dlaczego w opcjach splaty mam ze calosc splaty to 630zl??

Gość jaajjjjajaaa
no tak...ale w dostepnych srodkach na karcie mam ta sume 700 zl a w splacie ze brakuje do tego 1000 az 630 a nie 300

Gość jaajjjjajaaa
w historii nic nie jest napisane. a drugie pytanie.w splatach mam tez opcje splate minimalnej kwoty tj 50zl. tzn ze co miesiac zamiast wplacac 1000zl i potem wyciagac to moge wplacac te 50 lub 100 i nic sie nie stanie ??? jesli bede co miesiac sukcesywnie wplacac i nie wyciagac???

Gość zadzwon do banku
i ci powiedzą. Moze doliczyli jakies odsetki. Moze miałas debet?

Gość jaajjjjajaaa
debetu zrobic sie nie da u mnie.Ok...odsetki jakby byly to ok.tylko dlaczego w dost srodkach mam nadal te 700? przeciez jakby odciagneli odsetki to by poszlo z tych sridkow prawda??? widze ze nikt niewie za bardzo....

Oczywiście, że możesz co miesiąc spłacać tylko kwotę minimalną, ale w tej sytuacji wyciągaj tylko taką kwotę, żeby zostało coś na spłatę odsetek.

wydawalo mi sie, ze to ja tylko natural blond jestem. miec kredytowke na 1000zl, wybrac do zera, splacic tylko czesc i jeszcze wielkie halo, bo 31/12 biora oplaty i 1/1 nastepne.

Gość jaajjjjajaaa
niewiem.ja od zawsze slacalam od razu calosc a potem placilam nia lub wycoagalam kase,czasem cale tysiac czasem mniej.Osytatnio na wyplate mialam ja splacic ale tak sie porobilo ze nie splacilam calej tylko czesc a potem nast czesc splacilam jakos przed swiatami kilka dni.I brakuje do splaty wdl dost srodkow wlasnie te 300 zl. balam sie ze jak nie bede splacac calosci co miesiac to odsetki beda szly dlatego nie splacalam tej kwoty minimalnej tylko wszystko i prawie cala wyplate dawalam na to,dlatego potem znnow musialam wyciagac.To jak co miesiac bede splacac tylko te 50 zl tzn minimalna splata i juz nic nie wyciagac to tez bedzie ok?

Będzie ok, ale odsetki będą co miesiąc pobierać, więc realnie z zadłużenia będziesz spłacać mniej niż 50zł, pewnie ok. 20, ale to już zależy od oprocentowania. Kiciu, najlepiej jak ktoś stwierdzi, że go oszukano. :classic_cool: :D Lecę popracować trochę. 😘

Gość bo z karty kredytowej
NIE POWINNO SIĘ WYPŁACAĆ PIENIĘDZY..tylko płacic nią za zakupy..wypłacanie gotówki z bankomatów jest bardzo wysoko oprocentowane (jak kredyt gotówkowy) podczas gdy placenie nią jest czasami nawet całkowicie darmowe jeśli spłacamy w terminie

Gość jaajjjjajaaa
tak,wiem.ale tak jak pisalam czasami musze wyciagnac kase zeby zplacic rachunki.Nie moge wyjsc z tego blednego kola.Jeszcze maz stracil prace i dlatego nie mam z czego splacic tej reszty karty. czyli ogolem rzecz biorac zeby teraz splacic cala karte i zeby mi nie szly odsetki ani nic to musze splacic te 630 zl?? bo jesli wplace te brakujace 300 to czyli ze bedzie rowny 1000 na karcie czyli niby splacona.

Gość bo z karty kredytowej
PO PIERWSZE MOZESZ ROZŁOZYC SPŁATE NA RATY NP.PO 50 ZL MIESIUECZNIE.SKONTAKTUJ SIUE Z BANKIEM ZAPYTAJ: 1.JAKI MASZ OKRES ROZLIXCZENIOWY (CZASAMI TO NAWET PRAWIE 2 MIESIACE WIEC O TYLE MOZESZ SOBIE ODROCZYC PŁATNOSCI 2.JAKIE MASZ OPLATY ROCZNE ZA KARTE I JAKIE JEST OPROCENTOWANIE GOTOWKI,KTORA WYCIAGASZ Z BANKOMATU zazwyczaj jesli robi sie wiekszy zakup np.drogi TV to przed zakupem kontaktuje sie z infolinia i tam ustala ,ze kupujesz cos drozszego i chcialabys aby zostala splata rozlozona na niskie raty (zamiast po okresie rozliczeniowym splacac calosc)