Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość seximami

doświadczone mamy prosze o rade

Polecane posty

Gość seximami

Jestem młodą mama 5miesiecznego Jakuba. Syn od dnia narodzil przesypial cale noce( budzil sie 3 razy na karmienie) ale poszla pierś i spal dalej do 7,00 - 8,00. nawet przy pierwszych zabkach w czwartym miesiacu nie bylo problemow z nockami. dwa tygodnie temu dostal zapalenie pluc, gorączka i strasznie marudzil.zaczal budzic sie z placzem w nocy. normalka. skierowali nas do szpitala i tam maly zaczal zasypiac o 23,00 i spal do 7,00. po szpitalu z kolei dostal zapalenia oskrzeli i katar i kaszel i do ttego zabki. naawet jak dam mu cos przeciwbólowego czy Vibrucol to budzi sie co 30 min w nocy. daje mu cyca to nie chce, daje mu smoczka to nie chce. budzi sie co chwila. wierci i albo o 00,00 wstaje i wariuje godzine albo o 4,00 . czym to jest spowodowane? czy ja robie jakies bledy? nie chodzi o to ze jestem wykonczona i zalezy mi na sobie ale wiem ze maluich sie meczy. w dzien spi duzo. co 1,5 goziny na 40 minut do godziny. ale nie da sie go przetrzymac. w dzien bujam go w wozku a w nocy spi ze mna. o co chodzi ? czemu tak sie to zmienio? czy to wina szpitala ktory zaburzyl rutyne? czy dziecko zle sie czuje ? czy w dzien za duzo spi ?

Gość jhdas
Myślę że za dużo śpi w dzień wymęcz go trochę a jak płaczę to spaceruj z Nim po mieszkaniu pokazuj różne rzeczy:) Nie bujaj i nie kładź od razu spać jak zaczyna płakać bo może po prostu mu się nudzi:) Wydaję mi się że lepiej by było jak by Ci pomarudził w dzień niż ma marudzić w nocy:)

Gość boidupa
tak, ale ja naprawde przetrzymuje go ile moge. chodze po mieszkaniu, podnosze, bujam, chustawka. wszsytko. góra po 2 godzinach jest ryk ze idzie ogłuchnąć;p

Gość jhdas
To może przez to ząbkowanie jak mój tak marudził smarowałam mu dziąsełka bobodentem a jak to już nie pomagało dawałam nurofen też jest na bolące ząbkowanie:)

Ja tez tak miałam mój synek ma teraz co prawda 10mies ale gdy miał 6-7 też tak robił mi w nocy, było to przez zęby wyszły mu 4 naraz dawałam mu na noc do picia melise taką leciutką i nurofen lub ibufen czasem też viburcol ale rzeczywiście one nie działały na nas, moge cie pocieszyć że dopiero teraz zaczoł znou spać spokojnie ale do dziś dnia codziennie daję mu melise to go wycisza na noc