Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wypisywanie nazwisk

Pomoc w wypisaniu zaproszeń

Polecane posty

Gość wypisywanie nazwisk

Zastanawiam się nad pewnymi kwestiami i proszę bardzo o podpowiedź. Zaproszenie mam sformułowane w następujący sposób: pani młoda (tu nasze imiona i nazwiska) i pan młody z radością pragną zaprosić Sz.P 1. gdy zapraszam kogoś z osobą towarzyszącą to: Annę Kwiatkowską i Marcina Nowaka lub Annę Kwiatkowską oraz Marcina Nowaka ( jak lepiej??) Osoby o różnych nazwiskach lecz narzeczeństwo lub pary z długim stażem, które znamy i chcemy z imienia i nazwiska wymienić obydwoje. 2. Teraz opcja kiedy nie znam osoby towarzyszącej Annę Kwiatkowską z osobą towarzyszącą czy Annę Kwiatkowska wraz z osobą towarzyszącą 3. Zapraszam rodzinę z dziećmi Annę i Marcina Kwiatkowskich z dziećmi czy Annę i Marcina Kwiatkowskich wraz z dziećmi 4. W przypadku 1 dziecka, lub dwójki, albo są to dzieci naprawdę mi bliskie Annę, Marcina i Kacpra Kwiatkowskich Annę i Marcina Kwiatkowskich wraz z Kacprem Annę i Marcina Kwiatkowskich wraz z synem Kacprem a gdy np. córka i syn? Annę, Marcina, Martę i Kacpra Kwiatkowskich Annę i Marcina Kwiatkowskich wraz z Martą i Kacprem Annę i Marcina Kwiatkowskich wraz z dziećmi Martą i Kacprem Są po prostu przypadki gdzie muszę i chcę z imienia wymienić dzieci, ale reszta będzie ogólnie wypisana jako "dzieci" tylko podpowiedzcie, które formy odpowiednie. Z odmianą nazwisk nie będę mieć problemu i wiem jak to zrobić.

Gość galalala
ooo mam podobny problem :) my bedziemy wypisywac chyba w ten sposob Sz.P. Annę i Jana Nowak z Marysią i Jackiem (ewentualnie Annę i Jana Nowak z dziećmi) Sz. P. Annę Nowak wraz z osobą towarzyszącą my bedziemy wszystkie dzieci wypisywac z imienia. tylko sie zastanawiam bo dzis pisalam z babka od ktorej kupujemy zaproszenia i ona mi podala taki przyklad: Jana i Annę Nowak no i w sumie nie wiem czy powinno sie pisac najpierw imie meskie a pozniej damskie? czekam na meila od niej bo sie wlasnie zdziwilam

Gość poweselna
Pani Młoda i Pan Młody z radością pragną zaprosić: - Annę i Jana Nowaków - Annę Nowak i Jana Kowalskiego - Annę Nowak z osobą towarzyszącą - Annę i Jana Nowaków z dziećmi - Annę i Jana Nowaków z Julią i Kacprem Zawsze odmieniamy nazwiska: zapraszam Annę i Jana Nowaków / Kowalskich / Wójcików / Malinowskich.

Gość My w zaproszeniach
pisalismy imiona przodujace rodzine np. Asia jest kuzynka mego męza i ma meza Jacka wiec od strony męza wpisalismy najpierw Asie a jesli Irek byl kuzynem męza a jego zona Aga to najpierw wpisalismy Irka i tak samo bylo z rodzina mojej strony.Uwazamy ze nie elegancko by bylo wpisac najpierw zone czy meza naszych braci,siostr czy kuzynostwa skoro oni sa najblizsza rodzina.

- Zawsze kobietę wpisuję się jako pierwszą, niezależnie czy jest to Twoja siostra czy partnerka kolegi. - "wraz z osobą towarzyszącą" - wszystkie polskie nazwiska się odmieniają, większość osób nawet nie wie, że ich nazwisko się odmienia, albo chcą być po prostu bardzo "zagraniczni".

a jak wypisujecie zaproszenia znajomym czy komuś z rodziny jak nie są w związkach partnerskich ale mają min. rocznych partnerów, których znacie? bo nie wiem czy pisać wtedy Annę Nowak wraz z osobą towarzyszącą czy Annę Nowak i Jana Kowalskiego?

Gość Dominika2013
U mnie jest kilka takich par. Moje dwie siostry, które mają swoich stałych partnerów, nie są narzeczeństwem, ale chłopaków zapraszam z imienia i nazwiska, bo i ich znam. Tak samo zaproszamy świadka z dziewczyną z imienia i nazwiska I kolegę mojego narzeczonego z dziewczyną tak z imienia, bo ja znamy Innych, ktorych nie znamy i nie wiemy, ze sa w wieloletnich zwiazkach piszemy po prostu z osoba towarzyszaca

Gość MlekiemiOknem
Ja mam kilka dylematow , otoz chce zaprosic szefa z jego partnerka 15 l razem bez slubu z dzieckiem Ale nie wiem jak sformuowac zaproszenie druga kwestia czy piszecie ma zaproszeniach wierszyk z prozba o kase

mlekiemioknem ja bym napisała z imienia i nazwiska szefa i jego partnerke a jak nie znacie imienia żony czy męża waszych znajomych? pytacie sie czy piszecie "wraz z żoną" "wraz z mężem"? my piszemy wierszyk ze chcemy zamiast kwiatow to kupony lotto i ze zamiast prezentow koperte

Gość Dominika2013
My nie piszemy prośby o kasę ani zamiennika kwiatów. Prezenty mi się przydadzą, a kwiaty uwielbiam. Wesele małe te i nie będzie bukietów dużo:) jeśli wiemy, że ktoś ma męża/żonę to lepiej się upewnić i dowiedzieć o imię i nazwisko. Nie napisałabym wraz z żoną.

Odmieniaj nazwiska, postaraj się pisać z imienia i nazwiska jeżeli tylko masz taka możliwość, zwłaszcza jeżeli znasz "osoby towarzyszące". Wypisywanie dzieci to już jak Tobie się podoba, jednak jeżeli zlecasz drukowanie zaproszeń firmie to miej na uwadze że w niektórych modelach może być mało miejsca i trzeba będzie zmniejszać czcionkę aby pomieścić więcej informacji. Wiele przypadków jak już zauważyłaś należy rozpatrywać indywidualnie i według własnego uznania. Pozdrawiam

"szef z partnerką i dzieckiem" Imię i nazwisko szefa wraz z rodziną (krótko i na temat) Rodzinę nie musi tworzyć związek małżeński...