Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małtulka

ciąża

Polecane posty

Gość małtulka

po jakim czasie od zapłodnienia na badaniach krwi wyjdzie że jesteś w ciąży? bo mam objawy ale ginekolog nie wykrył mi ciąży i zamiast okresu miałam jakieś krwawienia :( czy to ciąża?

Gość vnbnvbncvbnvb
Już od pierwszego dnia niepojawienia się okresu można zrobić test (z porannego moczu) natomiast na 3 dzień można zrobić test o każdej porze dnia. Dostałaś krwawienia (pewnie plamienia) czyli już po terminie okresu a lekarz nie wykrył ciąży? No wiesz, przez USG to on powinien chociaż jajo płodowe zobaczyć (zalezy jaki ma sprzęt) a hcg jak zrobisz to na bank będzie podwyższone . Dziwna sprawa. Może idź do innego lekarza?

Gość vnbnvbncvbnvb
Obstawiam że to żadna ciąża tylko jakiejś wahania hormonalne .

Gość małtulka
powinnam dostać miesiączke normalnie 12 grudnia a 15 zaczęły się te krwawienia i jak robiłam test to też wyszedł mi negatywny

skonsultuj to z lekarzem, mi beta wyszła w 4tc licząc od ostatniej miesiączki :) co do testów-u mnie wyszedł pozytywny z moczu w dzień @ popołudniu, ale była strasznie niewyraźna :)

Gość małtulka
jak mogą być wahania hormonalne skoro doszło do zapłodnienia? ... tak zmieniałam lekarza ale wizytę u nowego lekarza mam dopiero w lutym :(

Gość Siedemnaście życzeń
skoro test wyszedł CI negatywnie to ciąży nie ma.....

Gość małtulka
mojej koleżance jakoś też wyszedł negatywny a okazało się że jest w ciąży

na siłę chcesz być w tej ciąży. Zmień nastawienie, bo aż tak łatwo nie musi być,

Gość Jakie masz te
objawy ciąży? Lekarz sam Cie nie skierował na badanie krwi?

Jesteś ponad 2 tygodnie po skąpym okresie.Test już by coś wykazał.A u Ciebie wynik był negatywny.A lekkie krwawienie mi też się nie raz zdarzało.Raz mnie zalewało a raz nie czułam,że mam okres. Niestety w ciąży raczej nie jesteś:( Życzę powodzenia w następnym cyklu.

Gość małtulka
jak chciałabym być w ciąży to po prostu bym zaszła ale martwię się bo nie wiem co się dzieje i nie wiem czy mam zrobić wyniki z krwi

Gość Siedemnaście życzeń
jeśli byłaś zakladam jakieś parę dni po terminie miesiączki, to ciąża byłaby już widoczna! a przynajmniej sam pęcherzyk w którym rozwijac się zacznie wkrótce zarodek

Gość Nie jesteś w ciąży
na 100%. Test negatywny a ostatnią "normalną" miesiączkę miałaś pewnie około 15 listopada skoro 12.12 spodziewałaś się kolejnej.

Gość małtulka
wymiotuje,jest mi niedobrze,kręci mi się w głowie i bardzo boli mnie brzuch :(

Ale czym Ty się martwisz?Co Cię niepokoi? test negatywny,okres był(zdarzają się skąpe i to nic złego) więc w ciąży nie jesteś...o co biega?

Gość małtulka
nie to nie był okres !!!! miałam jakieś plamienia przez dwa dni po dwóch dniach był jeden dzień przerwy i znowu miałam je przez dwa dni !!!!

Gość To kiedy miałaś ostatnią
miesiączkę? którego listopada?

Nie krzycz... To również można nazwać okresem.Nie raz takie skąpe @ się zdarzają.Mój gin mówił,że raz na jakiś czas to norma.Nie wiem dalej o co Ci chodzi?W ciąży nie jesteś!Idź do lekarza rodzinnego,niech Cię zbada.

Gość małtulka
15 i do tej pory nic po za tymi plamieniami w grudniu

Gość To kiedy miałaś ostatnią
W takim razie byłabyś w 7tc (skończonym) test musiałby wyjść pozytywnie a lekarz powinien już coś zobaczyć na USG.

Gość małtulka
denerwuje się tym wszystkim i dlatego zaczynam krzyczeć , moja nauczycielka powiedziała mi że to jest prawdopodobne że jestem w ciąży bo ona też miała tak w czasie pierwszej ciąży a i jeszcze schudłam dużo i ona też mi mówiła że w czasie pierwszego miesiąca pierwszej ciąży schudła 8 kg

Gość Jesteś w ciąży
albo urojonej albo pozamacicznej skoro na USG nic nie widać- tylko czemu test negatywny...

Gość małtulka
test robiłam już dawno a teraz nawet boję się go zrobić

Gość dfgtgyy
mi beta pokazała ciąże 3 dni przed terminem @, a test ciążowy (10ml/UI ) pokazał ciążę 9DPO (kreseczka była ledwie widoczna)...dziś juz 26tc :)