Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cellutkaaa

ciało pokryte cellu

Polecane posty

Gość cellutkaaa

dziewczyny, czy któraś z was ma coś takiego, że ma cellulit na każdej części ciała ?:(:(:( bo kurcze nie jestem aż tak znowu gruba, mam 170cm wzorstu i waze 75 kg, no ale znam dziewczyny grubsze, niższe i nie maja go tyle co ja :( jest doslownie wszedzie i jest w takim stopniu, że mam widoczne dołeczki, nie trzeba ściskać skóry :(( jakieś sprawdzone sposoby aby usunąć? bańki chińskie odpadają, naczynka;(

Gość meryzebycztery
no to jak banki odpadaja to moze sprobuj masaz gabka pod prysznicem ta syrena?

Gość ANTOSIAAAAAA
no minimalana nadwage masz ale najwidoczniej masz duzo tkanki tluszczowej skoro taki celulit posiadasz

Gość czy jestem tym co jem?
celulit to jest złe krążenie limfy :( masaze beda dobre, co dzien wciraj jakis balsam w cialo - wlasnie by robic masaze, energicznymi ruchami, tak samo mycie gabką. tylko pamietaj, ze od dolu do serca. pij duzo wody, unikaj soli.

Gość cellutkaaa
kurcze ale ja praktycznie nie sole, nie używam cukru, fakt, ze jak sie dopadne do slodyczy to ehh wiadomo, ale nie jem dużo przecież.... fakt, kiedys jak grałam w siatkówkę to nie było go tak dużo.. a od jakiegoś czasu, dokladniej od 3 lat nie gram..

wybacz, nie chce mi sie teraz szukac... musisz poszukac takiego zywienia poprawiajace krazenie limfy. te codzienne masaze beda dobre, chlodne prysznice (celulit nie lubi chlodu). w miare regularna aktywnosc fizyczna (chocby spacery). no i duzo pic. no i niestety warto ogranizczyc slodycze :/

Gość cellutkaaa
ze słodyczami się staram ale nie wychodzi :( a wizyta u dietetyka, zmiana diety, to jest jakas szansa?

dietety nie gwarantuje trztmania sie postanowienia :P

najgorsze są pierwsze dni po odstawieniu słodkiego :P staraj sie nie jesc przetworzonych rzeczy, czyli jesc w miare mozliwosci swieze warzywa, owoce

Gość cellutkaaa
kurcze, za rok wychodze za maż. trzeba jakoś wyglądać!

Gość cellutkaaa
kurcze no chyba najpierw sama sprobuje sobie jakąś sensowną dietę ustalić, jak nie pójdzie to wtedy się udam do dietetyka :) ale w sumie tomam 1,5 roku do ślubu, także jest czas ;)

to nie jest trudne ale wymaga systematyczności. niektorzy mają taką "urodę" że łatwiej im się cellulit robi, niestety :/ podobno zielona herbata na to jest swietna bo oczyszcza organizm z toksyn, niestety (albo stety) mam za mało cellulitu by to sprawdzic na sobie :P

Gość cellutkaaa
u mnie jest okropnie, ja nie wiem czy to taka moja uroda : ( ale jak sobie scisne skore na policzkach to tez jesT:(

az tak? no nie mow :( to musi byc w takim razie jakis powazniejszy problem z krążeniem limfy :(

Gość cellutkaaa
no zastanawiam sie czy do lekarza z tym nie pojsc :( naprawde, przeraza mnie to:(

zawsze tak mialas? czy od jakiegos czasu Ci sie tak zaczelo ze skora robic?

Gość cellutkaaa
wydaje mi sie, ze takie wieksze obszary to zaczelo obejmowac ok marca, kwietnia jak dotarło do mnie ze przytylam 10kg ;O;O wczesniej bylo na udach i pośladkach, ale też i miałam więcej ruchu...

ja mam nadwage ale nie mam zbyt duzo cellulitu, troche na dupie i na udach troszke ale tez nie jest jakis masakryczny, wiec to nie tylko o przytycie musi chodzic. a samopoczucie sie nie zmienilo?

Gość cellutkaaa
powiem szczerrze, ze nie zwrocilam uwagi na samopoczucie... fakt, ze w miedzyczasie tez bralam tabletki anty..... ale to raczej nie powinna ich wina byc bo bralam 3 lata zanim to wylazło, a we wrześniu odstawiłam....... do lekarza z tym?

oj no to nie fajnie, jak masz takie już duże zmiany. Ale jak nie wiesz co będzie dla ciebie dobre jak sobie z nim poradzić, to może najlepiej zrobisz, jak pójdziesz po poradę do kosmetyczki, bądź lekarza, na pewno jest jakieś rozwiązanie, jakiś zabieg.

Gość to jest NIJAK po prostu
na pewno drenaz limfatyczny bylby pomocny

Gość cellutkaaa
dzieki za porady , tak chyba zrobie ;) tylko nie wiem wlasnie czy do lekarza, czy do kosmetyczki?

Gość a moze zrob sobie glodowke
i oczysc organizm z toksyn? dieta to podstawa

ja bym chyba poszla z tym do dermatologa bo to w sumie kwestia na pierwszy rzut oka dermatologiczna?? ale moze sie myle

ale mozesz i do kosmetyczki

Gość dwvfgergre
a najlepiej oprocz dermatooga to do specjalisty medycyny estetycznej

Gość cellutkaaa
niestety nie stac mnie na medycyne estetyczna:/

Gość gyyyyyy
To wynik stosowania tabletek anty. Niewazne,że juz nie bierzesz, brałas 3 lata , a to,że wyszedł ci cellulit wlasnie po 3 latach to tez by się zgadzało, bo mialam podobnie. Może nie aż tak, jak ty, ale nigdy cellu nie mialam, po tabletkach wylazł. Dopiero po kilku latach ( tak, tak, latach) stan mojej skóry zacząl sie poprawiać, ale już nidgy nie wrociłam do stanu "sprzed".

Gość cellutkaaa
tak mówisz, ze to tablety swoje zrobiły? kurcze bo naprawdę, wiadomo, że kaza kobieta praktycznie ma, ale aż wstyd się rozebrac... moze jakas zmiana diety coś pomoże zanim pojde do lekarza albo kosmetyczki? jak radzicie, co w koncu zrobic ?:( czytalam gdzies, ze na cellulit prawdopodobnie dobre są łaźnie parowe i sauny, a do takowych mam dostęp kiedy chcę tylko..

cały styl życia trzeba zmienić, żeby pozbyć się cellulitu - dieta, ruch, masaże, kremy i pozytywne myślenie:)