Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konstantynopolitaneczkabla

problem z umowa kupna sprzedazy

Polecane posty

witam Rok temu kupilam samochod, ktorego nie przerejestrowalam od razu. Miesiac po kupnie okazalo sie ze brakuje dokumentow homologacji butli gazowej wiec moj chlopak pojechal porozmawiac z poprzednim wlascicielem. Poklocili sie, troche sie pobili bo tamten sie wypieral tego ze jest nie wazna i brzydko sie odzywal. Homologacji do gazu nie dostalam. Kupilam nowa butle wszystko jest ok. Ostatnio postanowilam przerejestrowac jednak auto na siebie...i tu pojawia sie problem. W umowie kupna sprzedazy jest maly blad w numerze VIN pojazdu. Roznica jednej cyfry. Z poprzednim wlascicielem nie jestesmy w stanie dojsc do porozumienia. Stwierdzil : "no to teraz macie kur... problem haha" umowa kupna sprzedazy to faktura z pieczatka poprzedniego wlasciciela. w wydziale komunikacji nie chca mi zarejestrowac auta do poki nie zostanie poprawiony blad. poprawilam to sama..podpisalam za siebie i za tamtego faceta, ale potrzeban jest jeszcze pieczatka firmowa. prosze o pomoc!! czy w wydzialach komunikacji sprawdzaja czy faktury wygladaja tak samo?

miedzy mna a kupujacym jest 200 km odleglosci... tak pisze jezeli mialo by to pomoc

ahh.. poprzedni wlasciciel kupil auto z komisu...a komis kupil od wlasciciela ktory jest wpisany w dowodzie rejestracyjnym wyglada to tak 1- wlasciciel z dowodu 2-komis 3-poprzedni wlasciciel-firma 4-ja

Gość dfcgvbhnj
idz do prawnika. zaplac za porade. nikt tu za darmo nie bedzie sie tym zajmował

dziekuje panu/pani dfcgvbhnj ...a teraz moze jeszcze ktos inny sie wypowie...z trocche wieksza empatia i zrozumieniem zaistnialej sytuacji oraz wiedza nt rozwiazania problemu

na prawde nikt nie wie??

Gość wazne pytanie e e
na powazne tematy nie odpowiadaja ja tez zalozylam temat powazny i zero odezwu jakbys napisala ze swedzi cie łiła to od razu 10stron... zenada

Gość chyba pogorszyłaś sprawę
podpisując się za tamtego właściciela dokonałaś przestepstwa (fałszerstwo). Nie wiem, co teraz, chyba lepiej tę umowę zgubić...

a moze dorobic pieczatke taka sama i napisac umowe od nowa ? czy w wydzialach komunikacji sprawdzaja ? to byla faktura wiec facet ten ktory sprzedal chyba musi trzymac ta fakture ? jezeli trzyma u siebie to nie maja jak sprawdzic czy pasuje

Gość Sunsin
No bo tak jest najlepiej wszystko sprawdzić przed podpisaniem umowy, bo potem są takie różne problemy. My np. jak kupowaliśmy mieliśmy przygotowaną umowę już jak jechaliśmy z Legalus.pl i bardzo dobrze, bo okazało się, że sprzedający miał jakąś dziwną umowę, w której nic nie było zawarte. I powiedzieliśmy, że albo podpisujemy naszą, albo żadnej i tyle ostatecznie się zgodził, w sumie jakby ktoś szukał umowy to niech sobie wejdzie https://www.legalus.pl/dokumenty/umowa-kupna-sprzedazy-samochodu bardzo prosto się generuje dokument.

Dlatego warto skorzystać z pomocy firmy, która pomoże nam kupić samochód bez ryzyka. My Polacy mamy to do siebie, że znamy sie na wszystkim - a raczej udajemy że się znamy. Lepiej zapłacić parę złotych, a spać spokojnie i kupić sprawdzone auto. http://www.autotesto.pl/umowa-kupna-sprzedazy-auta/ Tutaj firma podpowiada jak ustrzec się przed nierzetelnymi handlarzami i do pobrania jest wzór umowy kupna sprzedaży samochodu.

Gość gość
Jeżeli będziesz potrzebował homologacji samochodowej to mozesz taką wykonać np w www.pimot.eu, ja robiłem tam nie tylko takie badania, ale także na wyposażenie części. Opłata za zaświadczenie o homologacji na takie coś kosztuje 400 zł

Gość fokarta
ja podpisałam umowę kupna przez aplikację Spinker na telefonie - kilka minut i umowa gotowa, bez drukowania, skanowania i składowania w teczkach. I jeszcze wzór umowy w 100% jest bezpieczny, bo stworzony przez prawników, więc nie ma czego się bać. Nie ma co samemu kombiunować i tworzyć umowę, bo diabeł tkwi w szczegółach i nie zawrzesz jakiegoś zapisu i potem będzie problem. A tak z tą aplikacją jest bezpieczniej