Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość straszliwie droga.....

podoba mi się suknia za ok. 5,5 tys. zł, co zrobić?

Polecane posty

ooo, dziękuję Wam bardzo :) tak, to moja sukienka. Tak szczerze mówiąc to szukałam zupełnie innej, nigdy nie podobały mi się księżniczkowate. Ale okazało się, że sukienka z tiulem na dole i dopasowaną górą najlepiej na mnie leżała..

Sukienka rzeczywiście piękna i podkreślała twoje atuty :) Miałam tą samą sytuację, myślałam o prostej a stanęło na obszernym dole bo w takiej wyglądam idealnie i teraz czekam aż się uszyje to moje cudo ;)

Gość sdfsdgsegtrge
piszesz, że ta twoja koleżanka miała suknie jak wiele innych ma a te twoje co pokazujesz są tak pospolite, że aż ciebie nie rozumiem

Rada na początek, idź do byle jakiego salonu i po przymierzaj suknie. Może się okazać, że akurat w tym fasonie nie wyglądasz najlepiej. Jeżeli już się upewnisz, że jednak to jest fason dla Ciebie wydrukuj fotki i udaj się do krawcowej. Suknia wygląda na prostą jednak uważasz że podoba Ci się ze względu na szczegóły. Zatem opisz dokładnie krawcowej szczegóły na których Ci zależy. Ja osobiście mogę polecić salon z Sosnowca czy Krakowa. Jednak z tego co przeczytałem Ty raczej poszukujesz czegoś w Warszawie. Co do kupowania droższych rzeczy. Cena nie zawsze jest wyznacznikiem jakości. Często się zdarza że nie płacisz za jakość lecz tylko za znaczek. Jak we wszystkim w życiu tak i w tej sprawi należy znaleźć ten środek pomiędzy jakością i ceną. Pozdrawiam i życzę udanego ślubu.

Odradzam szycie. Byłam na weselu, gdzie Pannie Młodej się odpruła - była słabymi nićmi szyta, albo zbyt mocno ściśnięta. Trochę kiepsko to wyglądało. Radzę rozejrzeć się na używaną, profesjonalnie skrojoną i dobrze wykończoną. Czasami szycie sukienki kosztuje tyle samo, co zakup nowej, co jest co najmniej dziwne...