Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak?tam jest?

Gdzie jest ładniej? Na Śląsku, Pomorzu czy w Małopolsce?

Polecane posty

Gość jak?tam jest?

Kto z was był, mieszka i mi powie? Jako dziecko nie jezdziłam bo nie było za co, teraz pracuje sama i moge wreszcie wyrwac sie z lubelskiego zadupia. Czy na ślasku są same miasta i kopalnie? Są jakies lasy, jeziora, rzeki (poza górami i bielskiem)? Jak jest w małopolsce? Duzo lasow i malych miast jak na mapie? A pomorze?

Gość Aadamadamaaaa
pomorze 3-miasto jest super

Gość pomorzanka...................
polecam trójmiasto, gdzie mieszkam. 3 miasta piękne koło siebie do zwiedzania zatoka

Gość jdadamtmwg
sama jestem z mazowsza i nic tu nie ma, równiny i pola plus warszawa. Najładniejsze okolice to puszcza kozienicka, okolice wisły, ogolnie im dalej do warszawy tym mniej zdewastowane widoki. Ja wybieram krakow, nowy sącz. Na slasku jeszcze nie byłam

Gość ojojku
Ja mieszkam na Śląsku. zalezy czy chcesz tu wypoczac czy zamieszkac. mieszka sie wygodnie. Co bys nie chciała zrobic -masz niedaleko zawsze 5-6 miast w których cos takiego znajdziesz. Na sobotnie rodzinne wypady tez od biedy znajdzie sie jakis zalew, sama mieszkam niemal w środku lasu i to całkiem sporego - sa sciezki rowerowe itp. mieszka sie ogolnie wygodnie, ale na urlop wybralabym sie gdzie indziej. Na urlop to uwielbiam Mazury albo Kotline Klodzką - tu i tu male urocze miasteczka wsród zieleni. Na mazurach wiadomo - jeziora, w kotlinie niezbyt wielkie ale bardzo ladne gory. Zabytki historyczne w obu regionach. Mozna polezec wsród zieleni albo pozwiedzac. z Lubelszczyzny to masz akurat daleko w te miejsca, ale warto. Kraków i okolice tez piękne i tez masz wybor - jeden dzien w duzym miescie, drugi nad jeziorem albo w gorach. To samo nad morzem. Tam wybor jest jeszcze wiekszy: Np. przepiekna Wyspa Sobieszewska - niby dzielica Gdańska a zupełnie nie miejski charakter. cisza, spkój, rezerwat ptaków itp. A jak sie znudzisz to czerwony autobus to centrum miasta. Albo mozna sie zaszyc w lesie w Lubiatowe - moim zdaniem najpiekniejsza plaza na calym wybrzezu.

na śląsku mieszka się wygodnie ?? ludzie wredni a wszyscy poza nimi to gorole nie akceptują przyjezdnych i jeszcze te familoki itp. jak w slamsach...

Gość nie ma znaczenia
ludzie wszedzie tacy sami chyba sa. ja mieszkam w gdansku,wiadomo czym blizej centrum tym wiecej do zwiedzania, ogolnie chlodno tutaj jest czesto, deszczowo. bylam na kaszubach i nie wiem czy to moje odczucie tylko ,ale tam jest parno caly czas.

Zchodni ślonsk, tzw dolina Odry jest terenami zielonymi, a ta bardziej wshcodnia to dużu przemysłu, no i tak przeklęta aglomeracja. Czyli okolica Raciborza to tereny zielone a okolice Jastrzębia, Rybnika czy Katowic, to dużo jeszcze przemysłu. A typowi ślozacy, to potomkowie żołenierzy Wehrmachtu i waffen SS, na ślonsku nienawidzą Polaków, Polacy mają przewalone na ślonsku.

Gość aeamjamtw
wiec trzeba udawac slazaczke, ja tak robie :D jestem z nimi mimo ze pochodze z torunia, z dawnym miastem nic mnie juz nie łaczy.